Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd34

kolka u 1,5 tygodniowego niemowlaka

Polecane posty

Gość ekd34

co stosowqać pomocy, kupiłam wodę koperkową ale w zaleceniach jest od 1 miesiąca, czy stosować

Gość jesli
ja stosowalam infacol ale tak naprwde na kolke nic nie pomoze :( moze troszke pomoc ale trzeba to przejsc tul dzieko i staraj sie byc spokojna u nas najlepiej sie to sprawdzalo :)Pozdrawiam :)

Najpierw Esputicon (2 x dziennie po 2 krople) + masaż antykolkowy przy każdej zmianie pieluchy + noszenie niemowlaka przerzuconego przez ramię.Potem, po ok 3 miesiącu Espumisan (2 x dziennie po 10 kropli) + masaż antykolkowy.Z masażu zrezygnowałam po ukończeniu przez córkę 5 miesięcy a z Espumisanu, gdy skończyła 6.

Gość agunia24
Jeśli chodzi o kolki to potwierdzam - Esputicon, ewentualnie Sabsimplex( można go w Niemczech dostać). U mnie było tak, że okazało się, że maluszek ma skazę białkową - nic nie pomagało; zmieniliśmy mleko na Nutramigen i minęło jak ręką odjął, kolki z dnia na dzień ustały. Lekarka prawdopodobnie by na to nie wpadła; to ja posunęłam jej myśl o alergii.

Gość agunia24
Aha, dokarmiałam wtedy jeszcze piersią - musiałam zrezygnować z nabiału.

Gość ola_blaszczyk
Witam! Jest jeszcze herbatka z kopru włoskiego z HIPP od 1 tygodnia. Pozdrawiam :)

Gość kolakinka
Moim zdaniem lepiej bedzie podac Bobotic , tu mozna juz od 28 dnia zycia.A napewno jest bardziej skoncentrowany niz pozostałe podobne leki ,wiec podajesz mniejsza dake i nie tak czesto. Rób okłady ciepłym recznkiem na brzuszek.

Gość majeczka z kowron
a ja bym nie wpedzala sila dziecko w alergie.... kolki byly, sa i beda... to niedojrzaly uklad pokarmowy i tyle..... a nutramigen to swinstwo..... moje dziecko mialo kolki przez 2 miesiace, potem ustaly z dnia na dzien, trzeba przezyc, po prostu, my podawalismy espumisan.

Gość a ja dawałam
dawałam najpierw esputicon ale nie pomogł, dopiero infacol i do tego suszarka - mojej córce wystarczył szum, nawet ogrzewanie brzuszka nie bylo potrzebne, lub pralka wirująca, okap itp.

Gość margerittka0
Bobotic popieram , pomógł najszybciej i najskuteczniej. Ale o suszarce przyznam nie słyszałam.