Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sabilusinśka

Znacie jakieś EROTYKI- WIERSZE ładne??

Polecane posty

Gość Sabilusinśka

Gość Sabilusinśka
No co nikt nie moze nic polecic?

Kurde w Baroku był taki pisarz co je pisał , od jego nazwiska pojawił sie termin w literatorze ...:O, nie pamietam Wiem ze jego POlskiem odpowiednikiem był Morsztyn Przeczytaj sobie 13 częśc P.Tadeusza :)

Gość obleśne
"Erotyk" Tuwima Już się o grzechy noce proszą już z wiosny znów jak z bólu krzycze nieubłaganą mnie rozkoszą zakuj w ramiona ratownicze A kiedy zaczne się na nowo wyrywać zbuntowanym ciałem powiedz mi wtedy pierwsze słowo którego nigdy nie słyszałem Bo znów pogański samum wieje w pędach zawrotach burzach blaskach pamiętaj kiedy znów zdziczeje odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj leciałam z pamięci więc mogą byc drobne błędy

Gość Boleslaw Lesmian

Gość annanika
Kazimierz Przerwa-Tetmajer Lubię, kiedy kobieta... Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu, kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię w przegięciu, gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie i wargi się wilgotne rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi, gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejącym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać, że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia, gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to -- i tę chwilę lubię, gdy koło mnie wyczerpana, zmęczona leży nieprzytomnie, a myśl moja już od niej wybiega skrzydlata w nieskonczone przestrzenie nieziemskiego świata.

Gość annanika
poczytaj też Poświatowską i Leśmiana; dużo tego napisali;)