Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość caly czas zyje nadzieja

czy takie kalendarzyki sie sprawdzaja?

Polecane posty

Kalendarzyk wyrzuć ma śmietnik a jak chcesz mieć dziecko to się bzykaj...bzykaj...i jeszcze raz bzykaj.... Powodzenia ci życzę i szybkiego zaskoczenia🌼

z czystej ciekawosci sprawdzilam sobie plodne w takim kalendarzyku i to co tam zobaczylam mnie zaskoczylo dlatego tez pisze plodny sluz utrzymuje mi sie juz 4ty dzien, kocham sie co 3 dni 9 tak zaleził nam lekarz) napewno kochalam sie w dni plodne, ale czy to wystarczy.. ehh boje sie ze nie

zalecił *

Lekarz ci tak powiedział bo też tak słyszałam że plemniki nie zawsze są na tyle silne żeby zaplodnić ale moim zdaniem to jakaś głupota......jedno wiem-jak będziesz stale kochając się myśleć o dziecku to nigdy Wam się nie uda a napewno długo:(Zapomnij o dziecku i poddaj się rozkoszy a szybciej będzie biło w Tobie upragnione serduszko bo psychika też potrafi płatać figle:(

Gość upupup
takie kalendarzyki strawdzaja sie tylko u kobiet ktore maja ksiazkowe cykle. Ja przy cyklach 28-29dni owulacje mialam dopiero 19dnia cyklu. Jesli juz koniecznie chcesz wiedzieć kiedy masz dni płodne z domowych metod zostaje ci npr (mierzenie temperatury, obserwacje śluzu lub/i szyjki macicy) lub testy owulacyjne.

Gość upupup
przy tak krotkich cyklach mozesz tez miec niedomoge lutealna (faza lutealna - poowulacyjna - trwa wtedy mniej niz 10 dni). Poczęcie dziecka bez leczenia jest wtedy bardzo trudne

Nie wierz w te kalendarzyki. Co dziwne ja zaszłam w ciążę zaraz po miesiączce. Jestem pewna, ponieważ mąż później wyjechał na 2 tyg. do pracy, do innego miasta. A USG wszystko potwierdziło. Nie wiem jakim cudem, ale jednak tak się stało. W ósmym cyklu starań dopiero.

ja tylko obserwuje sluz, i napewno mialam go plodny od tego 8 dc, był ciagnacy sie, sliski, 10 i 11 dc był przezroczysty, dzis np mam juz mleczny i bola mnie piersi

ja w cyklu w którym zaszłam w ciażę kochałam się tylko podczas miesiaczki :) dla mnie takie kalendarzyki sa bez sensu. jak chcesz zajść w ciążę to nie myl o tym tylko się kochajcie zawsze jak maie na to ochote :)

w czasie okresu tez nie raz sie kochalismy i nic z tego, w polowie cyklu rowniez, czasem nawet codziennie ale jak widac bez skutecznie.. w tym cyklu juz nawet nie myslalam o ciazy bo stwierdzilam ze to bez sensu ze i tak sie nie uda, no i wczoraj tak jakos mnie pokusiło zeby zobaczyc jak by to wygladało w takim kalendarzyku no i doznalam pozytywnego szoku chcialabym zajsc w ciaze tego akurat nie da sie ukryc ale juz ne jestem taka przewrazliwiona, nie szukam zadnych objawow ciazy bo kiedys to potrafilam dzien po stosunku dopatrywac sie objawow