Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarwiona..24

Prosze o poradę, bo już nie wiem co zrobić

Polecane posty

Gość zmarwiona..24

Moja córcia niedawno skończyła 4 miesiące. Karmię ją tylko piersią, pokarmu mam wystarczająco. Przez święta nie trzymałam się diety karmiącej mamy - tzn zjadłam kilka ciast (domowego wypieku) no i tradycyjne świąteczne potrawy... I zaczął się problem, córcia już od 4 dni nie robi kupki. Wczśniej nie było z tym problemów robiła kilka kupek (koloru złoto-brązowego) dziennie. A teraz nic... męczą ją tylko gazy, puszcza bączki ale kupki nie widać... Próbowałam już wszystkiego masowania brzuszka, ciepłych okładów, herbatki koperkowej a nawet termometru z oliwką i nic.. Córcia kilka razy dziennie pręży się i płacze i wtedy sobie troszkę pierdzioszka... Dziś wieczorem zrobiła coś podobnego do kupki w kolorze żółtawo-zielonym, o konsystencji gęstej klejącej się i ciągnącej musztary. Nie zaobserwowałam żadnego śluzu ani krwi. Od 2 dni wróciłam do wojej dawnej diety... Proszę doradźcie coś, bo nie mogę patrzeć jak się męczy...

Gość jajjajajajaja
Zmartwiona przestań się już martwić. Mała tak zareagowała na świąteczne jedzonko ale wszytsko wróci lada dzień do równowagi !

Gość jajjajajajaja
możesz kupic czopek glicerynowy i jej zaaplikować.

Gość florkaa
hmmm, moj maly kiedys mial podobnie i babcia polecila mi czopeczek z mydla, naskrobalam troszke doslownie pod paznokiec i wlozylam do pupki a kupka waszla po paru minutach, ale generalnie to polecilabym ci wizyte u pediatry ktory zbada czy wszystko w porzadku z brzuszkiem...

Jeśli karmisz tylko piersią, to dziecko ma prawo nie robić kupki do tygodnia. jeśli w/w nie towarzyszy płaczliwośc, nerwowość i ogólne wrażenie, że dziecko ma problem - to do tygodnia nic nie rób.Na gazy (czyli wzdęcia) świetnie podziała espumisan w kroplach - do stosowania od 1 miesiąca życia. Ważna jest regularnośc stosowania, podawaj rano i wieczorem po 10 kropli (czyli w sumie 20) przz minimum kilka dni.

jesteście kochane, troszkę mnie uspokoiłyście. Jutro jeszcze przeczekam, jeśli nic się nie zmieni spróbuję tych czopków.

Gość jajjajajajaja
Czopki naprawdę rewelacyjnie się sprawdzają - byle nie stosować za często bo rozleniwią jelita maluszka !