Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegetarianka03934848

Dlaczego nie możecie zrezygnować z mięsa??!!

Polecane posty

potrafiłabym się pogodzić z jedzeniem mięsa gdybym żyła w czasach gdy mężczyzna (jako drapieżnik)szedł z dzidą do puszczy, wtedy faktycznie byłby częścią łańcucha pokarmowego.Mięso które spożywamy pochodzi z \"fabryk śmierci\" Tam nie ma miejsca na humanitaryzm.

Jak to po co? nie chcesz być krzywdzony nie krzywdź innych. PO PROSTU maleńka zdolność empatii....:) Obejrzyjcie sobie linka wyżej...

Jarek_84 (jarek_84@notowany.pl) z mięsa rezygnują przyjeebani ludzie emo, którzy myślą, że nie jedząc mięsa uratują jakieś zwierzątka spod rzeźnickiego noża spieerdalać frajerzy! Czy ja tobie frajerzyno mówie że jesteś frajerem...:)

Gość niewegaterianka
"Rzadko pewnie ktos przestaje jeść mięso bo go poprostu nie lubi." no nie wiem, ja na przykład nienawidzę większości mięś właściewie jem tylko pierś z kurczaka, schab i wędliny. Zadngo innego mięsa nie tknę bo mnei brzydzi. Więc myślę że są też ludzie którzy nie znoszą mięsa w ogóle. Natomiast co do tych nawiedzonych wegetarian wmawiających nam jedzącym mięso że jesteśmy mordercami - to wkurzają mnie. Mi też się nie podoba sposób w jaki traktuje się zwierzęta rzeźne przed śmiercią i zadając im śmierć. Walka powinna iść o to żeby odbywało się to bez ukrucieństwa. Ale tu już trzeba mieć jaja i odpowiednie wpływy żeby oto walczyć.O wiele łatwiej jest wpierdalać tylko sałatę i umywać ręce twierdząc że biedne zwierzątka cierpią tylko przez tych paskudnych mięsożerców. Plan doprowadzenia calej ludzkości do zrezygnowania z mięsa to utopia. Ale na realne działania tacy ludzie po prostu nie mają jaj. Oprócz tego że jem mieso to także uwielbiam nosić skórzane buty, bo w tych sztucznych przykro mówić nogi capią i robią się choroby. A te skóry pochodzą z krówek i świnek przeznaczonych na żarcie. Więc fanatycznym wegetarianom mówię nie. PS. Za noszenie futer naturalnych to bym wieszała, żeby nie było. To jest niczym nieuzasadnine (żadnymi racjonalnymi powodami) okrucieństwo.

Gość Gejek_84
weż stąd idź ty męska cioto

Gość wszystkie wege maja coś dyńką
Jarek_84 "zaraz Izdoly i inne przychlasty wege nazwą nas mordercami świnek, krówek i kurek, jak to przeważnie liściożerne świry lubią robić 😴" :D:D:D:D:D:D :classic_cool:

Gość Krwotok Krewetki
wegetarianka03934848 A niby lew czy jakiś inny zwierz zabija swojąofiarę bezboleśnie ? Jak nie wierzysz mi jedź se do Afryki i przetestuj na własnej skórze, nie jestem jakąśznieczulicą, bo szkoda mi zwierząt, które nie są humanitarnie zabijane, ale zycie jest brutalnei niestety trzeba się z tym pogodzić. PS: Jem mięso, ale mało, bo nie zabardzo lubię

sAMA JADŁAM MIĘSO I NIE ZAMIERZAM NIKOGO WYZYWAĆ....:) Najważniejsze jest to aby każdy robił to co uważa za słuszne.

Gość
wiecie co? jadlabym mieso, gdyby zapewnialo przezycie, gdyby nie bylo nadprodukcji,marnacji i niepotrzebnych smierci (mieso na drzewach nie rosnie)... gdyby nie bylo mycia kurczakow ludwikiem, wyrzucania hamburgerow po 20 minutach... gdyby ludzie szanowali to, co maja a nie wywalali do smieci... co ciekwawe- wiekszosc jedzacych mieso jakby mialo samo sobie taka kurke czy krowke zabic to by zrezygnowalo... aprzeciez kazdy kawalek miesa jest produktem pochodzacym ze zwierzatka, nie zawdsze humanitarnie zabitego

Ahhh. No tak, ludzie brutalnie zabijają zwierzęta. Dlateeeego mam nie jeść mięsa. Ohhh. Dobra, jeszcze jakieś argumenty macie?

moje podejście jest takie, nie jem mięsa i to moja sprawa, wkurwia mnie gdy ktoś nie akceptuje mojego wyboru. jednocześnie szanuję wybory innych, nie uważam tych którzy spożywają pokarmy mięsne za gorszych barbarzyńców.

Gość
jarek- ostatnio jak zrobilam spaghetti z zacierki sojowej to moj wspollokator przez 10 min zastanawial sie jakie tomieso takiedobre, a dopiero jak zaczelam jest sama, to zalapal, ze to jednak niekoniecznie musialo byc mieso... i teraz jak robie sam sos to mi jeczy...

Maina ja właśnie dlatego nie jem mięsa.Ze względu na to jak te zwierzaki są traktowane. Mam do tego prawo tak jak wy do jedzenia mięsa... Ja tego nie zmienie. Jedyne co moge zrobić to właśnie pokazać dla czego ja tak robie. A może przyczynie się do tego że ktoś zrezygnuje z jedzenia miesa... Ale są też ludzie którzy muszą jeść mięso... Więc niech każdy robi tak jak uważa

Izolda22 Bo żli ludzie biją zwierzęta to ich nie jesz. Jak sama byś kure zabijała to byś ją prosiła zeby łaskawie umarła bo głodna jesteś?

To się nazywa selekcja naturalna, wegetarianom będą kurczyc się mózgi, ich dzieci będą coraz głupsze, aż w końcu zatrudnimy (my-mięsożercy) do wypasania krówek, hodowania kurek itp ]:> wszyscy będą zadowoleni \"emo-cioty\" będą mogły głaskac i przytulac zwierzątka, a normalni je zjadac :> A niegrzecznych wegów będziemy sadzac na karniaku w rzeźni :>

Gość
jakbym bardzo musiala przetrwac, to podejrzewam, ze nawet czlowieka bym zjadla... jednak teraz, gdy jest tyle innych produktow niz mieso, moge z niego zrezygnowac i nie przyczyniac sie do zabijania, bo sama bym takiej kurki czy krowki zwyczajnie nie zabila ci ktorzy by nie zabili a jedza mieso to zwykli hipokryci i nie chce by mnie zmuszano do jedzenia miesa ani wysmiewano sie z tego tak jak ja nikomu jesc miesa nie zabraniam

Ok obrażacie nas WEGE. teraz pytanie. Czy ja was obrażam????? Czy mówię że wy pojebie że wpierdalacie mięcho bo jesteście zjebani??? Nie. Mówię że wasz wybór.Szanujcie i mój!!!!!!

Gość El Hombre
dlatego bo jestem mięsozerny i lubie jesc miąsko

Gość wegetarianka03934848
Jarek_84, to ja założyłam ten temat i ze względu na twoje głupie i dziecinne odzywki mam prawo Ci powiedzieć WYPIERDA**J