Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosy SIWE

WLOSY...SIWE??????

Polecane posty

Gość wlosy SIWE
mam taka odzywke z proteinami to tez to samo?

jednolicie nie osianiesz takiego efektu i te do kupienia w drogerii zazwyczaj sa cieple kolorki, bo tak naprawde chlodny odcien trudno uzyskac przy jasnych kolorach. Dlatego tyle zółtych blondynek chodzi po ulicach:D Proponuje tez pierwszy raz isc do fryzjera przyciemnic a potem isc i kupic jak najbardziej zblizony kolor i nakladac tylko na odrost.

nie mam pojecia czy to to samo ale keratyna to naturalny skladnik budulca wlosa , proteina tez jest budulcem wiec pewnie nadaje sie ta Twoja odzywka

Zeby wlosy sie blyszczały kup sobie szampon z jedwabiem i odzywke porzadna. tania i dobra jest biosleek (zobacz sobie na allegro). Nie zostawiaj niedosuszonych wlosów. Przed suszeniem spryskaj sprayem chroniacym przed wysoka temparatura. susz z gory na dół. Nigdy nie rozwichrzaj wlosow cieplym powietrzem na wszytskie strony zeby szybciej schły, zrobi sie siano poplatane. Ostania minute susz chlodnym powietrzem. Włosy myj ciepla woda, odzywke spłukuj letnia. i porzadnie ja wypłukuj! Jak chcesz zeby sie na maxa swiecily na koniec przelej je zimna woda z oddrobina octu...

Gość wlosy SIWE
dzieki za rady:)jutro lece kupic jakas dobra odzywke....mieszkam nie w polsce od daaawna ale cos tam poszukam bo tych polskich produktow nie moge znalesc

Polecam (nie chcę tu robić reklamy) bo sama używam maskę do włosów firmy Kallos, jak na twoje przesuszone pasma to mleczną ( w niebieskim pudle). Zobacz na allegro - 1000ml kosztuje jakieś 13-15zł a jest na prawdę godna polecenia. Z resztą czytałam sporo pozytywnych opinii no i fakt, iż fryzjerka mi ją poleciła robi swoje. Jest trochę kłopotliwa ponieważ najlepiej ją stosować przy każdym myciu i trzymać na włosach przez 30min, ale myślę że warto bo rezultat jest świetny.

Gość proteina
jest po prostu nazwa białek. o białkach ogólnie sie mówi proteiny (np. dieta proteinowa to taka ktora zwiera duzo białka) keratyna jest białkiem wiec tez proteiną.

mavika ta paskudna kallosowa smierdzaca jak budyn maseczka wcale nie jest dobra...i maske naklada sie maksymalnie 2 razy w tygodniu i nie trzyma dluzej niz 10-15 minut. Potem robi sie depozyt we wlosach i po 2-3 miesiacach takiego stosowania zaczyna sie robic burdel....

Kallos ma sporo tych masek, każda jest na inny problem i inaczej pachnie/smierdzi - rzecz gustu. Ja jestem zadowolona z rezultatów po jej stosowaniu, moja fryzjerka używa jej od dwóch lat i nie narzeka (ma ładne lśniące włosy). Czytałam sporo opinii internautek, większość pozytywnych.

A jesli chodzi o czas jej trzymania na włosach - tu jest kilka różnych wersji, ja sie trzymam zalecenia producenta - 30min. Z resztą - ile kosmetyków tyle opinii. Tobie mogła nie pasować, dziewczęciu pytającej o radę może pomóc.

Niby tak...ale maska co ja trzeb a30 minut trzymac to porazka. Mam w jednym z salonów ta maske i tyle ze sie łatwo rozczesuja....ale to po paru minutach juz. Nie trzymam jej dluzej bo nie ma roznicy. I nigdy wiecej tej maski...

Czytałam właśnie, że niektóre dziewczy trzymają ją właśnie max.15 min i tez były zadowolone z rezultatów. Ale pisałaś wcześniej, że niedobrze wpływają na włosy te maski, musiałaś mieć jakąś nieprzyjemną przygodę z nimi. Powiesz coś więcej na ten temat? Jestem ciekawa każdej opinii na temat tych kosmetyków.