Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita2333

Znieczulica to niestety normalne

Polecane posty

Znieczulica to niestety \"normalne\" że inni ludzie nie widzą krzywdy drugiego człowieka, mnie 17miesiecy temu zaatakowała pewna dziewczyna z chłopakiem, stali nade mną na dworcu i się pastwili, dostałam w twarz, całe to zdarzenie zaszło przy jakiś drzwiach i w jakimś momencie wyszedł z nich jakiś facet, ogóle nie zareagował .

Gość ladaco nie wiem czemu
ale dostalam ataku smiechu po tym co napisales :D tak, panuje znieczulica :D :P :classic_cool:

Susan Catherine Genovese (ur. 7 lipca 1935 - 13 marca 1964), powszechnie znana jako Kitty Genovese, była mieszkanką Nowego Yorku, która została brutalnie zamordowana pod swoim domem w Kew Gardens, dzielnicy Queens w Nowym Yorku. Nietypowe okoliczności jej zabójstwa i całkowity brak reakcji sąsiadów, którzy byli świadkami całej sceny były opisywane w gazecie, w artykule opublikowanym dwa tygodnie później i to rozpoczęło dochodzenie w sprawie psychologicznego fenomenu tej sytuacji, która została się nazwana jako efekt widza lub "syndrom Genovese". Jest to typowy przykład dyfuzji odpowiedzialności. Kitty została pochowana w grobie rodzinnym na cmentarzu Lakeview w New Canaan, Connecticut. źródło: Wikipedia