Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szymon91

Jaki wpływ na Was mialo nauczanie Jana Pawła II ?

Polecane posty

Gość amuzalem-
wojtyła był zkłamanym człwoiekiem,.robił wszystko na pokaz,no bo wiedział ,z elud głupi,wszystko kupi :-)

Gość amuzalem-
Korrba,smierc moich bliskich przezyywam jak nazezy,,bo ich kocham i szanuje,a wojtyłe nie szanowałam i był dla mnei zupełnie obca osoba.

Gość amuzalem-
Korrrba -kiedys w te bajki wierzyłam,bo byłam wychowana w wierze,a tera zna szczescie mam spokoj z wiara. A tak ogolnie to kto tak naparwd eiowerzy?Ci co wierza,to wierza ze starchu,a nei z samej wiary.

Gość amuzalem-
Korrrba-moja rodzina (maz,dziecko) nie obchodzimy swiat.

Gość Obiektywny negocjator
pachnie mi tu jakaś marna prowokacja

Gość amuzalem-
Korrrba-jak dziecko było małe to była choinka i prezenty,tera zjuz tego nie robimy. A co do choinki,to akurat to nie ejst wymysł katoliikow,a w ogole zadne tam inne gusła to nie wymysł katoliokow,tylko przejecie tych zwyczajow od pogan.

Ale skoro jestes osoba niewierzaca to po co masz choinke? Skoro ona wyraznie pokazuje ze wierzysz i uczestniczych w swietach. Zastanow sie nad swoim mysleniem bo jest nad wyraz błędne. Jak dziecko było małe to byla choinka i prezenty bo tak modnie było?

Gość amuzalem-
Korrrba -a czytac umiesz?miałam choinke gdy dziecko było male,a poza tym choinka nie jest zwiazana z wiara w jezusa,tylko jest zwyczajem poganskim

Gość amuzalem-
Korrba a Ty ,dlaczego ubierasz choinke,dlaczego siwcisz jedzenie w wielkanoc?Przeciez to zwyczaj poganski przejety przez klechow.

Według Ciebie poganstwo z chrzescijanstwem nie mialo nic wspolnego? Choinka bedzie zawsze poniewaz jestem osoba wierzaca i tak zostalam od malego wychowana. Poza tym sadze ze w zyciu bedzie mi lżej z ta swiadomoscia ze Bog istnieje . Już jest. Pomógł nie raz. Dziękujeto tyle w temacie, musze leciec.

Gość amuzalem-
Korrrba-ja na szczescie nie musze opierac sie na pomocy jakiegos wyimaginowanego boga :-)

Gość szymon91
amuzalem... Kiedyś zmądrzejesz i uwierzysz :)

Gość szymon91
Jak wy mozecie tak mówić na Naszego Papieża...! Co niektórzy powinni sie wstydzić!

Papież o ludzkiej twarzy... Wielki a tak zwyczajny Papież o duszy człowieka szlachetnej, mądrej, ludzkiej twarzy Chrystusa. Jak słońce dawał nadzieję ręką błogosławiony znak Papież o ludzkiej twarzy odmienił świat. Symboli pełne życie tajemnej misji Boga z różańcem w dłoniach pontyfikat - Droga Krzyżowa... Wpatrzony w twarz Chrystusa Dla ludzi nie dla sławy Ten święty był Papież o ludzkiej twarzy... I tak proponuję zakończyć,bo ON nie zasłużył aby mówić o Nim słowa nieprawdziwe...

chociaz nie jestem praktykujaca katoliczka, przykro mi, jak czytam opinie niektorych, np o wyrachowaniu i cwaniactwie JP2.. mowcie co chcecie, to byl wielki czlowiek, mial madre przeslania i mimo ze w takich sprawach jestem sceptyczna, WIEM ze juz jest on swiety..nie bede pisac o szczegolach, ale nie raz sie przekonalam. Watpie, czy ktos by w to uwierzyl. Zastanawiam sie tylko, skad w ludziach tyle jadu..pisze jeszcze raz - nie praktykuje, ale papiez jest dla mnie jak swiety..a encykliki czytalam.

Gość do krytykantki
Co to znaczy praktykować ? ;) ja też nie praktykuję a z Bogiem codziennie rozmawiam, nie modlę się a wierzę, nie grzeszę ;) jeśli juz to niewiele co to znaczy nie praktykującym być skoro przeczytałas encykliki to chyba jest z Tobą inaczej