Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedynaczka.

jak to jest u was?

Polecane posty

Gość aann//
No to teraz troche zmieniam adanie po twojej drugiej wypowiedzi. Skoro sam kuopuje telefon za 500zl a tobie załuje stanika na slub za 100 to cos jest nie tak. Napewno przesadzas z ta zazdrościa jezeli chodzi o kupowanie. Dla mniejest to niezrozumiałe. Ale niewyobrazam soboe sytuacji ze moj kupuje jakis gadzet za kilka stów a mi załuje na stanik na własny slub 100zl. Ja bym na twoim miejscu szcze rze z nim pogadała i wogule zastanowiła sie powaznie nad tym związkiem

Gość jedynaczka.
No właśnie dla mnie największy problem to ta zazdrość, chociaż po trosze to też złość, przykrość. Może trochę to przyzwyczajenie, bo mama mnie przyzwyczaiła do tego, ze jeśli sobie coś kupuje to mnie też, bo chce mi przyjemność sprawić. i za sprawą magicznego myślenia uroiłam sobie, że skoro on mi nic nie kupi, to nie zależy mu na tym, żeby mi przyjemność zrobić i tym samym mnie olewa. Ale to jest mój problem, jestem tego świadoma i jakoś chcę sie z tym uporać tylko nie wiem jak. Zdaję sobie dobrze sprawę z tego, ze z boku to wygląda tak, że jak on chce sobie coś kupić, to musi mnie przekupić, żebym nie miała pretensji i nie czuła żalu. Wiem, że to chore, ae nie umiem tego myślenia wyplenić. Jak ktoś ma jakiś pomysł jak z tym walczyć to chętnie poczytam. W dodatku na to wszystko nakłada się też wiele innych spraw. Jak on sobie cos drogiego kupuje (a równie dobrze mógłby kupić tańszego) to się złoszczę, bo czuję pokrzywdzona. Bo ok ja też bym sobie mogła kupić buty za 400 zł, ale wolę kupić za 100, a te 300 odłożyć na coś innego (ogólnie do tej pory tak oszczędzałam głównie na ślub). A on wyskakuje z tel za 500 zł, a jakby kupił za złotówkę to byłby pół tysiaka do przodu - na jakieś małe wakacje by już było albo na dentystę.