Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 89zmartwionaa89

nie mam okresu boje sie, nie jest to ciaza

Polecane posty

Gość 89zmartwionaa89

Już ponad 3 tygodnie nie mam okresu, na pewno nie jest to ciąża, panicznie się boje, czekam na wizytę u lekarza. Mam już wizje raka. Proszę powiedzcie czy miałyście kiedyś takie coś i co było tego przyczyną? Dodam, że nie odchudzam się ani nic takiego. Moje miesiączki ostatnio pojawiały się dość dziwnie. 1 stycznia dostałam okresu, potem znowu w połowie stycznia dostałam drugi raz okresu, potem koło 20 lutego i od tego czasu więcej okres sie nie pojawił. Zawsze przed okresem wysypuja mnie na twarzy pryszcze i 2 dni potem bolą sutki. Tym razem znowu pojawiły się wypryski ale bólu sutków nie było i okresu też. Powiedzcie coś. plisss tylko nie pocieszajcie mnie na siłę. W zeszłym roku miałam cytologie i było wszystko ok, mam 20 lat

jak juz w stuczniu mialas problemy to trzeba bylo sie wtedy zglosic do lekarza, a nie dopiero teraz, ale zawsze lepiej pozniej niz wcale

Mogła się przesunąć owulacja. Czasem wystarczy byle stres.nie panikuj.

Gość baju baju hej
nie przejmuj sie ,tylko idz do ginekologa masz 20 lat wiec twoj cykl sie jeszcze reguluje,ja kiedys nie mialam okresu 3 miesiace-tez nie bylam w ciazy-dostalam leki i okres sie pojawil,nie masz zym sie przejmowac ,glowa do gory

Gość 89zmartwionaa89
zawsze miałam nieregularne miesiączki, zawsze do tygodnia się spóźniała. Byłam kilka razy bardzo silnie zestresowana, miałam zakręty życiowe ale okres nigdy aż tyle sie nie spóźniał. To drugie krwawienie w styczniu było mniejsze, czytałam że czasami występują krwawienia miedzy okresami więc nie przejęłam się tym zbytnio

Gość te verde unplugged reedition
mnie sie kiedys opoznil jakies 2-2,5 tygodnia, nie wiem, jaka gbyla przyczyna, i wiecej sie to nie powtorzylo

Gość am moze stosowalas
diete?

Gość 89zmartwionaa89
tylko przez 2 dni, chciałam sie odchudzać ale mam słabą motywacje, nie głodziłam sie po prostu mniej jadłam. Ale w swoim życiu przeszłam już 3 głodówki i nie zanikał ani nie spóźniał mi sie wtedy okres

Gość 89zmartwionaa89
od dzis rana jestem bardzo słaba, ciągle leże w łóżku

Gość khkgfyyuy
mo że to faktycznie rak?!?!?!?!

Gość 89zmartwionaa89
dzieki

Gość kulimancja
jak tam, przsyszla @?

Gość 89zmartwionaa89
nieee ;(( a wizyte mam dopiero 5 maja

Jesteś jeszcze młoda i takie rzeczy są u Ciebie normalne. Ponad 40 % kobiet ma nieregularne okresy. Ja też tak miałam. Czasem co 2,3 miesiące, czasem dostawałam już 2 tygodnie od poprzedniego. Ginekolog przypisał mi tabletki na uregulowanie i już jestem happy :)

Gość nowa _____
ja też tak mam, okres spóźnia mi się ponad 2 tyg, a w ciąży nie jestem bo robiłam test, ale ostatnio byłam chora i lekarz skierował mnie na badanie tarczycy i może przez tarczycę spóźnia mi się okres, nie wiem

Gość wcale nie jest tak
raczej podejrzewam zaburzenia hormonalne, więc wizyta u gina i badanie krwi na hormony

Gość 89zmartwionaa89
z tarczyca u mnie wszystko ok bylam niedawno badana. To czekanie na wizyte jest takie długie i uciążliwe a prywatnie mnie nie stać. Wiem, powiecie, że histeryzuje ale ja każdy objaw obracam w coś poważnego, poza brakiem okresu dokucza mi też nerwica, którą staram się opanować...

Gość Sylka20
Hej, jestem w bardzo podobnej sytuacji. Okres spóźnia mi się 3 tygodnie i strasznie się denerwuję co może być przyczyną :( Jutro zapiszę się do ginekologa. Podejrzewam, że przyczyną może być stres, miałam 3 tyg temu leczenie kanałowe dwóch zębów i inne takie stresowe sytuacje. Poza tym od 1,5 tygodnia jestem chora, tzn gardło, katar i stan podgorączkowy. Nie bolą mnie ani piersi, ani brzuch jak na okres, nic się nie zapowiada :/ a Ty zmartwiona89 dostałaś już okres?

Gość ola444
nie podniecaj się ! xD

Gość kaska1991
witam ostatni okres mialam w kwietniu 22 i do tej pory nie mam bylam u lekarza powiedzial ze to nie ciaza przepisal mi luteine doustna bralam przez 10dni i okresu nie bylo wiec znowu poszlam do lekarza przepisal mi progesterom w ampulkach ale zadna apteka nie byla w jego posiadaniu dzwonilam nawet na wlasna reke do aptek poza moim miastem i panie mi mowily ze jest to nie osiagalny lek w aptekach wiec lekarz powiedzial ze mam znowu brac luteine doustna biore juz 5 dzien i nic nie ma zrobilam nowu test ciaowy i wynik byl negatywny jutro mam miec usg robie na wlasna reke.czy moze ktoras z was miala taki problem dodam ze mam jedno dziecko 2latka i jakis rok temu bralam tabletki antykoncepcyjne ale rezygnowalam i wszystko bylo ok okres mam tak co 30 32 dni. z gory dieki a odpowiedzi mam 20lat

idz do lekarza. Ja nie mialam 3 tygle okrresu..tzn caly czas nie mam ale sie okazalo ze mam torbiel na jajniku dlatego miesiaczka sie nie pojawila. Dostalam luteine i czekam az mi sie wchlonie torbiel. Jestem w drugiej fazie cyklu wiec tak kjakbym byla po miesiaczce juz. A sie nie pojawila wiec normalnie funkcjonuje ale bez okresu. Po luteinie okres powinnam dostac pod koniec lipca/pocztek sierpnia. 3 testy mi wyszly negatywnei wiec to byl na maxa sygnal ze cos jest nie tak a do lekarza trzeba!! nie schizujcie iddzie sie przebadac.

kaska1991 - ja tez mialam dostac domiesniowo progesteron, ale okazalo sie ze nie ma w hurtowniach g ju. Nie jest od prawie roku sprowadzany do polski. Zostaje nam tylko prgesteron doustnie lub dopochwowo. Ja mam akurat luteine. Kasia poza tym przeczytaj ulotke leku. Okres powinnas dostac od 7-10 dni po zaprzestaniu sotsowania leku wiec nie shizuj,

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.