Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się bólu

Czy seks po porodzie boli?

Polecane posty

Gość boję się bólu

3 miesiace temu urodziłam dziecko, byłam już u ginekologa, mówił,że mogę już współżyć z mężem, a jednak ja się boję tego "pierwszego razu" po porodzie.... Czytałam,że to boli, że prawie jak "pierwszy raz" taki normalny,że to boli, a ja jakoś nie mogę przestać się tego bać... Przeszłam poród naturalny, urodziłam bez znieczulenia dziecko, ale boję się teraz seksu, boję się,że będzie mnie to bolało. Czy to normalne? Napiszczie dziewczyny, czy Was bolało? Czy troszkę, czy bardzo, czy wcale? Na razie uprawiamy petting, miłość francuską, a chciałabym wróćić do niormalnego seksu ale się boję tego bólu ... :-(

Gość boję się bólu
proszę o odpowiedzi, przecież na pewno częśc z Was ma dzieci, przeszła swój pierwszy raz po porodzie....

Gość kameliaaaaa
Myślę że w Tobie jest większy strach przed kolejną ciążą niż przed współżyciem. Jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz, ale po 3 miesiącach nie masz się czego obawiać. Gdyby jednak coś Cię zabolało, zawsze możesz przestać:)

Gość boję się bólu
Nie boję się ciąży, a boję się samego "wejścia męża we mnie", ze to będzie jakoś bolesne...Napiszcie jak u Was to wyglądało, czy nie bolało wcalek, czy trochę bolałąo, czy bardzo bolało?? Może kupić sobie jakiś żel nawilżający??? Jaki polecacie?

Gość kameliaaa
Mnie nie bolało, czułam lekkie ciągnięcie w miejscu nacięcia, ale tylko przez chwilę. Myślę że możesz zaopatrzyć się w jakiś żel nawilżający jednak nic Ci nie polecę bo sama nie używam

Też się bałam ale chęci wzięły górę. Było więcej strachu niż bólu. Było ok tylko sucho ( karmienie naturalne i to ponoć przez to). Żel i będzie ok;)

Gość bogini.w.mini
Czesc, ja po porodzie uprawialam sex po 3 tygodniach (mimo zalecen lekarza zeby odczekac 6) Ju po prostu nie moglam sie doczekac. I z tego co pamietam - nie bolalo, wszytsko zdazylo sie juz zagoic w miare OK. I w zyciu nie porownalabym tego do 1 razu!!"!

Gość nic nie boli

Gość nic nie boli
a nawet jesteście tak rozchlapane, że daje się odczuć luzy

Gość boję się bólu
DO BOGINI W MINI - a dlaczego nie poróbnałabyś tego do 1 razu? to 1 raz bardzo Cię bolał??? ja może dlatego boję się panicznie tegoo bólu, bo mnie właśnie pierwszy raz BARDZO BARDZO bolał, płakałam,z bólu... Czy teraz też tak może mnie to boleć???

Gość frufru
a myslisz ze jak wytrzymałaś ból porodowy to może byc jakiś gorszy ból?... nawet jeśli Cię coś zaboli to na pewno nie AŻ TAK.

Gość boję się bólu
Czytałam też że kobieta po porodzie jest tam "luźniejsza", ale czy cały czas, czy po np pół rok wraca tam wszystko do normy i znów robi się "ciaśniej"??? Czy ten "luz" już pozosatje na zawsze ???

Gość bogini.w.mini
1 raz faktycznie byl bolesny. A sex po porodzie to sama przyjemnosc :D Ja mialam przerwe 3 tyg, ty po 3 miesiacach pewnie bedziesz miala jeszcze wieksza ochote na partnera. Rozluznicie sie, podniecicie - nie bedziesz czula nic. Sama przyjemnosc :)

Gość frufru
luz pozostaje, ale podobno nei jest taki znow tragiczny. a przynajmniej nie jest to reguła. wszystko zalezy od osoby.

Gość bogini.w.mini
Ahh, jesli chodzi o luz - to moj partner mowi ze jest roznica miedzy tym co bylo wczesniej. Ale ja jestem juz prawie 2 lata po porodzie. Cwiczylam miesnie kegla - wielkiej roznicy nie ma

Gość boję się bólu
Dzięki Wam za odpowiedzi... Ale mam jeszcze to jedno pytanie: czy jak kobieta po tym porodzie jest trochę "luźniejsza" to czy tak już zostaje na zawsze (ten "luz" tam), czy po jakimś czasie znó robi sie "ciaśniej", czy już się tam nie zrobi "ciaśniej"???

Gość boję się bólu
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi, akutar ja pisałam, powtarzałam to pytanie o "luzie" w tym czasie przyszły Wasze wypowiedzi... dzięki :-)

dokladnie nic nie boli ewentualnie jak ktos tu wyzej napisal mozesz odczuwac lekkie ciagniecie w miejscu naciecia chociaz ty juz jestes 3 miesiace po porodzie wiec juz nawet ciagniecia nie powinnas czuc. co do \"luzu\" w pochwie to ja jestem po dwoch porodach i naprawde nic sie nie zmienilo od stanu przed porodami. cwicz miesnie kegla :)

Gość po co laska panikujesz
każdy jest inny jeden po porodzie ma luzy inny nie jednego będzie bolało bo miał źle zszyte krocze innego nie bzdury jakieś wypisujesz, skoro po porodzie pochwa jest szersza to niby czemu ma boleć jak przy pierwszym razie ? boleć może jak były jakieś koszmarne komplikacje przy porodzie i kobietę w środku porozrywało tak że musieli wiele zszywać, jeśli zszyli dobrze nie powinnaś czuć żadnego dyskomfortu, ani Ty ani partner jakieś bezsensowne schizy sobie zakładasz tylko, od tego takich psychicznych blokad dostaniesz że Twój facet nie będzie miał już radości z seksu

bolec moze jak lekarz za mocno zszyje po porodzie moja szwagierka tak miala, mowila ze bolalo gorzej niz za pierwszym razem lekarz naprawde bardzo ciasno ja \"zaszyl\" brala jakies kremy i pozniej bylo jak kiedys ;) mnie nie bolalo, nie mialo zreszta co, nie bylam szyta, cieta bardzo szybko \"od dolu\" wrocilam do normy-tak mowila polozna i lekarz juz 2 tyg po porodzie kochalismy sie -za zgoda poloznej glowa do gory, duzo zalezy od nastawienia :)

Gość
mnie nic nie bolalo . kochalismy sie okolo 76-7 tyg. po porodzie. bylo normalnie tak jak wczesniej

mnie też wcale nie bolało. kochaliśmy się dokładnie 7 tygodni po porodzie i było super :) denerwowałam się strasznie ale jak po połogu poszłam do mojej ginkolog i ona powiedziała że jest wszystko ładnie to troszkę strach przeszedł. fakt czasem delikatnie ciągnie w okolicy szycia (miałam całe 15 szwów aż po pośladki) ale ogólnie jest super. co do rozepchania, hmmmm jakoś nie zauważylam, ani ja ani mąż. jest inaczej ale na pewno nie luźniej :D

Gość mama zuzanki
mnie troszkę bolało, czułam się sucha, zdenerwowana. pomógł żel nawilżający FEMINUM -polecam, posmarować trochę swoje wejście i członka męża... Nawet jak trochę zaboli to da się to przeżyć... powodzenia :-)

Gość Ośka
Ja miałam CC,minął już 3m-ce a mnie ciągle boli tam w środku,nie jest normalnie.Czy może to być przez tabletki anty?zaczęłam brać zaraz po porodzie nie miałam ani jednej miesiączki,podpowiedzcie mi coś,chcę żeby było jak dawniej.

Gość bojeee sie tezzz
1 raz mnie bardzo bolal, ogromnie, potem jakos bylo , mniej bolu. zaszlam w ciaze.3 mc temu urodzilam. boje sie stosunku po porodzie. blony nie mam wiec czy bedzie mniej bolalo teraz? probowalam wkladac tampony i mini super wchodzi, normlany roznie, jak pokremuje sie tam kremem to OK, ale czlonek wiadomo duzo wiekszy od tampona, mam lek przed tym. napiszcie czy po porodzie boli, czy mniej juz skoro sie porod przeszlo?

Gość bojeee sie tezzz
nie odpisze żadna z was?

mój pierwszy raz po porodzie był po 6 tygodniach.Nic nie bolało,a wręcz przeciwnie:) tylko że my seksu nie uprawialiśmy 2 miesiące przed końcem ciąży i 6 tygodni po porodzie.

Gość gość
Dużo zależy od tego czy karmi się piersią, bo wtedy tam jest straaaasznie sucho. Jestem 3 m-ce po porodzie (naturalnym z nacieciem) i przy kazdym stosunku czuje rozrywający ból, aż się wszystkiego odechciewa. Jakby ktos mnie tam nozem ciął :] A zszyta i wygojona jestem bardzo dobrze, ginekolog potwierdził już w tygodniu. Powiedział, że ból i suchość jest od karmienia - prolaktyna. Dziewczyny, też tak mialyscie czy jestem jakas nietypowa?

Gość gość
*już w 6-tym tygodniu

Gość gość
Chcesz poznać co to prawdziwy seks? Zimna suka i gorąca kochanka, przyjaciółka. Zadzwoń do mnie skarbie, jeśli Ci się podobam i mnie zerżnij, tak po prostu.Czekam na Ciebie na http://sextelefon.org.pl/ jestem Kinga, tczecia od góry.