Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a niby czemu

czy ktos moze mi powiedziec, skad Cyganie maja wypasione

Polecane posty

Gość Cyganka z miasta Bydgoszczy
Ja nic wypasionego nie mam - mieszkamy w bloku, mamy jeden samochód od 6 lat i mam kompa na spółkę z siostrą. Komórki mamy wszyscy w domu - to prawda. Ani ja ani siostra nie terroryzowałyśmy nikogo w szkole, za to same usłyszałyśmy nieraz parę niemiłych słów.

Gość marekmarek.
u mnie na uczelni studiuje jedna cyganka, studiuje dziennie, a co najdziwniejsze, studiuje informatyke

Gość cyganek
bo to juz taka natura, ze polak lubi wypic a cygan woli pohandlowac:) wiem co nie ktorzy szczeki im opadaja na widok cygana w dobrym aucie,, jest takie powiedzenie,, masz glowe to nia ruszaj:) ale tan co dal temat widac ze jest bardzo zazdrosny oto bo na internecie otym wypisuje,,,,

Gość 989809809
Ja mieszkam w Poznaniu i u nas też pełno gromad Cyganów, zwłaszcza w centrach handlowychy (najwięcej w Starym Browarze i King Crossie), oczywiście siędzą osobno baby i osobno faceci Dokładnie, ja tez jestem z Poznania. bywa, w King Crossie, oni tam okupuja dpsłownie niektóre kawiarnie. Wyją na cały sklep.... Kiedyś tez chciałam usiasc w ulubionej kawiarni na dworze na Starym rynku, ale miejsce było obok cyganów. Nie jestem rasistka, ale tak krzyczeli, że nie byłabym w stanie w ogóle rozmawiac. Moim zdaniem to totalny brak kutury- zachowują się wszędzie jakby byli sami. :( Co gorsza, jeszcze robią problemy- bo podobno z uwagi na ich zachowanie są nieprzyjmowani w wielu kanjpach, i składali jaką petycję do Urzędu miasta... :( Ja się naprawdę nie dziwię właścicielom że ich nie chcą... Co do kasy- moim zdaniem chyba na kradziezach zarabiają bo wiadomo że u nas cięzko normalnie, no i nie widuję ich przy normalnej pracy jakoś, typu lekarz czy prawnik...

Gość juihui;kjnh;/
bo mi ukradla 50 zl :o

Gość Maryjetta.
Kiedys z mlodymi cyganami urzedowalam. Nie wiedzialam ze ten jeden mial 15 lat,slowo daje. Wygladal na 17. Raz poszlam z nim w ustronne miejsce. Tak byl wycwiczony ze ja wypadlam przy nim kiepsko o.O Ciagle lapy pchal mi w odbyt i namawial na anal. Bylam w szoku co ten gowniarz se wyobraza. Ale dobrze potrafil mi zrobic,to przyznam. Ten koles mi tak zawrocil w glowie ze chcialam isc do tego ich krola wiochy i prosic o reke tego kolesia hahaha ;D mowie powaznie. Ciagle mnie zastanawia czemu cyganki nie myja wlosow i nie uczesza sie inaczej.

Gość no to ja wam to wyjaśnie
Bo bogaty Zachód ich nie chce, wiec na siłę ich wpycha nam, Czechom, Rumunom, Słowakom, Węgrom. Na pocz. lat 70 ub. wieku rząd ówczesnej RFN dogadał się z rządem polskim , dali wielu Cyganom pieniądze (a wtedy w Polsce za 2 marki mozna było kupić pół litra wódki) aby wyjechali do Polski i się tam osiedlili. I oni tak zrobili i wybudowali te koszmarne pałacyki w okolicah Łodzi (Zgierz, Pabianice). W tamtych czasach to jednak władza umiała utrzymac porządek, bo milicja lała pałami równo i nie przejmowała się ze to cygan. W byłej Czechosłowacji cyganie musieli pracowac i to robili np. w restauracjach, ale tylko jako kelnerzy czy sprzątacze. Piieniądze od klientów zabierała kelnerka Słowaczka czy Czeszka. A teraz jest tak, że Unia pod pozorem równości ras przymyka oko na cygańskie wybryki i ingeruje w wewnętrzne sprawy innych państw. Np. Czechom kazano rozebrac mur, którym odgordzili się od cygańskiego osiedla, gdyś cyganie terrozyzowali spokojnych Czechów. No i chyba każdy się już zorientował, że na Zachodzie jest pełno świrów, którym sie wydaje że murzyn, arab czy cygan to biedna ofiara rasizmu i prześladowań. I skutek jest taki, że ci "biedni prześladowani" zyja sobie na koszt Francuzów czy Amerykanów, a jak już łaskawie pójdą do pracy to się obijają, to nic im nie wolno powiedzieć, bo zaraz drą mordy że rasizm. To jest jakieś wynaturzenie i miejmy nadzieją, że USA i Europa w końcu się obudzą i skończą z tym pseudorasizmem!

Cygan nie pracuje bo to wbrew jego kulturze. Cygani jedynie oszukują i kradną. A robią to dobrze, bo się nie boją konsekwencji. Normalny złodziej w sklepie boi się, że go przyłapią wezwą policję. Cygani się tego nie boją bo za drobne kradzieże nic im nie grozi a to, że będą mieli w kartotece natrzaskane też im nic nie robi. Do tego często zastraszają innych jak przykład wyżej. Okradną cię i jeszcze pobiją.

Gość keep warm
tutaj, gdzie mieszkam (Czechy) jest ich multum, zeruja na popieprzonym systemie opieki socjalnej. robic im sie oczywiscie nie usmiecha wiec doja od panstwa kase a ze tutaj dostaja zasilki na doslownie wszystko wiec im dobrze. potem laza bandy po ulicach, zaczepiaja ludzi i kradna. straszna swolocz... jestem tolerancyjna ale co za duzo to niezdrowo. niestety, cyganie nie sa przystosowani do zycia w cywilizacji.

Gość anatolis
Mieszkam w starym sączu tutaj to plaga generalnie sklepikarze uciekają bo okradani są regularnie, ostatnio zniknęły nawet placówki bankowe po ostatnich dewastacji. Jedyna dyskotek a w okolicy jest opanowana przez cyganów i nie ma tam imprezy bez jakiś ekscesów. Zawsze bitki albo noże a raz nawet broń palna w tłumie od tego momentu nie przychodzę tam. Zwłaszcza, że wejście 30zł Jedyny plus to cyganki łatwe i puszczalskie patent był taki kupowało się portfel który wygląda na drogi a do środka wrzuca najtańszą walutę w banknotach powiedzmy za 10zł masz wypchany portfel na maxa a sam portfel 5zł :). Wystarczyło pomachać takim i można było ją obracać. W pewnym momencie po .. portfel znikał a cyganica również, ale musi mieć minę później wydymana za 15zł XD. To jeszcze nic ! raz zaprosiłem do hotelu 2 takie ładniutkie cy.catki i ten sam motyw białoruska waluta wygląda jak euro wrzucam na stół dwa takie stosiki mówie że wszystko jest ich o rany co się działo.

Gość gość
a skąd? a czym cygan różni się od żyda? niczym ten sam mózg.cyganka mieszkająca w Polsce na stałe matka 16 ciorga cyganiaków rejs polska_anglia w międzyczasie porodziła dzieci w anglii uznani jako angielscy obywatele tam też pobierają rodzinne w funtach,w Polsce nic nie mówiąc na te same dzieci pobierają i w Polsce rodzinne,zasiłki,itp.mało tego pobrane mają dzieci swych dzieci czyli wnuki w rodziny zastępcze następna kasa leci gdyż 13 latki już niosą do domu swoje dzieci.u cyganów jest tak że już od najmłodszych lat dzieci są wykorzystywani do kradzieży,oni muszą na siebie zarobić,a pieniążki za dzieci przeznaczane są na auta a przeważnie na złoto bo u cyganów jest tak im więcej złota tym bogatszy.

Gość gość
czy ktos moze mi powiedziec, skad Cyganie maja wypasione Bohema potrafi robic wałki

Z biznesu, a skąd mieliby mieć? :) Moja ciotka ma budkę na bazarku tzn jeździ po różnych targach itp. i połowa budek należy do Romów, którzy zatrudniają Polaków bo od nich mniej ludzi chce kpić, a po drugie nie chce im się stać, wolą czerpać zyski :) ale płacą uczciwie. Znam też Roma, który ma kilka stacji benzynowych...wydaje mi się że ono stawiają na biznesy, w których osobiście nie muszą zbyt dużo robić i raczej się nie pokazują, większość ludzi nie wie, że coś tam należy do Roma.

Gość znajomi
To efekt zbrodniczych zaniedbań państwa- przymusowo pędzic do szkoły -jak bachor nie chodzi do zabierać zasiłki i karać ozłoconych rodziców grzywnami itp . albo wtedy by się ucywilizowali albo d**a w troki i do UK. I dwa- nadzór Urzędu Skarbowego- sprawdzić każdą cygańską wille i wypaśne auto -skąd kasa i gdzie rachunki!!! Gwarancja że zaraz 30% Cyganów by uciekło a kraju. Przy okazji budżet państwa by się wzbogacił na karach. Przestępstwa dzieci- do poprawczaka a rodziców którzy nakłaniają pozbawiać praw rodzicielskich /socjalu etc. Cyganie sie rozbestwili bo słabe państwo polskie im na to pozwala.

Gość gość
Oni po prostu KRADNĄ, mnie raz okradła cyganka w biały dzień na ulicy. Na necie też czytałam mnóstwo takich sytuacji, to są złodzieje i z tego żyją, z okradania ludzi. Często chodzą po domach, żebrzą o jedzenie, ludzie ich wpuszczają, i jedna cyganka odwraca uwagę i gada coś tam, a druga cyganka w tym czasie buszuje po mieszkaniu i szuka pieniędzy, często chodzą z dziećmi, żeby wzbudzić litość u ludzi. A po wizycie cyganek okazuje się, że zginęły pieniądze czy inne wartościowe rzeczy. Dlatego jak dzwoni do was cyganka to nie wpuszczać, nawet jak jest z małym dzieckiem.

O tym że kradną też słyszałam, ale nikt normalny nie uwierzy w to, że okradając babcie i przechodniów na ulicach dorobili się pałaców i wypasionych kiczowatych limuzyn

Gość gość
Jak to skąd ? robią loda Polakom !dostają 10 od łba.

Gość gość k
Zapraszamy na obchody Międzynarodowego Dnia Romów w UMP. termin: piątek, 8 kwietnia br., w godzinach 15:00 do 16:30 miejsce: Sala Biała, UMP, plac Kolegiacki 17 W spotkaniu udział wezmą: Jędrzej Solarski - zastępca Prezydenta Miasta Poznania Anna Markowska - Prezes Fundacji Bahtałe Roma Elżbieta Sokołowska - Dyrektor Domu Bretanii http://www.whystory.pl/pl/podroze-i-obyczajowosc/ludzie-i-tradycje/miedzynarodowy-dzien-romow-w-poznaniu.html

Gość Peeezio
Tez mnie zastanawia jak zarabiają. Osobiscie znam jednego Roma. Zawsze widac bylo, ze nie bieduje. Natomiast nie slyszalem, zeby robil coś konkretnego. Ostatnio zakupil nowe Ferrari, a z tego co wiem to auto koszruje około 1,1mln pln, więc troche trzeba się napracować.U jiego nie stwierdzam objawów przepracowania, ogólnie raczej wyglada na to ze poza delektowaniem się życiem gostek nic nie robi.

Gość gość

mam punto więc passat to ferrari, typowe myślenie polaka robaka który cyganowi do piet nie dorasta tylko rzuca jakiś błotem na niego pokaż to ferrarii cygańskie a potem sie wypowiadaj xd