Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asiuch

POPARZENIE W SOLARIUM

Polecane posty

Po dziesięciu minutach w solarium wyglądam dzisiaj tragicznie :( jestem cała czerwona, wszystko mnie piecze, dostaje właśnie dreszczy i mam opuchniętą twarz... Co mogę zrobić, żeby wyglądać chociaż trochę lepiej? mam alantan, ktorym się posmaruję, a jakieś domowy sposoby? chłodna kąpiel? HELP !!!

Gość Extensa
idz do apteki,jest wiele masci i zeli które chłodza i uspakaja skóre,ewentualnie zimny kefir na poparzone miejsca.

a jaki żel? na poparzenia? nie mam pojęcia jaki, bo wcześniej nigdy mi się to nie zdarzyło :( Czy to możliwe, żeby lampy w solarium były aż tak mocne i moja skóra tak na nie zareagowała? Nie byłam blada, dość brązowa po paru wizytach w solarium a tu nagle taka sytuacja:(

Gość kruleffna
tez tak mam jak ide po dlugim niechodzeniu.poszlam ostatnio na 5min i potem tydzien czerwona twarz plus schodzaca skora

Gość Anti175
Ja mam pytanie związane z poparzeniem skóry twarzy po solarium. Byłam ostatnio w solarium na 10 minut lampy widocznie były za mocne i teraz wyglądam jak wyglądam. Jestem czerwona, mam calą twarz spuchniętą i z czoła leciała mi ropa, a teraz zrobiła mi sie z tego skorupa i jestem coraz bardziej opuchnięta. Pomocy co ja mam zrobic żeby moja twarz szybko wróciła do formy???? Proszę o szybką odpowiedź.

Anti175 - o poradę powinnaś zwrócić się do solarium, to oni na tobie zarabiają, a więc powinnaś mieć gwarancję że wszystko będzie w porządku - masz to na własne życzenie, - ja nie chodzę na solarium i żyję.

Gość dfgth
no i teraz macie juz nieodwracalne uszkodzenia skory, haha, ale zmarchy beda za glupote sie placi, coz...

Gość romeo_z_juliami
moja rada - do lekarza !

Skoro jest opuchlizna i wyciek ropny to idź do lekarza. Niech Ci da receptę na maść "Kocha". Najlepsza sprawa na poparzenia!!! I pięknie pachnie czekoladą. ;) A na przyszłość polecam Xen Tan. Zamiast solarium. :) Drogie cholerstwo ale stosując raz w tygodniu masz opaleniznę w pięknym oliwkowym odcieniu! Bez smug i plam! I Xen Tan do ciała cudnie pachnie marcepanem a do twarzy wanilią. :)

Gość fghjkl
solarki buhahhahaha wieś tańczy i śpiewa.

To, że Cię poparzyło nie znaczy, że lampy są mocne. Równie dobrze mogą być już zurzyte i stąd to poparzenie.

Gość mój tego nawet
Stare lampy zamiast opalać - parzą. Obsmaruj się delikatnie maślanką lub innym kwaśnym nabiałem. Nawilżaj skórę (ale nie wodą, bo woda wysusza, tylko jak najlżejszym kremem nawilżającym) W aptece magisterka da Ci coś odpowiedniego, jak powiesz, że solarium mocno Cię poparzyło.

Gość megi89
To rzeczywiście jest straszna rzecz poparzyc sie w solarium.Wiem jak mnie to spotkalo.Tylko ze ja od razu psikałam sobie ta pianką na poparzenia z apteki,a przez kolejny dzień smarowałam sie kremem alantandermoline z vitF i A.I po 4 dniach przeszlo.

Gość zxc1
trzeba było używac przyspieszacz oplania eva sun i krócej leżeć na łóżku.

Gość kiingaaaaa
megi ma racje trzeba własnie działac tutaj takim kremem który załagodzi poparzenia i bedzie działał regenerująco,A w alantandermoline jest alantoina,która działa regenerująco, przyspiesza odnowę i wspomaga procesy naprawcze naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Skutecznie chroni i pielęgnuje skórę skłonna do podrażnień.

Gość gość
Aloes w zelu lub kremie