Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wampirzyca222

dziury w zebach

Polecane posty

Nie przesadzaj z tą nieskutecznością zwykłej szczotki...da się nią dobrze oczyścić zęby.

Wcale się z tobą nie zgodzę, ponieważ szczoteczka nie jes w stanie wyczyścić dobrze zębów. Szczotką nie wejdziesz w szczelinę międzyzębową niestety. Po to właśnie stworzono nitkę dentystyczną, która usuwa zgniły pozostałości w szczelinach między zębowych, bo te zgniłe pozostałości powodują pruchnicę zęba. Po za tym nitka dentystyczna też nie może być byle jaka, najlepsza nić powinna być zbudowana z puszystego materiału, który zwęża się by dostać się w różnego typu szerokości szczelinę między zębową, by następnie się rozszerzyć i dokładnie wyczyścić płytkę nazębną. np. http://www.superkoszyk.pl/product-pol-7355-COLGATE-Total-Nic-Dentystyczna-50-m.html

A Ja zakochałam się w nowych nitkach rozpiętych na patyczkach. tzw nicio-wykałaczka. przywiosłam sobie takie z usa - ale już widzę ze dostępne u nas w firmie dentlogic. polecam serie niebieska - cienki fluorowana niteczka. Delikatna ale bardzo mocna - nie zrywa mi sie przy flosowaniu wszystkich zębów z jednego patyczka - pożniej do kosza:)) nawet można wyflosować niezauważalnie w pracy

Gość flanfield
No dokładnie, w zakresie higieny wszystko zależy od tego, jak często i w jaki sposób szczotkujesz, a nie jakim "sprzętem":) Oczywiście, szczoteczka, która ma 8 miesięcy faktycznie jest mało skuteczna, ale wymieniając środki higieny regularnie na pewno można prawidłowo zadbać o higienę jamy ustnej:) Natomiast mam takie pytanie do Was, znacie może dobrego specjalistę z Poznania?