Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam sobie

w ktorym miesiącu dzieci zaczynaja raczkować?

Polecane posty

Gość pytanko mam sobie

jak to bylo u waszych pociech?

Gość pytanko mam sobie
a tak teoretycznie?

Wiesz co roznie to jest,niektore dzieci wogule nie raczkuja.Wydaje mi sie ze tak okolo 9-10 miesiaca teoretycznie chociaz moj babel zaczal raczkowac zaraz jak skonczyl 6:))

Gość pytanko mam sobie
czytam różne stronki z etapami rozwoju i w jednych napisano ze dziecko powinno raczkowac kolo 8-9 miesiaca a w innych że 5-6 miesiąc Dlatego chcialabym wiedzieć jak to jest.

Gość bananna
moj synek ma 10 mcy i jeszcze nie raczkuje. staje na czworaczkach i sobie buja tyleczkiem tyl-przod, turla sie, czolga, ale takiego typowego raczkowania nie ma. i wcale sie tym nie martwie, widocznie jeszcze nie jego czas. a moze nawet ominie ten etap, bo strasznie rwie sie do stawania.

Gość pytanko mam sobie
napisz mi prosze o ile pamietasz co twój synuś potrafil na przelomie 7-8 miesiąca bo szukam informacji o tym co dziecko powinno potrafić.

Gość mnie też to rozczarowało
każde dziecko jest inne! a czytanie poradników o PRZECIĘTNYCH dzieciach może tyle nerwicy cię nabawić - powaznie!! np. mój synek najpierw pełzał (miał 9,5 miesiąca), potem wstał i dreptał przy meblach (10,50 a dopiero potem raczkował!! teraz ma 22 miesiace, chodził sam jak miał 14, ale czasami nadal zasuwa na czworaka :) bo lubi

to prawda, dzieci roznie sie rozwijaja i nie ma co porownywac, a juz podpasowywanie wiedzy ksiazkowej moze mame przyprawic o palpitacje serca :) Moj synek zaczal bardzo wczesnie raczkowac jak i chodzic, ale teraz rowiesnicy go doganiaja i pewnie w pewnym momencie wszystko sie wyrowna :) Czy cos Cie niepokoi, ze zalozylas topik?

Gość doajpd
moja coreczka zaczeła raczkowac jak miala 8,5 miesiaca , a od 7 pelzala do tylu , teraz ma parwie 11 i chodzi przy mebelkach, siedziec zaczela majac 7 miesiecy

Gość pytanko mam sobie
nie niczym sie nie martwie. Mój mały tez pelza do tylu ale nawet nie stanie w pozycji do raczkowania. Na rekach sie opiera glowe podnosi wysoko ale pupy nie podnosi wcale.

Gość doajpd
pewnie niedlugo zacznie moja mała dlugo do tylu pelzala tez myslalam ze nie bedzie raczkoac az wkoncu przyszla pora i na nia niemartw sie wszystko w swoim czasie, kolezanka ma miesiac starsza core i jej zaczela raczkowac jakos miesiac 1,5 po mojej , kazde dziecko rozwija si ew innym tempie, mam porownanie znia nasza chociaz miala napiecie miesniowe to szybciej zaczela wszystko robic , nasz ajuz chodzi przy meblach a jej jeszcze nie wstaje

Gość Moja miała 11 m-cy
a w zasadzie prawie 12 m-cy jak zaczęła raczkować. Teraz ma 16m-cy i sama chodzi ale dopiero od tygodnia. Około miesiąc temu zaczęła próby stawania przy meblach. Pierwsze ząbki wyszły jej dopiero jak miała 14 miesięcy, teraz ma na razie tylko 4szt. Jak widzisz nie ma reguły bo każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Moja szybciej się rozwija od znajomych rówieśników intelektualnie. Pewnie na tle obcych równolatków wypada podobnie ale wśród znajomych jest naprawdę do przodu chociażby z kłanianiem się na dzień dobry, czy też siusianiem do nocnika (oczywiście w pieluchę też robi ale coraz rzadziej) albo układaniem wieży z klocków :-). Oczywiście jak każda matka jestem wpatrzona w swoje dziecko i jest ono dla mnie najpiekniejsze, najmądrzejsze i w ogóle naj :-) Pozdrawiam;-)

Gość wygodne
moj syn na dniach konczy 9 m-cy i ani mu sie sni raczkować przypuszczam ze nie b ędzie w ogole raczkował,bo tez sie tak dzieje ze dzieci najpier zaczynja chodzic a potem dopiero raczkowac

Gość wygodne
zapomniałam dodac ze szybciej będzie chodził sam niz nauczy sie raczkowac!

Gość -z-oz
moj noworodek juz by chcial :P

Gość wygodne
gratuluje dziecka :P

Gość klakcia
8 misiecy