Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o radeeee

PRZECIWSKAZANIA DO PORODU....KOŚĆ OGONOWA I OCZY

Polecane posty

Gość prosze o radeeee

Jako 13letnia dziewczynka okazalo sie ze mialam pękniętą i źle zrośniętą kość ogonową. Chirurg chcial mnie operowac ale rodzice sie nie zgodzili bo byla to ingerencja w kregosłup... poniewaz kosc ta wystaje nie moge lezec na twardej powiechni, rozniez od dlugiego siedzenia czy lezenia na kanapie czuję tę kosc i musze zmieniac pozycje (np. w kinie). pamietam jak podczas jednej z takich wizyt chirurg powiedzial mi ze bede miala problemy z porodem!!!!!!!!!!! wtedy mnie ten temat nie interesowal ale dzis mam 24 lata i przygotowuje sie do tego okresu w zyciu... myslicie ze chodzilo mu o porod sn czy ogolnie o kazdy? dodam ze mam wade wzroku -2,75 na obydwu oczach... uwazacie ze mialabym wskazania do cesarki? czy ogolny problem z porodem jakimkolwiek?...

ja myslę że większy problem byłby z cesarką, bo po niej musisz długo leżeć bez ruchu. podczas porodu sn praktycznie nie leżysz nie zmieniając pozycji. ja leżałam kilka godzin, ale zawsze mogłam zmienić pozycję, przekręcić się choćby delikatnie. myślę ze taka wada wzroku nie przeszkodzi w porodzie sn. wszystko zależy od stanu siatkówki.