Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szymon91

Jaki wpływ na Was mialo nauczanie Jana Pawła II ?

Polecane posty

Gość szymon91

Czy Jego wskazówki wykorzystujecie w życiu codziennym? Jak na Was wpłyneła Jego śmierć?

Gość Papież woził
swoją dupę po świecie, żył w luksusie, a ludzie umierali z głodu, ciężkich chorób, a ten tylko błogosławił , wielki mi papież:-o

Gość seniiii
No własnie,ktos kto zyje w luksusie,bez zadnych zmartwien moze sobie nauczac sam siebie.

Gość ciekawa lllllll
żadne

Gość kill bill
CHOCBY NAUKA WYBACZANIA WYBACZYŁBYS KOMUS GDYBY CHCIAŁ CIE ZABIC? ON TO POTRAFIŁ

Gość bo był głupi

Gość ciekawa lllllll
e tam, musiał wybaczyć bo był papieżem dziwne żeby papież żył przeciw naukom kościoła i nie wybaczyl i mścił się

Gość mordercy śmieją
się mu w twarz

Gość Mógłby go ukarać
srogo, wysłać na misję gdzieś na wyspę do ciężkich robót

Gość kill bill
JESTESCIE NIENORMALNI W JAKICH LUKSUSACH ON ZYŁ? W CZASACH KTÓRYCH ON ZYŁ MIAŁ CIEZKO WY TERAZ MACIE LUKSUSY I MACIE WSZYSTKO W DUPIE KIEDYS TAK NIE BYŁO

Gość Wszystko miał
podane pod nos

Gość seniiii
kill bill alez Ty niepowazny :-) Wojtyła na pokaz wybaczył osobie ktora chciała go zabic. A poza tym łatwiej jest wybaczyc komus krzywde wyrzadzona nam niz np.wyrzadzona naszemu dziecku.Ciekawe jakby Wojtyła miał swoje dziecko i jakby ktos to dziecko chciał zabic i zrobił z niego kaleke ,czy wtedy ten aktorzyna by wybaczył. A co do czasow ktorych dorastał to nie miał tak źle,mimo,ze utracił wczesnie i matke i ojca to nie cierpiał nedzy .A w czasie wojny szybko uciekł w mury klasztoru,bo wiedział,ze tam przezyje i nei nameczy sie tak jak w czasie rocznych robot w kamieniołomie.Był z nigo cwany facet i bardzo inteligentny.Wiedział,ze będąc ksiedzem jedzenia mu nei zabraknie

Gość Nie miał
dzieci

Gość Nie miał tak źle
obiadki mu gotowali

Gość seniiii
:-) wiem,ze nei miał dzieci.Napisałm gdyby miał.

Nie płaczcie, niebo to za nas - robi. Popatrzcie, tam - łzy się złocą. Po co? Żeby, Naszemu Papieżowi - oddać to co - najwspanialsze. ON – modlitwy nasze, zanosi do Boga. W sercach trwoga - niech nie gości. To był, jest i będzie - Jan Paweł II – Papież… Miłości.

Gość kill bill
DLA MNIE I TAK BYŁ WIELKIM CZŁOWIEKIEM

Gość seniiii
merkaba miał powazanie u wiekszosci ludzi,bo on cway był,wiedział jak postepowac z ludzmi aby sobie takie powazanie wyrobic,ale ogolenie oprocz gadki i pisania niczym sie nie wyrozniał od innych ludzi.Wiele osob duzo wiecej zrobiło dla ludzi niz on

Gość seniiii
Dla mnei Wojtyła był inteligentnym aktorem ktory umiał podziałac na tłum. Zauwazcei,mze Wojtyła został wybrany na papieza w czasach w ktorych zaczeło sie juz cos dziac w Polsce. Nie chec porownywac Hitlera do Wojtyły,bo mimo,ze nie jestem zwolenniczka JPII to wiadomo,ze porownywanie tych dwoch osob jest bezsenswowne,ale porownuje sytuacje.Hitler zjednoczył mase rodakow w czasie kryzysu,a JPII zjednoczył ludzi tez w czasach jakby krytycznbych dla Polski.Wydaje mis ie,ze gdyby został wybrany w czasach gdy Polakom działoby sie dobrze,to mało kto by sie nim interesował.

Skromny człowiek w białej szacie siwą skroń na ręce drżącej oparł. Nad losem świata się zamyślił... Na obcej ziemi Wędrowiec niezłomny serca zgubione nawracał, pochylał się nad cierpiącymi. Ukochał góry i lud ich hardy. A w duszy Jego pod włoskim niebem polskie śpiewały Mu słowiki. Gdy odszedł, smutek zagościł w sercach wszystkich Polaków. Cichy jak maki pod Monte Cassino, które o wolność tak walczyły jak On.

Gość amuzalem
:-)no,te jego miny,zamyslenia.Kiedys razem z mezem tez probowalismy takich mistycznych mnin i nawet je nagralismy i znajomi ogladajac to co nagralismy powiedzieli,z enadawalibysmy sie na papiezy :-)

Gość JOhan Van KId kundo
szymon91- NO TYM GŁUPiutkim forum nikt nie czytał jego zadnej encykliki , nie wyslilaj sie temat zbyt ambitny

kategorie * wszystkie Juliusz Słowacki- "Słowiański Papież" sobota, 16 czerwca 2007 20:29 Skocz do komentarzy dzisiaj zamieszczam wiersz, który mnie głęboko wzruszył. Napisał go Juliusz Słowacki. Dla Jana Pawła 2. Ja jakos ostatnio nie napisałam nowego wiersza, dlatego że nie mam czasu, a nie moge tak o od reki, na odwal. Dlatego zamieszczam wiersz poety, którego podziwiam i szanuje. Pozdrawiam was mocno:*:*:* P.S dzięki za wszystkie komenty, obejdzie się bez obraźliwych, jednego przynajmniej tak odebrałam:D a zresztą, takie komentarze mam gdzieś:D Ci co mnie znaja to wiedza, ze ja się takimi sprawami nie przejmuje:D Słowiański Papież Pośród niesnasek Pan Bóg uderza W ogromny dzwon, Dla słowiańskiego oto papieża Otworzył tron. Ten przed mieczami tak nie uciecze Jako ten Włoch, On śmiało, jak Bóg, pójdzie na miecze; Świat mu to proch! Twarz jego, słowem rozpromieniona, Lampa dla sług, Za nim rosnące pójdą plemiona W światło, gdzie Bóg. Na jego pacierz i rozkazanie Nie tylko lud Jeśli rozkaże, to słońce stanie, Bo moc to cud! On się już zbliża rozdawca nowy Globowych sił: Cofnie się w żyłach pod jego słowy Krew naszych żył; W sercach się zacznie światłości bożej Strumienny ruch, Co myśl pomyśli przezeń, to stworzy, Bo moc to duch. A trzeba mocy, byśmy ten pański Dźwignęli świat: Więc oto idzie papież słowiański, Ludowy brat; Oto już leje balsamy świata Do naszych łon, A chór aniołów kwiatem umiata Dla niego tron. On rozda miłość, jak dziś mocarze Rozdają broń, Sakramentalną moc on pokaże, Świat wziąwszy w dłoń; Gołąb mu słowa w hymnie wyleci, Poniesie wieść, Nowinę słodką, że duch już świeci I ma swą cześć; Niebo się nad nim piękne otworzy Z obojga stron, Bo on na świecie stanął i tworzy I świat, i tron. On przez narody uczyni bratnie, Wydawszy głos, Że duchy pójdą w cele ostatnie Przez ofiar stos; Moc mu pomoże sakramentalna Narodów stu, Moc ta przez duchy będzie widzialna Przed trumną tu. Takiego ducha wkrótce ujrzycie Cień, potem twarz: Wszelką z ran świata wyrzuci zgniłość, Robactwo, gad, Zdrowie przyniesie, rozpali miłość I zbawi świat; Wnętrze kościołów on powymiata, Oczyści sień, Boga pokaże w twórczości świata, Jasno jak dzień. (Juliusz Słowacki, 1848.) Już Słowacki przepowiedział Jego Wielkość....

Gość v bnmjk
ankusia pierdolnij sie w ten pusty leb, zebys sie nie posrala z zachwytu nad tymi wierszykami dennymi :O mam gdzes jp2 i jego nauczanie, a ta histeria co do niego tylko mnie smieszy

Gość kill bill
ankusia widac jak oni uwazaja Papieza