Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie moge uwierzyc

7letnie dziecko sika w pampersa

Polecane posty

Gość Nie moge uwierzyc

Byla u mnie kolezanka i mowi,ze jej syn nadal sika w nocy w pampersa:(Wiedzialam,ze dlugo sikal ale myslalam,ze juz przestal:( Slyszla ktoras z Was o czyms takim?Jaki moze byc powod?

Gość nie chcę być malkontentką ale
nie wiem, ale syn pewnych dalekich znajomych 5-latek chodzi cały czas w pampersie, w dzień i w nocy - masakra!

Gość Nie moge uwierzyc
Matko to dziecko chodzi juz do szkoly:(

Gość mamamamama
kurna ja jestem załamana tym że mój 2,5 letni syn nadal w pampersa robi. Uczę go już z 5 miesięcy. Coś mu nie wychodzi. Już długo robił kupę do nocnika a ostatnio znowu cofnął się w rozwoju....

Gość Nie moge uwierzyc
moze ona powinna isc do psychologa?moze to na tle nerwowym:(

Gość a moze nalezalo
wczesniej wyyyyyyedukowac mamusie na temat edukacjiiii dziecka-edukacji zwiazanej z etapami rozwoju...

Gość wesolo mi
a moze tak jak miala moja siostra moczyla sie w nocy bo mial niedomkniete cos tam w przewodzie moczowym czy cos tam bo juz nie pamietam bo to bylo kilkanascie lat temu ale wyleczyla sie w czasie dojrzewania....

WIESZ może być kilka przyczyn. może np. stres, może jakieś probelmy zdrowotne (mój brat np. miał za mały pęcherz, tzn. on rósł, a pęcherz nie i dziś niestety jest osobą dializowaną, gdyż lekarze zbyt późno wykryli jego chorobę), a może dziecko byc opóźnione w rozwoju.

Gość mama taka mama
moja 4,5 lrtnia cora nadal nosi pampersa w nocy, casem rano jest mokry a casem nie. Nie wiem ju jak oducyc, probowalam chyba juz wszystkiego. Tez mnie to przejmuje

Gość Bergamotka z wanilią
moje 6-letnie też śpi w pampersie, nie da się inaczej

Gość pu pu
Ale to jakiś szok. To na tle nerwowym? Jak już mowa o dziwactwach, to słyszałam o przypadku rodzica, który woził dziecko do szkoły we wózku. Sama pamiętam jeszcze z czasów kiedy byłam w podstawce, jak jedna kobieta kiedy był WF przychodziła i pomagała dwójce swoich dzieci się ubierac w szatni - one nie chodziły do pierwszej klasy, tylko trzeciej albo czwartej. Nie wiem po co, ale im narobiła wstydu, niektórzy ludzie są dziwni...

Gość kitusbajdus
Przyczyną może być choroba/ infekcja nerek- mój brat tak miał, ale mama o wiele wcześniej zareagowała a nie w wieku 7 lat!!!! Dziwni rodzice, że uważają, że to normalne.

Gość RÓZA
moja kuzynka miała podobny problem ,jak dziecko zaczeło chorować na angine usuneła migdały problem odrazu

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziecko ma prawdopodobnie nerwice.to ze twoja kolezanka czy tam kto ma to dziecko mowi ze wszystko jest dobrze wcale tego nie musi oznaczac.moze dziecko jest narazone na stres...poradz jej zeby poszla z dzieckiem do psychologa.

Gość Nie moge uwierzyc
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi:) Przejelam sie bardzo bo myslalam,ze on dawno nie siusia w pampersa:( Nawet zapytalam jej czy byla u psychologa to niby powiedziala,ze byla ale krecila a mi glupio bylo drazyc temat:(

A moze dziecko jest cięzko chore?A koleżanka nie chce o tym mówić na prawo i lewo???? Jeśli jest inaczej to rodzice mają z głową coś nie tak!

Gość loool amoze zamiast
pampersow tetrowe pieluchy? jakby sie jednemu z drugim dupa odparzyla to szybko by sie nauczyli :P

Gość Nie moge uwierzyc
Nie jest chore na pewo Mysle,ze nie robia nic w tym kierunku zeby dziecko odzwyczaic No i przejsc sie do lekarza chocby:( Swojego tez oduczylam na tetrowkach🖐️ ale mial 1,5roku:P zawzielam sie bo szkoda mi bylo pampersow kupowac:) w to miejsce wolalam zabawke czy ciuszek:)