Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadoma 19

jak to zrobić

Polecane posty

Gość niewiadoma 19

jestem z narzeczonym długo co mam zrobić jak chciałabym dzidziusia a niepotrafimy trafic na odpowiedni moment nawet niepotrafie sobie policzyc dni płodnych i niepłodnych

Czy 19 to twoj wiek? Jesli koniecznie chcesz trafic, to kup sobie testy owulacyjne. Ale, szczerze? W tym wieku mozesz sobie odpuscic planowanie ciazy- bez planowania o wiele szybciej zaciazysz.

najpierw ustal, jak dlugie masz cykle, tzn. zaznaczaj w kalendarzu pierwszy dzien miesiaczki i licz od miesiaczki do miesiaczki. pozniej od takiego sredniego cyklu odlicz od tylu 14 dni i to bedzie mniej wiecej czas, kiedy mozecie poczac dziecko. oczywiscie owulacja moze sie przesunac w obie strony. dni plodne poznasz tez po obserwacji sluzu - bialy gesty to nieplodny, im blizej owulacji, tym sluz robi sie bardziej przezroczysty i rozciagliwy.

Gość niewiadoma 19
to co jak niebęde planować to samo tak poprostu wpadnie a co to ten test owulacyjny to ten zwykły co sprawdza sie czy jest sie w ciąży

Gość niewiadoma 19
to jesli mam śluz przezroczysty to moge zajść w ciąże???

Gość trusk.aweczka
cóż ja wpadłam przy tabletkach więc zajście w ciąże aż tak trudne byc nie może:-) Są w necie kalkulatory dni płodnych. Wpisujesz pierwszy dzień ostatniej miesiączki i liczy Ci kiedy masz dni płodne oraz owulacje:-) Nie stosuj żadnego zabezpieczenia i często się kochaj, na pewno sie uda!!!!!!!!!!

Gość matko............
ty tak serio czy tylko udajesz???? Weź poszukaj w internecie artykułów na ten temat. Jerst ich mnóstwo.

jak masz zalozmy cykle 28 dniowe, to wowczas od ok. 9 dnia cyklu mozna zaczac juz starania, bo plemniki potrafia zyc kilka dni w ciele kobiety. mozesz tez badac sluz w czasie okoloowulacyjnym w nastepujacy sposob: jedna noge oprzyj sobie wyzej i wloz do pochwy dwa palce, odszukaj szyjke macicy, to taki jakby wzgorek w pochwie, napewno poczujesz, wez ta szyjke w dwa palce i scisnij lekko, wyciagnij dwa palce z pocwy i sprobuj delikatnie je rozdzielic, jesli sluz na nich rozciaga sie jak kurze bialko, to jest to sluz plodny, wtedy do dziela.