Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Do kiedy mialyscie juz całą wyprawkę?

Polecane posty

Ja jestem w polowie ciazy i mam już trochę ubranek. Jednak zastanawiam się kiedy pójść na calość. Reszte chcemy kupić za jednym zamachem w jednym sklepie czyli wystarczy mi jeden dzień na zakup wszystkiego oprócz wózka. Pytanie kiedy? Bo przeciez wszystko zajmuje duzo miejsca ale boje sie ze w sierpniu lub lipcu nie bede miala ochoty na porzadkowanie tego wszystkiego, pranie, prasowanie, ukladanie tylko wyjade na dzialke odpoczac. Kiedy Wy mialyscie juz wszystko?

Gość podpowiedźcie to nie reklama
ja jestem w połowie 29tc już zaczynam kompletowac całosc :)

ja zamierzam zacząć kupować mniej więcej w 6-7 miesiącu ciąży. Również pokoik wówczas przygotuję z grubsza, mimo że maluch przez pierwszy roczek będzie miał łóżeczko w naszej sypialni.

ok ale Wy zaczynacie kupować. A mi chodzi kiedy mialyscie juz wszystko i czy np 6 miesiac to nie za wczesnie. NIe chce zeby mi maz powiedzial ze jestem walnieta i musze mu dac jakies argumenty. Myslalam zeby kupic wszystko do poczatku czerwca czyli do konca 6 miesiaca

Gość podpowiedźcie to nie reklama
jesli nic sie nie dzieje, nie jestes w ciąży zagrożonej itd. to myslę nie musisz sie spieszyc bo potem bedziesz chodzic i ogladac wszystko i bedzie Ci sie juz bardzo tęskic za dzidziusiem a czas bedzie sie ciągnął... :D vademecum napisałam w połowie 29tc

no akurat wozek i fotelik to tez kupimy przed porodem zeby jak najdluzej byl na gwarancji. Ale chodzi mi o cala reszte. 6 miesiac to za wczesnie?

jak dla mnie za wcześnie. my praktycznie większość rzeczy dostaliśmy (siostra męża uszykowała po swoich dzieciakach wielki karton ubranek i inne akcesoria) i pojechaliśmy po to w 34 tygodniu. pojechalibyśmy później ale to 500km od nas a chcieliśmy razem jechać a później ja mogłam nie dać rady inne rzeczy kupowałam przez neta ok 37 tygodnia :)

ja nie uważam, że to za wcześnie, tym bardziej, żę gwarantuję, że nie raz Ci się jeszcze potem coś przypomni :) Poza tym potem, odpukać, tez może być różnie - lepiej się zająć takimi rzeczami, jak się jest jeszcze w pełni sił

ok to zostaje zrobic liste zakupow do sklepu i urobic meza. Moze pojade w ostatni weekend maja, to bedzie 26 tydzien. A potem juz tylko przemeblowanie, pranie, prasowanie, skladanie, pakowanie. Nie moge sie doczekac :)

Gość Jaaaaaaaaaaaaam
urodziłam wcześniaka i nic nie miałam, mąz wszystko kupił jak byłam w szpitalu, dowoził do szpitala co było potrzebne

w środe kupiłam w sobotę urodziłam klony wózek i łóżka kupiłam w 7 miesiącu

ja bym powoli zaczynała kupować - masz sporo czasu - ale jeszcze teraz możesz spotkać w sklepach jakieś promocje, wyprzedaże ubranek zimowo - wiosennych, w tym sporo koszulek z długim rękawem, body - ja bym już kupowała ale tylko w promocji, a to co by mi się nie udało upolować zostawiłabym do kupienia na końcu - a można tak naprawde spoooro zaoszczędzić - np. w Factory we Wrocławiu ostatnio w Benettonie kupiłam cieniutką koszuke z długim rękawem z 30 przeceniona na 8zł, w 5-10-15 wszystko co z długim rękawem czy długie spodnie było przecenione o 50% a do tego promocja kupujesz 3 - 4 gratis, a wiadomo że nawet w lecie coś długiego się przyda :D

powoli to ja od dawna kupuje. Mam juz cala szuflade ciuszkow z roznych promocji i takich co mi wpadly w oko. Mamy tez lozeczko. Chodzi mi juz o taki konkretny wyjazd do sklepu i kupienie cale reszty.