Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wampirzyca222

dziury w zebach

Polecane posty

Gość proste rozwiązanie
Tylko za glupi kamien wziela mi 150; złodziejstwo :o

Gość pixxxi
na twoim miejscu bardziej bałabym sie kosztow leczenia niz bolu...bo u dentysty jest teraz pelen komfort, nic nie boli...:P

Gość bvvc
koszty leczenia nie beda wielkie , bo nie ma co leczyc .. Zeby nadaja sie tylko do wyrwania hehe..

Gość proste rozwiązanie
na twoim miejscu bardziej bałabym sie kosztow leczenia niz bolu...bo u dentysty jest teraz pelen komfort, nic nie boli... no wlasnie 300 brala za dlutowanie osemek 100 za wyrywanie zeba 150 za kamien dentysta jest drogi i cen przede wszystkim trzea sie obawiac

Gość proste rozwiązanie
ja za wstawieni 6 zębów zapłaciłem 3500zł Ło BOŻE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kosmiczna cena!

Gość proste rozwiązanie
A Ty wampirzyco nie panikuj, bo nie ma powodu. Ja plombowalam 2 zeby bez znieczulenia i co? Stalo mi sie cos? Nie! Jak sie boisz, to sie dowiedz gdzie u Ciebie w poblizu jest ludzki dentysta, bo tacy istnieją :p No i idz do niego, a nie jak dzieciak panikujesz;)

Gość Agataannnnnn
do autorki: nie musisz cierpieć i się stresować, można dokonać zabiegu pod narkozą , za jednym razem, a skad jesteś??

Gość smutnomiiiiiiiiiiiii
za darmo mozesz sobie kleszczemi wyrawać zęba

ja zacząłem jeszcze przed podwyżka robić i ze x lat chodzę do nich to policzyli po staremu ta cena to z tamtego roku z przed wakacji

teraz to nic nie czuć jak cos robia borowanie to tylko słychać wiertło jedynie to na koncu szczeki zeby to trudno znieczulic

a ja z początku to mdlałem jak miałem robione znieczulenie i nieraz to 2 godz siedziałem u dentysty przy jednym zebie co zwykle zajmuje do 45 min

Gość a ja musiałam
wyrwać cztery zęby do aparatu ortodyntycznego. Samo rwanie nie boli. Boli dopiero, jak zaczyna znieczulenie schodzić ;)

Ja tam nie mam problemów a nie z dziurkami a nie z niczym. W życiu byłam może 3 razy u dentystki i to jak byłam mała to 2 a z 3 lata temu Ostatni (malutką dziureczkę mi zrobiła)

Gość ugugkighgkihy
skąd jesteś autorko?? jeśli z krakowa bądź okolic to mogę polecić kogoś i gwarantuje, że nic, a nic nie będzie boleć :)

No jak to jak?? Normalnie z rana trzeba myć zęby (po zjedzeniu śniadanka) i wieczorem też je myć(po zjedzeniu kolacji czy tam słodyczy czy chipsów) Kto co woli na noc jeść ;) . W trakcie dnia po nawet najdrobniejszym posiłku należy je przepłukać wodą lub płynem do płukania i wypluć wszystko. No i oczywiście NIć dentystyczna. Do płukania osobiście używam tego- superkoszyk.pl/product-pol-6955-LISTERINE-Coolmint-Ochronny-Plyn-do-Plukania-Jamy-Ustnej-250-ml.html A Nić tą jest mieńciutka i nie wbija się w dziąsła- superkoszyk.pl/product-pol-3470-ORAL-B-Ultra-Floss-Nic-Dentystyczna-25-m-Mietowa.html

Gość mio- mio
Boże,i le Wy macie lat ze już zęby musicie sobie wstawiać? Mam 27 lat i miałam łatane tylko 3 dziurki przez całe życie a dentystka ostatnio mi powiedziała, że mam najładniejsze ząbki jakie siedziały na tym fotelu, ale o zęby trzeba dbać... ja sobie nie wyobrażam aby na starość wkładać szczękę do szklanki obok łóżka.. -zęby trzeba myć 2x dziennie, ale nigdy zaraz po jedzeniu, trzeba odczekać godzinę w szczególności jeżeli piliście sok owocowy, albo jedliście coś owocowego lub kwaśnego -nitka dentystyczna jest być może ważniejsza nawet niż szczoteczka, bo ślina wypłucze zęby, ale ze szczelin między zębowych nie da rady -jeżeli często bierzesz antybiotyki to uważaj na próchnicę wewnątrz zębową (czyli od środka) najlepiej raz na rok, półtora zrobić prześwietlenie zębów to lepsze niż wizyta kontrolna u dentysty -najlepsza pasta to blenda-med -szczoteczki ręczne są w skuteczności porównywalne są do palca - warto, więc zaopatrzyć sie w elektryczną