Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rt567677

Czy ładne kobiety sa bardziej szanowane ? i dlaczego ?

Polecane posty

Gość ABD
>gghh i tu się zgadzam - prawda! - obiektywnie przystojny facet nawet umorusany smarem jest ok., zresztą jak obiektywnie ładna babka np. upaprana ciastem w czasie pieczenia szarlotki pozostaje fajną laską. Czasem nawet "to" bardziej dodaje im uroku - w przeciwieństwie do opalenizny jaką sobie fundują wypomadowani pseudoeleganci w ulizanych fryzurkach...

Gość ladna bedzie ladna nawet jak
niejest za bardzo zadbana a brzydka zadbana nadal jest brzydka

Gość To nie prawda
Nie zawsz eładna upaprana będzie ładna a ptrzystojny będzie przystojny. Nie kumam ma racje. A wy nie czytacie tylko się zaperzacie. Jemu chodzi o to, żeby człowiek był zadbany. Co z tego, że facet będzie przystojny, skoro będzie miał ubytki w zębach? Co z tego, że kobieta będzie śliczna, skoro będzie miała poobgryzane pazury?

Gość Sratatatatatatatatata
ale pierdolicie :-O osz kurwa! dla mnie kazdy czlek jest przecietny,nie ma ani pieknych ani brzydkich,no chyba ze ktos sie calkowicie zapusci :-O poza tym kazda epota niesie za soba nowe "piekna". w starozytnym Egipcie baba byla piekna gdy miala dluugi nochal i mocno podkreslone oczy.W star.Rzymie ryj mial byc po prostu proporcjonalny a sylwetka miala byc z sadlem,wiekim zadem i malymi cycami.W sredniowieczu baba miala miec wysokie czolo,blond wlosy i snieznobiala cere,male zeby.Ten ideal sredniowieczny utrzymywal sie przez dluugi czas.Potem w Baroku baba miala byc tlusta swinka. W Romantyzmie baba miala byc podobna do tego idealu sredniowiecznego a do tego miec "bogata dusze". W czasach przedwojennych i wojennych baba miala miec gesta czupryne,bardzo jasna karnacje,bardzo waskie usta. a teraz wszedl ideal najbardziej pojebany i durny z tych wszystkich pozostalych epok :-O wielka dupa,wielki cyc,ryj jak skrzyzowanie kosmity z zaba(wielkie gały,brak nozdrzy,ogromne wary ociekajace restylanem:-O) i wszyscy ktorzy odbiegaja od tego kanonu sa pasztetami! to jest chore!widze dziewczynke o niebieskich oczach,ladnej twarzyczce,bialych zabkach i co z tego ze ma tak ladna wg mnie twarzyczke skoro dla konesera "idealow"haha,jest paszczurem!:-O ludzie ktorzy dziela ludzi na ladnych i brzydkich wg chorych kryteriow i idealow ,sa pierdolonymi pustakami bez wlasnego zdania!:-Oladna osoba to nie ta ktora sie lansuje ale ta ktora sie widzi i nam sie podoba.glupie chuje jakby wam wmowili ze jola rutowicz to piekny ideal i 5lat tak wmawiali,sami byscie gadali jaka ona pikna:-Opusty,jebany swiat i tyle:-O

Gość Sratatatatatatatatata
ja mam czarne wlosy,jasna karnacje i smaruje ja podkladami zeby byla wrecz biala,zielono niebiesko szare sredniej wielkosci oczy,sredniej wielkosci usta i sr.wielkosci prosty nochal,sredniej wysokosci czolo,cyc rozm b ,160wzrostu,nieduzy ale jedrny tylek.wiele osob jak mnie widzialo czy na fotach czy w realu,gadalo ze jestem ladna,pikna itd.ale pewno dla konererow kosmito-zabo-krowy jestem zajebistym pasztetem i hwala wam za to:D a jakby ktos sporobowal chodz raz chamsko sie odezwac,oberwal by w pysk bo nie patyczkuje sie z byle chamem ,lanserem "sztucznego piekna". nasza epoka to epoka rozwoju,technologii,chemi itp dlatego zapewne piekno=sztucznosc,ideal ktory da sie osiagnac paroma operacjami plastycznymi,duza iloscia zwiazkow chemicznych w plynie np restylan,botox :D dawniej piekne kobiety byly wytworem natury.i nazwijcie mnie paszczurem,bo wg wspolczesnego idealu wlasnie nim jestem i kazda inna osoba ktora mijam na ulicy

Gość helleba 000
Wiem, że jestem dosyc atrakcyjna osóbka..i co w zwiazku z tym? Otóż, gdy pojawiam sie na jakiej imprezie ci sami męzczyzni, ktorzy obracaja inne kobiety w tempie błyskawicznym, mnie całuja po rekach? zastanawiałam sie na poczatku czy jest to normalne, teraz juz sie przywyczaiłam..

Gość pasztet najgorszej kategorii
a cos ty sie uczepila tak z tym botoxem, jak baba brzydka toani botox nei pomoze ani wielkie wargi a ni sztuczny cycm, z gowna bata nie ukrecisz

Gość pasztet najgorszej kategorii
sa pewne elementy urody ktore juz od dawna są uwazane za porządane u kobiety i na pewno nie jest to zbotoksowana twarz czy spalona skora

Szacunek a uroda... Hmm... Powiem może tak: urodziwa kobieta przechodzi obok grupki facetów. Faceci patrzą na nią pożądliwym wzrokiem, gwiżdżą i mówią: \"ale dupa/niunia/foczka/cizia/laska\", po czym zwierzają się co by chcieli, żeby im zrobiła. Czy to jest szacunek do kobiety? Nie sądzę. O tym, że wzrok przyciąga kobieta zadbana to już nie muszę przypominać, zgadzam się z Nie kumam - chociażby nie wiem jak piękna była kobieta, to jeśli jest zaniedbana, to nie ma szans. To samo dotyczy facetów. Dyskusja jednak jest o szacunku w zależności od urody. Uważam, że wynika to z tego, iż pięknej/ładnej kobiety ludzie będą chętniej słuchać, gdyż każdy woli patrzeć na ładną osobę. Kobieta ładna i pewna siebie wzbudza szacunek właśnie dzięki pewności siebie. Niewiele to ma wspólnego z jej charakterem czy wiedzą. Oczywiście, trochę tu uogólniam, bo przecież ładna kobieta może być wulgarna i wyzywająca i w tym przypadku szacunku nie wzbudza. Nie wiem czy wystarczająco jasno się wyraziłem.

Gość ABD
posty powyżej czy mogłabym prosić o jakąkolwiek waszą definicję szacunku?

Gość gość
PRZECIEZ Czlowiek ,ktory jest brzydki nie jest temu winny,to nie jego wina,ze wyglada ,tak jak wyglada nie jest to zalezne od niego,tak jak oszpecenia ciala,na ktore nie mamy wplywu.. Glupie ,pusci ludzie tego ie rozumieja i wysmiewaja ich ,nabijaja sie z ich wyglad,odrzucaja ich...

Gość gość
Mam znajomego ,nic szczegolnnego ,a wymagac by chcial tylko ladnych kobiet... czesto potrafi manipulowac ... i czasami nawet nasmiewa sie z wygladu innych kobiet,krytykuje,ze ta ma brzydki nos,tamta brzydkie nogi,tamta brzydka brzydka pupe itp... a sam jak on wyglada ;) ale wymslil ,ze jak bedzie sprawial wrazeie pewego siebie macho ,,jaki to on cool super ,bedzie gral bogatego +dobrze sie ubierze+ auto to koncu zdobedzie fajna.. ;) mimo braku swojej urody..

Gość gość
ZAZWYCZAJ im brzydszy facet ,tym wieksze wymogi wzgledem wyglad kobiety.. sam wyglada jak kupa -jakies krzywe chude nozki ,a chcialby fajna zgrabna laske .. :O

Gość gość
BO MA straszne kompelksy i zeby zrekompennsowac braki swojej urody,wyszukuje tylko ladne zgrabne,zeby inni sie z niego nie smiali,bo pomimo ,ze moze sprawiac wraznie cool ,ze taki to on cool super,ale skrzetnie ukrywa swoje kompleksy tak naprawde...

Gość gość
ja wlasnie balbym sie opini innych ,ze beda sie ze mie smiali ze wzialem potwora O:

Gość gość
PRZYSTOJNY nie oznacza LADNY !!! My tez chcemy fajych facetow : Przystojny + ladny +dobrze zbudowany +meskie nogi,a nie jakies chude krzywe koslawe nozki :( + zaradny+ madry zyciowo,nie jakis prostak buraczek ...cwaniaczek..cham..

Gość gość
Prawda jest taka,ze nie wszystko to co naturalne dobrze ladnie wyglada nie oszukujmy sie.. w TOKIO przeprowadzannych jest bardzo duzo operacji twarzy,widzialam film o tym i po zabiegu twarz ,rysy calkiem inaczej wygladaja,wiec teraz moznna wszystko zmienic,ale z UMIAREM,wszystko jest dla ludzi,pieniadze,alkohol,zabiegi itp ,ale z umiarem !!

Gość gość
" Brzydki nazywa sie czlowiek ,ktory mowi o innym czlowieku brzydki "

Gość gość
zabie oczy NOCHAL JAK ZGIECIONNA TRUSKAWA Usta jak opony -karp... ropuchy uroda...

Gość gość
Bardzo często slyszę czy to wsród znajomych czy tych miej znajomych gdy dykutujemy o czymś ,a tu nagle ktoś ocenia kogoś wygląd,ze tamten/tamta tak wyglada ,ze brzyki/brzydka itp i w tym momencie slyszac to ,zastanawiam sie czy Ci ludzie sami siebie nie widza w lustrze,przecież sami nie sa idealni smile i w tym momecie mam ochotę zwrócic takiemu komus uwagę "żeby najpierw spojrzal na siebie bo idealem też nie jest i też nie każdemu sie podoba/podobac bedzię ,ktoś inny z kolei tez może o nim/niej powiedzieć ze brzydki itp. Pytanie.. jak w takiej sytuacji z takimi typami ludzi postępować,czy zwrócić im uwagę ,czy mileczeć ? Moze nikt ich jeszcze na ziemię nie sprowadzil nie utwierdzil w przekonaniu ,że też moga być dla innych bee brzydcyi i nie każdemu bedą sie podobać .

Gość gość
Bog stworzy roznie wygladajace kwiaty,zwierzeta i one wszytskie sa piekne ,tak samo z ludzmi...tylko taki ktos dyktator ,wymyslil sobie jaki ma byc typ piekna ,a my wszyscy jak marionetki dajemy soba manipulowac ,bo ktos sobie tak wymyslil... caly CZAS nam powtarzaja az w konncu wierzymy ze tak ma byc,dajemy ciagnac za nasze sznureczk"i komus tam ",,,co sobie wmyslil ... dajemy soba manipulowac ,wmawiac ... ehhhhhhhhh

Gość gość
a jak wyglada dziewczyna z uroda Zaby ???

Gość gość
17:09 madrze piszesz.

Gość kojak19888
zawsze jak wypije to tu zagladam:P

Gość kojak19888
Czy ładne kobiety sa bardziej szanowane ? i dlaczego ?nie napewno nie to tz zalezy w duzej mierze od zachowania dziewzyny kazda ma to na co zasluguje a to ze jest ladna to tylko na jej plus:)

to zalezy jak zdefiniujesmy szcaunek - poza tym o urodzie to mozemy rozmawiac wsrod maksymalnie 20-latek, reszta to kwestia wyboru sa kobiety ktore dbaja o to zeby ladnie wygladac ale tez hoduja w sobie to "cos" - ladny wyglad to nie jest ksztalt nosa, to duzo czesciej jest zalotny usmiech itd. Fajne cialo to nie tylko sztuczny biust wielkosci donic - wszyscy znamy kobiety ktore nie moga sie odgonic od adoratorow a daleko im do takich "kanonow piekna" co nie?;-)

Gość gość
Brzydkiej kobiecie nie pomoże zadbanie zgodnie z tym co mówią powiedzenia: "Żadne kremy ani smary nie pomogą dla poczwary", "Nie pomoże mydło ani malowidło, ani kubeł źródlanej wody jeśli nie ma urody".