Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielny rowerzysta

topik rowerowy

Polecane posty

Gość niedzielny rowerzysta

A jednak. Lech Kaczyński nie tylko nie zauważył swojej weekendowej wpadki, ale nadal powtarza: Jestem Królem Słońce. Dziś nawet ostrzej niż w sobotę. W sobotę - po konflikcie z rządem o Rasmussena - prezydent powiedział, że nikt mu żadnych instrukcji wydawać nie może, bo to on jest prezydentem. Dziś powtórka z rozrywki: nie można instruować prezydenta Rzeczpospolitej. - Zgodnie z artykułem 126 Konstytucji Rzeczypospolitej, to ja jestem jej najwyższym przedstawicielem. Przykro mi, ze minister spraw zagranicznych choćby w wypowiedziach publicznych tego nie uwzględnia, bo jest to nieuwzględnienie autorytetu Rzeczypospolitej - pouczył prezydent na konferencji prasowej. POSŁUCHAJ WYPOWIEDZI PREZYDENTA (TOK FM) Lech Kaczyński ani słowem nie odniósł się do innego artykułu konstytucji (146), zgodnie z którym to rząd prowadzi politykę zagraniczną. Aż strach, by niedługo nie wszedł do Sejmu i nie zażądał od marszałka ustąpienia miejsca. Bo jest najwyższym przedstawicielem RP. Bać się czy śmiać? A co jeśli Lech Kaczyński z bratem ogłoszą dogmat o nieomylności prezydenta? Groźnie się robi. Podczas dzisiejszej konferencji Lech Kaczyński pochwalił też Rasmussena i ogłosił, że premier Danii wielkim politykiem jest. Dlaczego? Rasmussen docenił Lecha Kaczyńskiego: podczas piątkowej rozmowy powiedział podobno, że nasz prezydent jest przecież wygranym negocjacji ws. Traktatu z Lizbony, więc powienien swoje zwycięstwo przypieczętować podpisem. Lech Kaczyński jest bardzo spragniony pochwał i pochlebstw - nie ma się czemu dziwić. Bardzo osobiście podchodzi do polityki. Choć innym zarzuca brak profesjonalizmu, to publicznie zażarcie broni brata, atakuje Sikorskiego (który - jak nieoficjalnie wiadomo - odszedł z MON po tym, jak na imprezach naśmiewał się z braci Kaczyńskich), podkreśla, ile tylko może, że inni nie są z Żoliborza i brak im kindersztuby. A sam w międzyczasie zalicza wpadkę za wpadką. Ale szef MSZ w żadnym razie nie jest przełożonym prezydenta - pouczył z właściwą sobie kindersztubą najwyższy przedstawiciel RP. Na koniec dowcip. Co prezydent zapamiętał z rozmowy z Sikorskim na pokładzie samolotu, którym lecieli na szczyt NATO? Zobacz! A Sikorskiemu radzimy: nie patrzeć. Szczególnie - w oczy. Dobrze by było, gdyby rząd nie organizował też kolejnej konferencji prasowej pt. "Cała prawda o instrukcji dla prezydenta". Im szybciej to wszystko się skończy, tym lepiej: oczywiście, możemy sobie robić więcej wstydu, ale po co? Już chyba wystarczająco się go najedliśmy jak na jeden weekend.

Gość hehe hehe hehe
:classic_cool:

Gość święta///
qrwa kto by to czytał