Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamisia123123

Naczyniaki u dzieci

Polecane posty

Gość kamisia123123

Witam! Moja córka urodziła się z naczyniakiem płaskim na czole, powiece i nosku. Teraz ma 7 m-cy i nie bardzo to schodzi,jedynie troszkę zbledło, martwię się że tak już zostanie. Czy są tu rodzice których dzieci też mają naczyniaki, a jeśli miały to w jakim wieku dziecka się wchłonęły?

Moja corka ma na wardze i brodzie. Ma 21 miesiecy. Robilismy jej jeden laser, jak miala 6 miesiecy, bo jej sie brzydko powiekszylo. Od tej pory cisza. NIe powieksza sie. Moze troszke bledszy sie zrobil, ale nie jakos znaczaco. I tez sie zastanawiam, czy sie kiedykolwiek wchlonie, czy trzeba bedzie znowu laserowac, jak Sara bedzie wieksza.

Gość a ja sobie
Oglądałam wczoraj program na taki temat. W stanach usuwają naczyniaki u dzieci operacyjnie. Z dobrym skutkiem. Twierdzą, że to nie nawraca się, a dziecko nie ma problemu ze swoją innością. Dodam, ze tak jak dla mnie, laika, te pokazane naczyniaki były duże rozmiarowo, albo też występowały na znacznym obszarze twarzy. Podali także genezę powstawania naczyniaków. Nie wiem, jak jest u nas w Polsce.

mój synek miał na głowie wypukły naczyniak w kształcie serca. Syn bardzo długo był łysy i było go widać. Ale nie martwiłam się, bo wiedziałam, że nawet jesli się nie wchłonie, to kiedyś włosy urosną :) Dziś ma ponad dwa lata i dopiero teraz zauważam że zrobił się mniejszy i bledszy. U mojej znajomej córka miała wokół piersi dość rozlegle. I dopiero po 3 latach zaczal się zmniejszać. Myslę że potrzeba czasu żeby to zeszło całkowicie. Naprwdę nie martw się! Jak zacznie się umawiać na randki to na pewno już nie będzie miała :)

Gość jskajs
Zajrzyj na forum na stronie www.naczyniaki.pl Odpowiada na pytania dr Dariusz Wyrzykowski z Gdańska Nie pozostawia żadnego pytania bez odpowiedzi