Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samasweet

Słodycze.które mają mało kalorii?

Polecane posty

Gość samasweet

Znacie takie?

Gość brandy orange
Delicje to najlepszy wybor, bo 100g ma tylko 390kcal(wiekszosc slodyczy ma 560-590) i najmniej tluszczu.

Gość nie rzucać się
żelki mają mniej chyba :) mmm

Ze słodyczy polecam: - lody (100ml około 80 kcal) - kisiel (porcja około 50 kcal) - lizaki (nie mają dużo kalorii, a długo się je je) - z ciast polecam te z owocami - np. szarlotkę (szarlotka mojej mamy to 50% jabłek, a na całą blachę idzie tylko kilka łyżek cukru) Z kolei najbardziej kaloryczne są pączki (1szt. około 250-300kcal), chałwa, czekolada (tabliczka - 550 kcal), wszelkie ciasta z masami (np. kremówka,wuzetka)

Gość ___pomarańczowacytryna___
Ja mam dwa fajne sposoby na głód słodyczowy :) Pierwszy to substytut mojej ukochanej szarlotki - duże jabłko obieram, wrzucam na patelkę, zalewam małą ilością wody i prużę do miękkości, posypuje połową łyżeczki cukru i cynamonem, powstaje pyszny musik - mniam Drugi dla zastąpienia czekolady - budyń czekoladowy, zamiast cukru dodaje słodzik do mleka, mleko możliwie najmniej tłuste, i jest ok, naprawdę pomaga w czekoladowym kryzysie. Oba mało kaloryczne :):):)

zgodzę się z poprzedniczką! też robię taki musik, czasem może być też kisielek, budyn, lizak, tai taki owocowe. Ale moim hitem jest i tak jogurt biszkoptowy Danone! pyycha i zaspokaja głod słodyczowy.

Gość gwerfvew
galaretka

Gość czekolada jest zdrowa
zwlaszcza gorzka , dlatego nie nalezy jej porównywac z innymi bombami . Pomysł z budyniem czekoladowym fajny , wykorzystam .

Gość chuuuuuupa
wiec niech zyja lizaki chupa chups :)

Gość layla34
kisiel wcale nie ma 50 kalorii... jest napisane ze 30 gram ma tyle, ale sam proszek , po zalaniu woda kisiel ma 150 kalorii... co do delicjii, 2 ciastka maja juz 100 kalorii, a batonik fitness 80... polecam ci jest owoce a nie slodycze, bo slodycze maja wlasciwosci sprzyjajace tyciu, a owoce nie

Gość dghttu
Woda nie ma kalorii=P wiec jak po zalaniu woda kisiel moze byc bardziej kaloryczny?

Gość dd23
heh!dobry temat..dobry!!a pomysl z ta galaretka jogurtową czy cos tędy genialny!!musze to zrobic!!moze nawet juztro na deserek!!a ile to moze miec kalorii??? kisiel tez dobre,ale nie przepadam... wole galaretke a owoce oczywiscie najlepsze!!ale jak zjem kilogram winogron to co??nie wyjdzie na to samo jak bym zjadla pol tabliczki czekolady??

Gość dd23
aha!no i lody to sa jak jogurt poprostu,nie?zawsze tak myslalam...tak?

Gość Lovenda94
nie wiem co do tego kisielu ale sama sobie zobacz z tylu w tabelce pisze 50 kalorii a na przodzie jedna porcja 154 kalorie

Ja jem kisiele \"Słodka chwila\" i tam piszą w porcji po przygotowaniu: 53 kcal

Gość miodzioooooooo
kisiel słodka chwila to dobry pomysł:) często sięgam po niego w pracy:) coś słodkiego i ciepłego zarazem:) Taki kisiel chyba mniej kaloryczny niż prince polo czy pawełek jakiś...

Gość samasweet
z tymi owocami to różnie jest...one też zawierają cukier tyle,że inny...winogrona też maja dużo cukru i nie wiadomo jak na to patrzeć..?

-budyń słodka chwila - cala porcja około 120 kcal po przygotowaniu (czyli proszek + 175 ml wody - jak zaleca info na opakowaniu) małe lody mcdonalda - 120 kcal big bambino - 187 big milk 120 kakao - łyżeczka, 19 kcal (warto pic wymieszane z gorącą wodą, mlekiem chudym i słodzikiem) galaretka owocowa, 200 gram - czyli szklanka - 120 kcal plaster ananasa z puszki, w soku - 19 kcal ciastka domowe kruche lub inacze koktajlowe - jedno około 23 kcal. Smacznego:) nie takie znowu słodycze straszne

Gość ja polecam
galaretke ze smietana

Gość yyyy ti ja moze
podnosze ::D

Gość dejotkaaaa
Owsianka na chudym mleku z gorzkim kakaem posypana lyzeczka cukru. Prawie jak budyn, ale zostaje w zoladku na dluzej i nie chce sie potem tak jesc.

Gość mam cos lepszegoooo
Ciastka fitness jedno 92 kcal. Ja topie 3 kostki czekolady(niecałe 100 kacl) trooszke mleka 0,5 % (20 kcal) dodaje otręby, poł łyżki cukru 20 kcal. robie sobie kuleczki z otrębami. Z tego wychodzi 10 kulek.. ktoore w sumie maja 140 kcal. jedna 14 kcal.

Gość ib c
landrynki prawie nic kalori

Gość ja mogę codziennie
u mnie w pracy są 2 kobiety chude jak deski, strasznie sterczą im kości, zero cycków i dupy. Codziennie jedzą na 1 i 2 śniadanie po kilka kanapek z chleba lub po kilka bułek i obowiązkowo jakąś czekoladę lub ciastka. Twierdzą, że mają dobrą przemianę materii.

Gość gość
Polecam galaretki i kisiele - oba produkty są bardzo mało kaloryczne i pyyszne :d

Gość gość
1 landrynka ma 15 kcal