Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia1911

Moj 4 miesieczny synek nie chce pic mleka!!

Polecane posty

witam mam problem moj synek od paru dni nie chce pic mleka,daje mu wciaz bebilon i wczesniej pil normalnie potrafil nawet zjesc 190 mleczka co 3 godz a nagle cos mu sie odmienilo gdy tylko wkladam mus moczek do buzi jest placz i wisk,wmuszam w niego chociz troche mleka nie wiem co jest czy to skok rozwojowy czy mozliwe ze synek poprubowal marchewki i juz mu mleczko nie smakuje??????

Gość co ty mówisz
gdyby to był skok rozwojowy to wręcz odwrotnie byłoby -jadłby więcej niż wcześniej. A może poprostu zbyt często go karmisz? Może nie jest głodny i dlatego protestuje. Wątpię że to z powodu marchewki. Może skład mleka sie zmienił. Spróbuj dac mu inne. A nie uszkodził mu się przypadkiem smoczek -może zbyt ostro mleko leci i się krztusi i dlatego nie chce?

Gość tttttttt
moje dziecko też tak zrobiło,a w 5 m-cu musiałam dawać mleko łyżeczką.Czujesz jak to wyglądało i ile trwało?Po podaniu pierwszego dania łyzeczką butelka była beeeeeeeee i nie pomogło nic a nic.

nie nie sklad mleka jest taki sam gdyz zakupilam caly karton mleczka gdzie jest po 6 sztuk, smoczek jest dobry,zageszczam mu mleczko nutritonem poniewaz nam ulewa karmie go co 3 godz,tak zawsze jadl a wczesniej topi nawet zjadal co 2,5 godz mimo iz wczesniej jadl np 170 czy to mozliwe aby potrzebowal mniej mleczka ?

o matko! wyobrazam sobie,noe nie wiem kurcze ale np po kapieli w nocy ladnie pije i to nawet 200 ml wypije w nocy jak wstaje np o 1 na karmienie tez bardzo ladnie pije, rano jak wstaje tez pije ale potem juz cos mu nie pasuje grymasi placze ale wypije no np dzis o 6:30 zjadl 140 mleka potem o 10 tylko 50! i o 12 160 ml po czym dostal czawki i zwymiotowal,prubowalalm potem znow dac mu mleczko no bo wszytsko prawie zwymiotowal noi nie chcial

Miałam ten sam problem z moim młodym...........popróbował kilku nowych rzeczy i niestety mleko zrobiło sie beeeeeeeee.Na początku zamiast mleka z butelki dawałam mu kaszkę Nestle ale łyżeczką i kilka miesięcy jadł w miarę ładnie-może nie tak jak wcześniej ale przynajmniej wiedziałam że je mleko:)Później obraził się również na kaszkę i z mleka i kaszki zrezygnowaliśmy bardzo szybko bo za nic nie chciał jeśc a na siłę nie ma co bo to przynosi odwrotny rezultat:)Dziś Daniel ma 16 miesięcy i od ponad pół roku nie pije mleka i nie je kaszki a inne stałe pokarmy je ślicznie:)Nie mam poblemów z nakarmieniem go:) Na początek spróbuj dać mu kaszkę co drugie danie na przemian z mlekiem.Jak zobaczysz że kaszkę je a mleka nie to daj sobie spokuj narazie z mlekiem i trochę odczekaj a jak mu sie nie odmieni to dawaj mu tylko kaszkę do momentu kiedy będzie chciał ją jeść.Pamiętaj nic na siłę a jak później będzie wszystko ładnie jadł to daruj sobie mleko,dawaj mu witaminy i jak będzie normalnie przybierał na wadze to się nie przejmuj bo nie które dzieci właśnie tak mają... Pozdrwawiam Cię serdecznie🌼

Gość tttttttt
spróbuj rzadziej mu podawać,albo często ale mało.Może taką butlę co 4 godz spróbuj,albo 80ml co 2 godz.A sprawdzałaś czy nie ma ranek w buzi albo pleśniawek?

Gość tttttttt
u mnie syt idento jak u katarzyny.Mleko i nabiał jest nie do zjedzenia dla dziecka.

jezyczek ma w poprzadku i nie ma ran w buzcie ale to dziwne czemu w nocy je mleko ,rano je mleko a w\\ dzien nie chce,to znaczy pije ale pcha lapki do buzi oj oj meczarnia

bede mu dawac jednak co 4 godzinki moze wtedy bedzie bardziej glodny i zje np teraz zjadl tylko 80 ml

może mu ząbki idą skoro pcha łapki do buzi? może go bolą dziąsła jak pije mleko? Jak nie chce to go nie zmuszaj, jak tu dziewczyny radzą spróbuj podawać mu zamiast butli kaszkę łyżeczką

Kasiu1911 Twój synek jest 9 dni młodszy od mojego :D My też mielismy taki problem, ale tylko wieczorem przed snem, jasiek nie chciał jeśc i koniec, płakał, krzyczał i takie tam i rzeczywiście, to wina dziąsełek i okresu ząbkowania. Brał smoka do buzi, raz pociągnął i w krzyk. Kupiłam mu żel na ząbkowanie i problem się skończył :D

Kasiu kochana to ja z naszego topku dołącze do Ciebie:((kurde-brak słów-tadki-niejadki:((

Moja też miała bunt mlekowy. Na śpiąco jadła. W dzień protest. Zaczęło się to kiedy poznała nowe smaki. Chciałam dodawać kaszki do mleczka żeby smak poprawić, ale gdzie tam. Moja kaszkę uznaje tylko łyżeczką. Z butelki kaszki nie zje. Poza tym ile można kaszki dawać . Nadula waży dobrze więc nie chciałam jej upaść dodatkowo bez potrzeby. Któregoś dnia, zła i wkurzona, bo mała ewidentnie głodna, a flachy się nie tknie dosypałam herbatki jabłkowej do mleka. W akcie desperacji. Powstała bawarka. I mała zjadła ze smakiem. I tak już 2 miesiące je bawarkę. Gdyby była starsza nie martwiłabym się ze mleko odstawiła, ale wtedy miała 4 miesiące, a to za małe dziecko żeby mleko wyeliminować.

Gość a moze rosna mu zabki
i ssanie smoczka sprawia mu bol .posmaruj dziiaselka zelem ktory mozesz kupic w aptece

kupilammu zel dentonox pisze aby smaroac dzisla 2-3 razy dziennie po karmieniu, ja nie wiem co robic,rece odpadaj,nie chce karmic lyzeczka bo przeciez on powinien pic z buteleczki a melczka mu niewyeliminuje bo jest za maly

Gość ___chimerka___
Witam w klubie! Moja córka ma 7 miesiecy i parę dni i w dniu swojego siodmego miesiąca odmówila jedzenia mleka. Nie je i juz, a wlasciwie to nie kwestia mleka tylko butli, na widok butli odwraca nagle glowe i zaciska usta. Po prostu nagle, bo wcześniej jadła mi pięknie mleko, kaszki, stale, obiady, owoce. Tak sie wiec bawię od tygodnia w karmienie mlekiem łyżeczką chociaz to sztuka nielada , a ile trwa;) Cos zaczne kombinowac z niekapkami, ale córka jeszcze nie kuma co i jak. Dziecko wyglada mi na zdrowe, nie przechodzila zadnej infekcji dotychczas, nowe ząbki nie idą, zadnych pleśniawek nie ma. Aaaa i jak Panne wyciągam z łóżeczka pogrążoną w głębokim śnie to wtedy mi z butli pociągnie!

mam nadzieje ze to minie teraz przed snem zjadl 160 mleczka z kleikiem,ale tez ile walki bylo,jeju

dzis juz jadl 3 razy rano 110 potem, znow 110 potem 120 i niecale pol sliczka marchewki ale znow nie obylo sie bez wisku

a wiec juz znma powod braku apetytu ida zabki:-) dzis zauwazyl;am biala kropeczke na dzislae,dotknelam a to twarde,idzie zabek,bardzo sie ciesze:-)