Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajaktwojakobietaidentyko

slub -zgodzilbyscie sie czy nie???

Polecane posty

Gość odpowiedź na pytanie
:-o daj sobie więc czas na poukładanie spraw. Sobie - nie gadaj o tym z rodzicami i nie kieruj się tym, czego ludzie od Ciebie oczekują. Twoje życie - Twoje wybory. Kłótnie zdarzają się w każdym związku. należy jednak kłócić się tak, aby nie psuć całego związku poprzez używanie słów, których nie da się wybaczyć. Przypatrz się partnerowi, pomyśl czego Ty chcesz i jak ma wyglądać Twój związek. Jeśli partner nie daje Ci powodów do zazdrości, to po co wymyślać sobie problemy? On wtedy nie ożenił się z Tobą, ale też Cię nie opuścił. Jest przy Tobie i teraz chce ślubu mimo, że (jak piszesz) przestałaś naciskać. Myślisz, że jakbyś wymusiła ten ślub wtedy, to teraz byś się czuła dowartościowana jako kobieta? :-D To, że on chce teraz ślubu powinno Cię przekonać, że jesteś dla niego ważna, bo teraz tak naprawdę, to już nie ma takiego "nagłego powodu" ;-) do ślubu

nie wiem byl ze swoja byla 3 lata ostatnio zalzlam na kompie jego fotki znia ,,,to sie orzryczalam i powiedzialam mu ze mnie to boli ze ona znia byl(ja przed nim nie mialam nikogo ) i wogole moze oni byli ze soba zareczeni???albo kto wie...co jeszcze czuje sie odeniej gorsza podk azdym wzgledem ,jego matka mi kiedys powiedziala ze jego byla byla niezla laska i ze moj facet byl wniej strasznie zakochany -po co mi to mowila??? zeby mi zrobic wieksza przykrosc... zastanwiam sie coraz czesciej nad moim zyciem ,jestem nieszczesliwa...

Był z nią, teraz jest z Tobą. Macie dziecko. Wtedy Cię nie znał. No i co z tego, że była ładna? Ty chyba też jesteś, skoro po ładnej kobiecie, wybrał sobie Ciebie :-) Zdjęcia to pamiątki. Ja mam dużo zdjęć, mój narzeczony także (w tym także z byłymi ;-) ) i nie przeszkadza mi to :-) To część jego przeszłości, byłoby dziwne, gdyby wyrzucił/skasował te zdjęcia :-)

ona nie byla wcale ladna!!

napisałaś, że jego matka to powiedziała, więc założyłam, że była ładna i że część Twojej zazdrości stąd pochodzi :-) Dlaczego tak Cię irytuje, że był w związku z kimś innym, skoro wiedziałaś to już na pewno na samym początku związku z nim? Dlaczego akurat drażni Cię to teraz? I co w tym fakcie jest najbardziej denerwujące?

odpowiedz na pytanie nie drazni mnie to odpiero teraz draznilo mnie to na samymy pczatku bo jak siep oznalismy to on wyplakial mi sie w rekaw jaka to ona byla kochana i wogole ,ja sie wnim zakochalam on chyba tez(albo traktowal mnie jako pocieszycielke) i tyle co jakis czas wracalam do niej ,ehhh za duzo by teog mowic ale poprostu jest mi zle ogolnie wszystko jest nie tak jak byc powinno ale nikt mnie nie zorzumie bo ja jestem ta z łą a on tym kochany dobrym

Gość cholercia jasna co za różnica
czy była ładna czy mądra...facet zdecydował się z TOBĄ na dziecko i jest z TOBĄ juz 2 lata, to o czym tu gadać? ...nawet jakby była mis swiata i laureatka nagrody nobla, to nie masz się co obawiać, bo widać facet wybrał CIEBIE!

bo go zdradzila gdyby nie to pewnie by znia byl do teraz a ze mna nie zdecydowal sie na dziecko tylko wpadl!!! a wczesniej jak wpadlismy to kazal mi usunac i usunelam...glupia jestem

Gość cholercia jasna co za różnica
o matko kobieto! generalnie ty jesteś takie ciele, a on z łaski cię przygarną? tak to z boku wygląda....moim zdaniem, musisz nad soba popracowac, swoim poczuciem wartości.... bo dla mnie sprawa jest jasna, facet jest z toba, wychowuje z tobą dziecko, na które się jak rozumiem zgodził- więc CHCE BYĆ Z TOBĄ a nie z tamtą (zdradę zawsze mozna przebaczyć i zyc dalej- to nie powód, jak dla mnie), co więcej chce z toba wziąć ślub.... teraz zastanów się CZEGO TY CHCESZ!

Hmm, wydaje mi się, że masz niskie poczucie własnej wartości i dlatego nie wiesz, czego chcesz i kierujesz się zdaniem/oczekiwaniami ludzi i swoich rodziców. Stąd też rodzą się Twoje "schizy" ;-) Może wstrzymaj się ze ślubem i najpierw stań na nogi, potem podejmiesz decyzję. Zastanów się, co do niego czujesz, dlaczego z nim jesteś. Poobserwuj go, jak on Cię traktuje, zapytaj dlaczego akurat teraz chce ślubu. Daj sobie czas, pogadaj z nim, że potrzebujesz czasu na podjęcie decyzji, zobaczysz, jak zareaguje, to też da Ci trochę informacji. Żyłaś bez ślubu 3 lata, wytrzymasz jeszcze rok, a może nawet całe życie ;-) Jeszcze raz napiszę, że to Twoje życie, jesteś dorosła i tak, jak je sobie ułożysz, tak będziesz żyć

No i idź do ginekologa i zacznij się lepiej zabezpieczać :-)

rzeczywiście wygląda to bardzo dziecinnie czekałaś, chciałaś, pytałaś, naciskałaś facet dojrzał- spełnia twoje oczekiwania- to ty oczywiście na złość jemu odmrozisz sobie uszy i za jakiś czas będziesz marudzić, że ślubu nie masz, bo ty chciałaś on chciał i rozeszło się po kościach jeśli razem żyjecie, kochacie się i macie dziecko i jeśli chcesz by to trwało i żebyście byli normalną rodziną- to zastanów się dlaczego mu dziś odmawiasz? tylko dlatego , że wcześniej nie był gotowy? było nie naciskać- oświadczyny to męska sprawa:P dziś byś tego problemu nie miała a rodzina i znajomi- mają własne życie i popełniają własne błędy- więc liczy się to co jest między wami - tylko i wyłącznie

Gość ffffiiifffii
Jennifer usunełas dziecko?????????????