Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem

grzybica pochwy- przyczyna są tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość już sama nie wiem

mam nawracającą grzybicę pochwy. co 2, 3 m-ce chodzę do ginekologa i dostaję nowe leki i zawsze jak wszytsko wróci do normy to po około 2 tyg. znów mam grzybicę. dbam o higinę, mój partner na pewno nie ma grzybicy więc co może być przyczyną tego schorzenia? czy to że już od półtora roku biorę tablety antykoncepcyjne- jasminelle- może powodować grzybicę??

Jeżeli Ty masz grzybicę i współżyjesz to Twój partner się zaraża i też ma grzybicę.Jeśli więc nawet wyleczysz się z grzybicy, lecz Twój partner jej nie leczył, to znów się zarazisz przy następnym stosunku. Stosowanie pigułek też może być przyczyną. http://umamy.homestead.com/infekcjepochwy.html Potencjalne przyczyny **zmiany hormonalne zw. z ciazą badz nawet przed okresem **przyjmowanie hormonów bądz pigulki antykoncepcyjnej **antybiotyki i sterydy **wysoki poziom cukru we krwi **częsty seks (szczególnie przy malej wilgotności pochwy) **płukanie pochwy **gorace, dlugie kapiele **stosowanie produktow higieny intymnej **depresja, stres, zmeczenie **niestrawnosc **powracajace infekcje skory (liszaje, grzybica stop) **oslabienie systemu po przebytej chorobie

'Już sama nie wiem' ja też brałam yasminelle i mialam co chwile grzybice. Myslalam ze to moj chlopak bo nie byl wierny do konca... No ale w kazdym razie ODSTAWILAM TABLETKI antykoncepcyjne i wiesz ze przeszlo...? Od tamtej pory nic sie nie dzialo. Tabletki strasznie wysuszają pochwe bynajmniej u mnie i jak teraz zaczelam brac Diane 35 bo mam rozwaloną gospodarkę hormonalną to cos czuje ze chyba znow mnie grzybek nawiedził ... Prz***ne... To chyba te tabletki tak dzialają...