Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polityk mały

Czemu kobiety zawsze głosują na lewicę

Polecane posty

Gość Polityk mały

I wierzą w te bzdury pokroju: wspaniałości unii europejskiej, darmowej służby zdrowia, sprawiedliwości społecznej oraz wszechmocne państwo socjalne? Dlaczego to my- mężczyźni, mamy płacić za samcze fanaberie? :-o

Gość Polityk mały
"samicze" :-P

Ja byłbym za tym żeby ograniczyć prawo wyborcze kobietą a nawet znieść je całkowicie i podnieść wiek uprawniający do głosowania do min 25lat. Wtedy to wygrywali by ci co mają coś do powiedzenia a nie ci co mają np. fajniejszy krawat.

Gość Ble Ble Ble Ble Ble
Pieprzyć taką demokrację, gdzie większość głosu maja kobiece kretynki, głosujące według parytetu urody danego palanta. Odebrać prawo głosu kobietom i już! 🖐️

W demokracji zawsze więcej mają do powiedzenia idioci, bo zwyczajnie jest ich więcej niż mądrych. Na płcie bym tu nie rozdzielał ;)

BO KOBJETY SĄ GŁÓPJE JA PŻES KOBJETE CIERPJE ALE SOM POCZEBNE DO ROSFIJANIA GATÓNKU LÓDZKJEGO

Gość kuma zza miedzy
bo Kwas był przystojny, bo Olejniczak jest ciasteczko, bo Kalisz to taki przytulasek typu bears :classic_cool:

politycy są w ogóle obleśni, więc teoria, że głosujemy na przystojniaków, przynajmniej w moim przypadku, nie działa :/ jeszce nie widziałam przystojnego polityka, no może poza Lepperem...

Gość Ble Ble Ble Ble Ble
Może i płcie nie warto rozdzielać, ale faktem jest, że kobiety rozumują zazwyczaj w sposób emocjonalny- nie zaś racjonalny. Np przeciętna kobieta, gdy zobaczy w materiale "UWAGA" na TVN, rozczulający program o rodzinie, która nie ma co do ust włożyć, to natychmiast owa samicza odbiorczyni, rozumuje w kategoriach: "O BOŻE, to takie smutne, tym ludziom trzeba pomóc, państwo musi im pomóc... ble ble ble" Kobiecie nie jest zdolna, to jakiejś głębszej analizy przyczynowo-skutkowej i nie zastanowi się nawet, że za ową pomoc "państwa", zapłaci ona poprzez podatki- że jałmużna rządowa powoduje rozrost biurokracji, że wzrost podatków powoduje także wzrost bezrobocie... itp itd Jednym słowem, jest zdolna jedynie do postawy roszczeniowej- nie zaś do głębszego przewidzenia skutków swoich utopijnych postulatów.

Ble Ble dobrze pisze, przecież kobiety kierują sie bardziej emocjami tzw logiką więzi, a decyzja faceta oparta jest na rzeczowej analizie. Przykład co wolałyby panie usłyszeć? \"W tym roku w urzędach znajdzie prace 5tyś osób\" czy \"W tym roku w urzędach straci prace 5tyś osób\" Raczej to pierwsze, a facet wybrałby to drugi bo trzeba wyjebać darmozjadów.

Jeju, nie od dziś wiadomo, że kobiecy mózg się różni od męskiego, ale to nie powód, żeby zabraniac kobietom głosować, bo różne punkty widzenia sa potrzebne :] moja siostra zawsze reaguje na takie newsy jak wspomniany przez Ble ble ble taką odpowiedzią: "nie trzeba było sobie robić bachorów" ;P

Gość Heelloo
Oczywiście, że różne punkty widzenia są potrzebne... ale finansuj te "punkty" ze swoich pieniędzy :classic_cool:

LeśnySłodziaczek - 3/4 ludzi na swiecie głoduje. Jak by nie było wojen, to byłoby 10 razy więcej ludzi umierających z głodu, biedy i chorób. Nie byłoby takiego postępu technologicznego. Dawne wojny mężczyźni wywoływali często przez kobiety.

[Czemu kobiety zawsze głosują na lewicę] bzdura nie do udowodnienia no chyba ze np. moherowe babcie z racji wieku za kobiety nie uznajesz :P a moze wszystkie partie w Polsce sa wg Ciebie lewicowe ? :D [I wierzą w te bzdury pokroju: wspaniałości unii europejskiej] co to ma do rzeczy z lewica ? znasz partie antyeuropejska poza fanatykami ? :O [darmowej służby zdrowia] kolejny bzdet :O nie pamietam kiedy ostatnio nie placilam :P [sprawiedliwości społecznej] zdefiniuj to trolu :D i powiedz co jest zlego w wierze w sprawiedliwosc spoleczna ? [wszechmocne państwo socjalne?] kolejna bzdura :P mam inne poglady genegalizujesz jak jakis stulejarz [Dlaczego to my- mężczyźni, mamy płacić za samcze fanaberie?] chyba samicze, niewazne jest demokracja poza tym to ze 2 razy glosowalam na senatorow lewicowych a tak to zawsze na prawice albo centroprawice no wiec nie generalizuj i jeszcze jedno mamy UE jak sie niepodobaja wyniki wyborow to jest Schengen droga wolna

Samanta :o [a moze wszystkie partie w Polsce sa wg Ciebie lewicowe ? ] Jedyna prawicowa partia to UPR, reszta to lewica, albo jakieś dziwne lewicowo-prawicowe mixy postokrągłostołowe. [co to ma do rzeczy z lewica ?] akurat lewica ma najwięcej wspólnego z UE, dziw, że trzeba to tłumaczyć :o [nie pamietam kiedy ostatnio nie placilam] no i właśnie o to kurva chodzi. Rządzą albo czerwoni albo różowi, wmawiający darmową służbę, a i tak płacisz jak za zboże :o [co jest zlego w wierze w sprawiedliwosc spoleczna] hahaha :D po prostu, sprawiedliwości nie ma. System może być bardziej, lub mniej sprawiedliwy. [jest demokracja] Demokracja jest na wylocie. Zatwierdźmy tylko Traktat Lizboński i będzie finał. [mamy UE] Świeć Panie nad wyborcami :o

UE z lewicą ma do rzeczy bo UE dąży do socjalizmu (model szwedzki) -tylko kobieta mogła tego niezauważyć. cytat \" znasz partie antyeuropejska poza fanatykami ? \" Właśnie tak jest kreowany ktokolwiek kto ma inne zdanie niż jedynie słuszne przez \"wolne\" i \"obiektywne\" media.

Gość wprowadzmy system afrykanski
komu sie w zyciu nie poszczesci, ten umrze z glodu na ulicy :classic_cool:

Gość wprowadzmy system afrykanski
z tego co wiem, to w Polsce tylko SLD jest lewicowe, reszta to prawica

Gość the termos- a ja byłabym za
tym, żeby dać Ci do ręki słownik ortograficzny

Gość Kalinka Kalinka Kalinka
Polityka jest taka a nie inna bo w sejmie/senacie przeważają mężczyżni niestety ,którzy podejmują takie a nie inne decyzje:P

wielbiciel [[a moze wszystkie partie w Polsce sa wg Ciebie lewicowe ? ] Jedyna prawicowa partia to UPR, reszta to lewica, albo jakieś dziwne lewicowo-prawicowe mixy postokrągłostołowe.] 1 Twoim zdaniem 2 nawet jesli... udowodnisz ze kobiety nie glosuja na UPR ? nie masz szans [[co to ma do rzeczy z lewica ?] akurat lewica ma najwięcej wspólnego z UE, dziw, że trzeba to tłumaczyć] oj ma ma wiara we jak to napisal autor \"wspanialosc unii europejskiej\" nie ma nic wspolnego z plcia moim zdaniem a co do lewicy a UE no to :D a alterglobalisci to prawicowcy ? :D laicyzm chyba bardziej a nie lewica wielbiciel, no mozna powiedziec lewica zinstytucjonalizowana, taka co dawno sprzedala swoje idealy o ile je w ogole miala cos jak SLD w Polsce [[nie pamietam kiedy ostatnio nie placilam] no i właśnie o to kurva chodzi. Rządzą albo czerwoni albo różowi, wmawiający darmową służbę, a i tak płacisz jak za zboże ] darmowa to akurat wmawia PIS :O no tak wg Ciebie > socjalisci ok. ja nie wierze bo nie mam do tego zadnych podstaw to raz no wiec niech autor nie generalizuje to dwa co do tego kto rzadzi to sam wyzej pisales ze to nie o plec wyborcow chodzi prawda ? to trzy [[co jest zlego w wierze w sprawiedliwosc spoleczna] hahaha po prostu, sprawiedliwości nie ma. System może być bardziej, lub mniej sprawiedliwy.] ok sformuluje to inaczej > co jest zlego w wierze w bardziej sprawiedliwy system w ograniczanie apanazy politrukow w obciecie zasilkow zulom i przeznaczenie zaoszczedzonych pieniedzy samotnym matkom ? w zlikwidowanie niepotrzebnych agencyjek w stylu ARR i przekazanie tych pieniedzy na cos w rodzaju polskiego EFS ? na tworzenie nowych miejsc pracy ? co jest zlego w wierze ze system moze byc bardziej sprawiedliwy ? nie odpowiedziales mi na to tylko wykreciles kota ogonem :O [[jest demokracja] Demokracja jest na wylocie. Zatwierdźmy tylko Traktat Lizboński i będzie finał.] nie no litosci :O [[mamy UE] Świeć Panie nad wyborcami ] byles przeciw w referendum ? rozejrzyj sie dookola jest lepiej ? jest i tyle

[[Jedyna prawicowa partia to UPR, reszta to lewica, albo jakieś dziwne lewicowo-prawicowe mixy postokrągłostołowe.] 1 Twoim zdaniem 2 nawet jesli... udowodnisz ze kobiety nie glosuja na UPR ? nie masz szans] 1. a jakie jest Twoje zdanie? :o 2. gdzie pisałem, że zgadzam się z autorem? :o wprost przeciwnie, gdybyś czytała uważniej zauważyłabyś wyżej: [Na płcie bym tu nie rozdzielał] [laicyzm chyba bardziej a nie lewica wielbiciel, no mozna powiedziec lewica zinstytucjonalizowana, taka co dawno sprzedala swoje idealy o ile je w ogole miala cos jak SLD w Polsce] W Polsce jakakolwiek \"lewica\" (prawdziwej lewicy i tak nie mamy)... SLD z przystawkami, PIS, także PO, które ciężko zakwalifikować, ale podobno w 80 % głosują jak PIS, więc też socjaliści. [darmowa to akurat wmawia PIS] PISofobia?? :o Przez 20 lat rządziły wszystkie liczące się opcje, a służba zdrowia jak była \"darmowa\", tak jest nadal, i nikt nigdy nawet nie chciał żadnych zmian. Za wyjątkiem PO, która zamierzała na tym własne lody kręcić. Więc nie psiocz jedynie na PIS :o [nie odpowiedziales mi na to tylko wykreciles kota ogonem] Nie wykręciłem kota ogonem, a zwróciłem uwagę na błąd (bo o aż taką naiwność Cię nie posądzam). Za drugim podejściem formułowanie poszło Ci lepiej i teraz mogę odpowiedzieć. W samej wierze nie ma nic złego, ale jeśli widzę wyniki wyborcze i miliony wierzące w sprawiedliwość i inne CUDA ( :o ), to zła jest w tym... HIPOKRYZJA. I głupota zarazem. [[[jest demokracja] Demokracja jest na wylocie. Zatwierdźmy tylko Traktat Lizboński i będzie finał.] nie no litosci :o] Obejrzyj dokładnie... http://www.youtube.com/watch?v=dBelU68edRs http://www.youtube.com/watch?v=HjivSRBVhTc http://www.youtube.com/watch?v=BUqyc-Q2uvw http://www.youtube.com/watch?v=O3d9fe5xCFc Nawet średnio rozgarnięty człowiek zauważy, że to z demokracją wiele wspólnego nie ma. [byles przeciw w referendum ? rozejrzyj sie dookola jest lepiej ? jest i tyle] Czy jest lepiej niż 5 lat temu? Zależy gdzie spojrzeć. W niektórych dziedzinach jest lepiej, w innych gorzej - zwłaszcza jak patrzę na galopujące zadłużenie i rozbuchaną biurokrację. Nawet gdyby bilans wypadł korzystnie i faktycznie jest lepiej... na jakiej podstawie twierdzisz, że to zasługa UE? :o na jakiej podstawie twierdzisz, że bez UE nie byłoby lepiej?