Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megraf

facet który idzie do łóżka z inną a twierdzi że kocha żonę dlaczego ???

Polecane posty

Gość oczywiścieeeee
Jaśnie pan obejrzał na discovery program o darwinie i teraz będzie szalał, ze niby na zajęciach sie tego nauczył:) a tu masz ci los... osiem klas poctafufki:D

Gość bez odbioru
Jaśnie Panie O ile mi wiadomo, kobiety i mężczyźni należą do tego samego gatunku - homo sapiens. Wyobraź sobie, że dla mnie, jako kobiety, nie stanowi żadnego problemu pójście do łóżka z facetem tylko dlatego, że mi się spodobał. Nie muszę go kochać, nawet niespecjalnie lubić muszę.Ot, zwykłe bzyknięcie i papa. Zostało po przodkiniach poszukujących jak najlepszego materiału genetycznego dla potomstwa i jak najlepszej dla niego opieki, niekoniecznie w tym samym samcu ;) Tak, szanowny panie, wbrew temu, co większość facetów chce (!) myśleć o "subtelnej naturze kobiety", kobiety są tak samo biologicznymi stworzeniami jak mężczyźni. Potrafią tylko znacznie lepiej udawać :P cóż, socjalizacja robi swoje. Ale kompletnie nie o tym pisałam. Pisałam o tym, że MIŁOŚĆ i OSZUSTWO wykluczają się. Jeśli kochasz kogoś, to go nie oszukujesz. Nie ma znaczenia w jakim temacie. Po prostu nie oszukujesz. Jeśli wiążesz się z kimś na zasadzie wyłączności - a taką zakłada małżeństwo, jeśli nie ma innych ustaleń- zdrada jest zwykłym oszustwem. Oszustwo wyklucza szacunek, a brak szacunku wyklucza miłość. Ergo - mężczyzna zdradzający (oszukujący) żonę, nie szanuje jej, a zatem nie kocha jej. Jedynie jest przywiązany do niej, przyzwyczajony do określonego stanu rzeczy. Wszystko.

Gość oczywiścieeeee
kochana po co sie produkujesz, jaśnie pan nie ma dziewczyny i nikogo nie kocha

Gość dzidka232
jestem juz dużą dziewczynką-czytaj-starszą sporo od was zapewne;P i nie zgodze sie z tym,ze facet moze kochac i zdradza-owszem,jesli jest to jednorazowy skok w bok,ok..mozemy powiedziec,ze to jego samcza natura,fizjologia,czy co tam chcecie ale jesli gosciu przez dłuzszy okres spotyka sie z jedna kobieta i łaczy ich regularny romans-wtedy trudno mowic o jego miłosci do zony nie wydaje wam sie? w takich syt czesto bywa tak,ze kocha kochanke-a żone okłamuje,dla swietego spokoju,dla zachowania pozorów itp

Gość oczywiścieeeee
ale zgadzam sie bez dwóch zdań

Gość dzidka232
i dodam jeszcze,ze zgadzam sie z tym co mowi-bez odbioru-jak kogos sie kocha,to sie nie oszukuje...nawet nie mysli sie o tym..i taka jest prawda

oczywiście nie zabieraj głosu jak dorośli rozmawiają. odpowiez na pytanie. owszem jestem tego swiadomy, ale czy ja w swoich wypowiedziach rozgrzeszyłem takie postepowanie??? wytłumaczyłem autorce postu dlaczego jest jak jest, a ty , droga koleżanko, robisz tu wywód co jest moralne a co nie. chyba to nie o to tu chodziło????

Jasnie Pan, ale sposób w jaki to pisales, pozwolil nam myslec, ze zgadzasz sie z takim stanem rzeczy i w sumie to dla Ciebie normalne i akceptowalne

Gość oczywiścieeeee
Zabieram głos, tak jak mi sie podoba. Przeczytaj co Ty piszesz: ''owszem jestem tego swiadomy, ale czy ja w swoich wypowiedziach rozgrzeszyłem takie postepowanie??? wytłumaczyłem autorce postu dlaczego jest jak jest, a ty , droga koleżanko, robisz tu wywód co jest moralne a co nie. '' '' MOŻNA KOCHAĆ I MIEĆ COŚ NA BOKU.'' To jak?? bo nie rozumiem?:)Raz tak, raz tak?

Gość oczywiścieeeee
Tak naprawde gówno o tym wiesz. Nie kochasz nikogo a wypowiadasz się nie będąc w takiej sytuacji. Jak można mówić o czymś a szczególnie doradzać komuś nie mając o tym zielonego pojęcia?

Gość odpowiedź na pytanie
Jaśnie Panie, o to Twoje 2 zdania na które napisałam swoją odpowiedź: "a czy małpy mają zasady moralne??? coś takiego jak treoria Darwina było w szkole???" :-D więc chyba Ty masz problemy z czytaniem :-D rozmawiamy/piszemy o mężczyznach, a Ty wspominasz o braku wykształcenia i teorii Darwina :-D Dlatego delikatnie przypominam, że nie znasz mnie, nie znasz mojego wykształcenia, a wyciągasz daleko idące wnioski :-D Poziom wypowiedzi, który tutaj prezentujesz także nie jest " najwyższych lotów". Jakieś problemy, frustracje?

Gość oczywiścieeeee
Zabrakło argumentów:)

Gość nie sypiam z komiczne
wszystko zalezy do definicji milosci i kochania; nie ma jednej uniwersalnej... a swoja droga to przy jednej dziurze to i kot z glodu zdechnie..

Gość oczywiścieeeee
Są różni ludzie i różne wypowiedzi... aha, sorry, są też małpy:)

Gość kokota
Jaśnie Pan Nie masz żony, ale w twoim towarzystwie sie tak mówi... ble ble ble i ty przyjmujesz to za wytłumaczenie, czystą prawde i wyznacznik? Gratulacje, znajdź żone i dostosuj sie do nauk kolegów idiotów. ja nie wiem dlaczego najwięksi idioci, socjopaci,pijacy w towarzystwie zawsze imponują innym. Szok. A moze troche samodzielnego myślenia? To twoje życie.

Gość do Jasnie Pana
a rozum to masz? czy zaczymales sie na etapie malpy? a takie pierdolenie, ze zdrada to biologiczne przeznaczenie, to sobie daruj:o