Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choraosoba

co skuteczne na bardzo silny ból gardła?

Polecane posty

Gość choraosoba

jakiś domowy sposób. ???

Gość choraosoba
up 🌼

Gość choraosoba
No ale co w tej aptece, żeby działało? Już wczoraj coś niecoś kupiłam, ale nie za dużo mi to pomaga... co by tu zrobić żeby sobie polepszyć?

Gość nutarela
Plucz gardlo wodą z sola, za 2 h woda z soda i za 2 h woda z rumiankiem i tak przez caly dzien :)

Gość choraosoba
W aptece nawet jak otworzą jest pełno jakiegoś shitu, a czy to działa? Może jakaś porada babuni - stara, sprawdzona. Boli mnie po bokach całe gardło - nie wiem czy mięśnie czy krtań czy co. Mówić mówię normalnie - może migdały to są? Już nie wiem z czego mnie to boli. Okropność :( Ale kicham i mam katar. Z kataru?

Gość nigdy-nie-mow-nigdy
W aptece kup sobie Orofar, ale w spray'u. Smakuje naprawdę obrzydliwie, ale działa. Poza tym płukaj naparem z szałwii, niby stary sposób, a skuteczny.

Gość choraosoba
Dzięki za porady. Jednak stawiam na domowe sposoby bo w tej aptece to tylko cena - nic więcej jak dla mnie.

Gość choraosoba
No tez myślę, że musze się przepłukać czymś bo zaraz zgłupieję. Cała szyja mi spuchła nie wiem z czego. Może to być z samochodu słuchajcie?

Gość mnie ostatnio
pomogło picie bardzo, bardzo gorących płynów (np. herbata malinowa lub zwykła). i ból gardła i katar przechodził na jakieś pół godziny

Gość mnie ostatnio
jak Ci cała szyja spuchła to może Cię węzły chłonne albo ślinianki bolą? miałaś świnkę?

Gość choraosoba
Oooooo... herbata malinowa. O to by mi chyba najlepiej pomogło. O super porada, ale gdzie ja teraz kupię herbatę malinową?

Gość nigdy-nie-mow-nigdy
Od klimatyzacji-jak najbardziej.

Gość choraosoba
Nie mam klimatyzacji. Jeżdżę starym wrakiem - jedynie okno otwarte pozostaje :(. I herbata malinowa z ...Biedronki. :(

Gość najlepszy chinozol
po co pytasz, skoro nie czytasz odpowiedzi :-O

Gość choraosoba
Cieszcie się jak jesteście zdrowi. Jan Kochanowski powiedział "Szlachatne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz aż się popsujesz".

Gość nutarela
oj tak krotko plucz, po soli moze CIe szczypać bo to wiadomo sol podrazania i dlatego pozniej soda i rumianek zeby zalagodzic:) Ale naprawde polecam mi pomoglo. tylko ja to stosowalam tak z 2 dni. a na pol szklanki tak z pol lyzeczki sody i soli albo moze i byc troche wiecej:)

Gość choraosoba
Jak to nie czytam odpowiedzi, czytam odpowiedzi. I to UWAŻNIE. To rzadkość w dzisiejszych czasach.

Gość woda_utleniona
plukanie roztworem wody utlenionej tez jest skuteczne obrzydliwe, ale skuteczne wazne tylko by nie polykac ! bo bedzie masakra...:)

Gość walnij se kielona
wódka na wszystko dobra

Gość choraosoba
A dziękuję za odpowiedzi. Wszystko sobie uważnie czytam :) Thank you very much

Gość choraosoba
Roztworem wody utlenionej? To chyba przecież trucizna jest!!!

Gość najlepszy chinozol
taaa ??? napisałam ci ile ma byc soli, a ty dalej pytasz ile ma byc soli :-O :-O soli nie wolno dawać więcej niż pół łyżeczki na całą szklanke wody - bowiem najskuteczniejszy jest własnie rotwór zbliżony do soli fizjologicznych jak dajesz za dużo soli to niepotzrebnie wysuszasz sluzówki :-(

Gość choraosoba
Chyba chodziło , że roztworem WÓDY UTLENIONEj i to miał być dowcip miesiąca dosłownie. Ale ... prrrrrrrr...

kiedyś był taki środek na ból gardła zwany gargaryn, czy jakoś tak, słyszałem o opisanej już metodzie z roztworem soli. Jeden z moich znajomych na ból gardła robi grzańca z czerwonego wina z goździkami, cynamonem i okłady z gorących damskich piersi, dla kobiety to pewno ostry seks, na pewno pomoże, a nz pewno nie zaszkodzi

Gość najlepszy chinozol
roztwór wody utlenionej tez dobry do płukania i odkażenia gardał :-) jaka trucizna??? ludzie! chemii sie nie uczyliście???

Gość nutarela
co Ty gadasz jak poplucze sobie z pare dni woda z sola gdzie bedzie wiecej niz pol lyzeczki to sie jej nic nie stanie, nie przesadzajmy ludzie!!

Gość laylaaaa
-goraca herbata z cytryna, sokiem malinowym, ew. z miodem -plukanie wodą z sola (chociaz mi osobiscie srednio pomaga) -mleko z czosnkiem (obrzydliwe, ale skuteczne) -fervex (wypic przed snem, do lozka ubrac cieple skarpety. gruba pizame a najlepiej bluze, ciepla koldra, dwa tygodnie temu tak wyleczylam bol gardla)

Gość choraosoba
Ho ho ho ile wy tu wiecie o sluzówkach zasuszonych... o k... i tak dalej Na suchą słuzówkę najlepiej polać żubrówkę, co? :(