Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajnaaa866

Czy drozdze przyspieszają porost włosów??

Polecane posty

Gość ewelajnaaa866

hej dziewczyny, szukałam wszedzie podobnego tematu lecz nigdzie dokładnych info nie znalazłam.Mam pytanie czy picie drozdzy pomaga wam na porost włosów?fryzjer mnie tak załatwił ze szok:( nigdy wiecej obcinania.Próbuje wszystkiego.Czekam na odp:)

Gość ewelajnaaa866
????pomozcie ja mam na głowie 10 cm włosy:( wygladam upiornie.miała mi fryzjerka podciac koncówki a miałam za ramiona i mnie tak opitoliła:(

Piłam drożdże z 2 miesiące. Jedyne co zauważyłam to to, że włosy zrobiły się zdrowsze, wyraźnie gładsze i błyszczące. Ale żeby szybiej rosły? Niestety nie. I takim niewielkim skutkiem ubocznym było to, że dośc dużo przytyłam. Z 48kg na 53kg:( Jak mi farmaceutka powiedziała, że od drożdży się tyje tak je odstawiłam i teraz też czekam aż mi włoski urosnom:(

Gość ewelajnaaa866
kurcze tyje się?:( a znasz moze domowe sposoby na porost włosów??

Gość pigs
no raczej ze sie tyje, a Ty myslisz ze czemu drozdze do ciasta sie daje? :D lol

Gość ewelajnaaa866
a ja czytałam ze drozdze posiadają chrom , który wspomaga odchudzanie.Do tego nie ma się checi na słodkie.A jak piłas te drozdze?z czym?

Gość ewelajnaaa866
pigs-------drozdze w ciesie i pod wpływem temperatury pracują.A my je zabijamy gorącym mlekiem , zeby nie zaczeły pracowac w organizmie.

Gość ewelajnaaa866
??

Gość ewelajnaaa866
czy ktos ma jeszcze jakies doswiadczenie z drozdzami??

Gość .x.x.
Jestem chłopakiem i mam pytanie. wyczytałem na innym forum, iż drożdze naprawdę pomagają na porost włosów lecz nie wiem czy to prawda. Dziś zacząłem pić drożdze licze na szybkie rezultaty. :)

Nie sądzę że sposoby typu drożdże czy piwo z jakiem wpływają jakoś zadziwiająco na porost włosów. Oczywiście jest mnóstwo rozmaitych kosmetyków naturalnych, które jakoby miałyby działać na porost włosów. Nie wiem, nigdy nie próbowałam, ale podejrzewam, że w takich domowych sposobach niewiele jest prawdy.

Gość asiunia1990
Ja prawie miesiąc biore tabletki piwne te w tabletkach i ostatnio troche mi syfu wyskoczyło na twarzy a przecież to jest by pozbyc sie trądziku anie wywołać go

Podstawa to zadbać, by włosy były zdrowe i ładne, na tempo wzrostu raczej nic nie zaradzisz. Grunt, żeby były w na tyle dobrej kondycji, by nie trzeba było ich podcinać :)

Gość Kaarolcia
Ja Ci radzę, jeśli chcesz zapuścić włoski tak jak ja to masuj skórę głowy przez 10 minut opóżkami palców lub speljalnym urządzeniem, gdy myjesz włosy także masuj głowę i płucz włosy zimną wodą(pomaga)! Kup szampon ze skrzypu polnego. Jedz owoce i warzywa które zawierają najwięcej witamin A i E np. banan. Jeśli chcesz to możesz kupić sobie skrzypovitę lub belissę ale nie polecam bo słyszałąm że nie pomaga a po za tym po co masz się faszerować tabletkami?;))

chyba tutaj najlepszy jest czas, ja tez kiedys obcięłam włosy na takiego boba i musialam długo czekac, zeby znów byly długie, nie mysl o tym, to szybko zleci.

Gość katiee77
Piłam drożdże przez jakiś czas, ale później przerzuciłam się na tabletki Dromin (drożdże w tabletkach). Włosy rosły jak szalone, były gęste i błyszczące. Nie przytyłam, a jeśli ktoś przytył to chyba dlatego że więcej jadł bo napewno nie od drożdży.

@Afrodyzjaaaaak - też spotkałam się z ofertą tego lasera, bo chciałam go kupić. Ale teraz nie mam aż tyle kasy :( A szkoda, bo skoro piszesz że działa to na pewno mi pomoże. Bo jadłam drożdże w tabletkach, ale to była jakaś lipa. Teraz stosuję Revitę (http://www.dslaboratories.pl/7,revita.html) i efekty narazie niewielkie. A ten grzebień pewnie daje lepsze efekty.

Gość Pauli$$$
Ja kupiłam tabletki Dromin włosy rosły szybciotko w 2 miesiące urosły mi 10 cm ;D

Gość gość
Pilam włosy przez miesiąc, potem zrobiłam przerwę na 4 miesiące, w ciągu miesiąca włosy urosły mi 6 cm ( TAK 6!)ale niestety cera była w okropnym stanie, nie mogłam sobie z nią poradzić, na całym ciele miałam pełno małych krostek, po 3 miesiącach wszystko dopiero zeszło... potem zrobiłam to wszystko jeszcze raz , cera była PIĘKNA, a włosy urosły mi już tylko 4 cm ( a może i aż) Dodam że u mnie rezultaty widać było po niespełna tygodniu , włosy się błyszczały i do tego wyrosło pełno nowych , czupryna się zagęściła... Serdecznie wszystkim polecam ale uważajcie z cerą!

Gość gość
O drożdżach nie wiem, ale na pewno biotyna super działa na włosy. Dlatego ja od miesiąca biorę biotebal, który ma największą dawkę biotyny i działa super. Widzę, że już meszek się na głowie pojawił :)

Gość Królowa123
ja spróbuje muszę wszystkiego spróbować bo ściełam włosy na łyso

ściełam włosy na łyso i muszę spróbować wszystkiego by te włosy szybcije rosły i słyszałam że od drożdży szybko rosną ale od biotyny i olejku khadi

jest dużo składników które przyspieszają porost włosów ponieważ chcem zachodować już a to przz głupotę bo przefarbowałam włosy a chcem być cała naturalna. jakiś rok temu przefarbowałam i mam dosyć tych odrostów głupota nie boli zwłąszcza że farbowanie to grzech i jestem okropna na szczęście mi rosną już naturalne

Gość Enastia
Dnia 19.06.2012 o 11:46, Gość katiee77 napisał:

Piłam drożdże przez jakiś czas, ale później przerzuciłam się na tabletki Dromin (drożdże w tabletkach). Włosy rosły jak szalone, były gęste i błyszczące. Nie przytyłam, a jeśli ktoś przytył to chyba dlatego że więcej jadł bo napewno nie od drożdży.

Ja również piłam widzę rezultaty.  Wlosy są ładniejsze i rosną szybciej . Od drozdzy się nie tyje wręcz przeciwnie nawet schudłam 2 kg A pije dopiero miesiąc .  Ja pije same drożdże bez niczego .  Zalewam wrzątek.  Na początku mieszalam  z prawdziwym kakao A później poszło bez .