Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegetarianka03934848

Dlaczego nie możecie zrezygnować z mięsa??!!

Polecane posty

Gość hdgdgdg
mówiliście o łańcuchu pokarmowym...hmm,nie usprawiedliwiajcie sie tym,że też jesteśmy zwierzętami,bo tym różnimy się od zwierząt,że mamy swiadomosc,prawo wyboru,jesteśmy w stanie zrezygnowac z jedzenia mięsa,umiemy sie powstrzymac. zwierzeta o tym nie myślą,bo są zwierzętami.

Oczywiste, że nie była to poważna wypowiedz, tylko ŻART. O ile wege niby mają jakiś światopogląd, o tyle EMO to produkt marketingowy, bez ideologii i sensu :>

Gość w naturze jest tak samo
jak lew zjada antylope, to tez ja boli; owszem, czlowiek to istota myslaca i zabijajac zwierzeta nie powienien powodowac im bolu, ale nic na to nie poradzimy. Krowy, konie, kury, swinie, to zwierzeta gospodarskie ktore sa przeznaczone na uboj, taki juz ich los. Natomiast psa czy kota nie dalabym skrzywdzic, bo to przyjaciele czlowieka.

Gość hdgdgdg
nie jestem emo ciotą,nie użalam się nad sobą i jestem zadowolona z życia :) a co do Jarka to nie przejmujcie sie nim,on od zawsze pierdoli głupoty i nie jest lubiany na kafeterii. O nim mam już wyrobioną pewną opinię,to prymitywny człowiek.Zresztą widac chyba,kto tu jest bardziej tolerancyjny.My jakoś nie mówimy o tych,co jedzą mięso,że są debilami,cociaż mamy ku temu większe powody niż wy,mówiąc,że jesteśmy ''wege głąby'' :O nikomu nic złego nie robimy,nie przeszkadzamy,więc odczepcie się od nas :D

Gość hdgdgdg
w naturze jest tak samo- tak,my nie jemy piesków,a gdzie indziej mają święte krowy, a psy wpierdalają,aż im się uszy trzęsą!

to pytanie do mnie?

jesteś taki zacofany że nawet nie wiesz że jest mnóstwo potraw niezawierających mięsa np. parówki sojowe czy wędliny, które wcale smakiem nie odbiegają od mięsa. Mięso w potrawach można zastąpić pieczarkami lub serem itp.

Gość gddgdfh
jarku,jest wiele ważniejszych rzeczy w życiu niz smak jedzenia :D poza tym,gdyby nawet jedzenie wegetrianskie bylo gorsze od miesa,to i tak wolałabym byc wege. :) ale jest ten plus,że niektóre potrawy nawet są smaczniejze,np. ja wole spaghetti bez mięsa niż z mięsem.

niektórzy jedzą mięso niektórzy nie no i po co to zmieniać? Wiadomo że wegetarian do mięsa nie przekonasz a mięso żerów do wegetarianizmu Ja nie wiem po co ta cała dyskusja?

Gość wegetarianka do lat D
Czemu nie jem mięsa i czemu odradzam jego jedzenia: Bo przed wszystkim jest NIEZDROWE!! Nie mówie o swince , ktora sobie sami wyhodowaliście,albo zjedliście u cioci na wsi, czy krówce która się tam pasła, mówię o takim mięsie które jecie na codzień. Nafaszerowanym chemią, antybiotykami, pochodzące z zestresowanych zwierząc żyjących w makjarbrycznych warunkach, gdzie zjadają nawet własne gówna :o Dzisiejsze wedliny zawierają najbardziej rakotwórcze związki takie jak np. azotyny i azotany, nafaszerowane są tym niemiłosiernie. Zresztą sama byłam świadkiwm tego jak "świeże" wędliny dają do sprzedaży w hipermarketach :0 Mięso jest głowna przyczyną wysokiego cholesterolu, miażdżycy i obtłuszczenia wątroby!! Bo zamiast -jak to było kiedyś- jesc mięso od Święta, wpierdziela się je teraz na okrągło :o do tego najszcęsciej te najtańsza i najbardziej Zasyfione chemią :o Już nie mówię o watróbkach wszelkiego pochodzenia, które zawierają najwięcej toksyn ... A jakie wartości spożywcze ma mięso że jest niezbędne do życia ? Białko?-ma też mleko, fasola, groch, sojowe produkty, jogurty Tłuszcz?-hmm nadmieniam że ten w mięsie jest akurat najmniej zdrowy, o wiele zdrowszy posiadają orzechy, awokado, oliwa z oliwek Witaminy? hmm niech pomyslę :p Jedynie żelaza jest bardzo dużo w mięsie, ale jak nie jem go od 6 lat i anemi poki co nie miałam :D Nie wiem jaki pożytek jest z jedzenia mięsa? Bo dobrze smakuje? No słodycze też, a jakoś niezbędne do życia nie są :D

Gość wgetarianka od lat D
Co innego oczywiście wiejskie domowe kiełbaski... ale ilu z was je je żeby się pochwalić że 'mięso jest zdrowe' :o?

Gość wegetarianka od lat D
"Azotany są jednak niezwykle niebezpieczne. Mogą one zarówno w solance peklującej jak również w przewodzie pokarmowym ulegać przemianom do azotynów a te łącząc się z białkami soku żołądkowego mogą tworzyć rakotwórcze nitrozoaminy. Podobna reakcja zachodzi z udziałem innego konserwanta - azotynu sodowego E-250. Zarówno azotany jak i azotyny wykazują także silne właściwości utleniające. W efekcie mogą nasilać przemianę hemoglobiny do methemoglobiny – związku który całkowicie traci zdolność przenoszenia tlenu. Związki te mają także zdolność utleniania witaminy A i beta karotenu jeszcze przed ich wchłonięciem w jelicie, w efekcie czego może dochodzić do niedoborów tych witamin w organizmie. Mięso peklowane oraz wyroby wędliniarskie są niezwykle obfitym źródłem azotanów i azotynów w pożywieniu, stąd ich nadmierne spożywanie może prowadzić do rozwoju poważnych schorzeń, szczególnie nowotworów w obrębie przewodu pokarmowego." Co innego oczywiście wiejskie domowe kiełbaski... ale ilu z was je je żeby się pochwalić że 'mięso jest zdrowe' :o ?

Gość bvbv
Jak mnie ci wegetarianie wkurzaja. Zyjcie sobie wpieprzajac trawe ale nie mowcie mi co ja mam robic. Dla mnie to jestescie dziwakami.

Maina. No wlasnie, juz nie wiem o co im chodzi. Raz pieprzą o zwierzątkach, raz o zdrowiu.

Gość a co komu przeszkadzają
co komu przeszkadzają wegetarianie? jak nie lubia mięsa to nie jedzą, jak się lituja nad zwierzątkami i dlatego nie jedzą to też ich sprawa