Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niniaaaaaaa

w którym tygodniu ciąży najwcześniej widać pęcherzyk na USG?

Polecane posty

Gość madziara150000
Hej, potrzebuję porady, bo nie wiem kiedy wybrać się do ginekologa... ostatnią miesiączkę miałam 5 marca, koło 22 III powinnam była mieć owulację, koło 6 IV - kolejny okres, a dzisiaj jestem nadal bez okresu... kilka dni temu i wczoraj (12 IV) zrobiłam test i oba wyszły negatywne, bez cienia drugiej kreski. Kiedy wybrać się do lekarza, żeby być czegokolwiek pewną? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
koło 5 tego tyg na usg powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, na podstawie badania zwykłego lekarz może się pomylić na tak wczesnym etapie, czytając informację w Internecie można przeczytać że pod koniec 5 tego tyg widać tez pęcherzyk żółtkowy, u mnie tak nie było, bardzo się denerwowałam że może puste jajo, jak poszłam w 9 tyg serduszko biło, zależy jakie kto ma cykle jak długie to pokaze się późnij jak krótsze to szybciej

Gość madziara150000
5 tygodni od ostatniego okresu czy od możliwego zapłodnienia?

Gość gość
od pierwszego dnia ostatniej ostatniego@

Gość gość
czyli tydzień po spóźnionej @ powinien być widoczny pęcherzyk ciążowy, u mnie tak było a ponieważ mam długie cykle to pęcherzyka żółtkowego jeszcze nie było, choć w necie piszą że powinien być,

Gość madziara150000
Jutro idę do ginekologa. Myślę, że skoro potrafiła na podstawie usg powiedzieć, że zaraz będzie "idealna pora", to teraz też zobaczy co trzeba... Dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
Dziś dowiedziałam się że pecherzyk plodowy jest pusty a bhcg wskazuje na 7tydzien jestem załamana czy możliwe jest że zarodek się jeszcze pojawi?

Gość Addusia12
Witam Was kochane, mam mały problem. Lekarze podejrzewają u mnie ciąże, na USG widać pęcherzyk. 21.06 robiłam bHCG wyszło 1160 a dwa dni później 1197 czyli podwyzszylo się niewiele, a powinno dwa razy tyle. Bralam tabletki antykoncepcyjne przez dwa lata I boję się ze jest coś nie tak.. Możecie mi pomoc i wyrazić swoje opinie?

Gość gość
Musisz czekać. Beta wygląda źle, ale mniejmy nadzieję że to jakiś błąd laboratoryjny:/ Powtórz w poniedziałek.

Gość Addusia12
Raczej nie błąd ;-( w poniedziałek powtarzam wyniki, martwi mnie bo pęcherzyk widać, tak jest zawsze? Nawet przy małym wzroście beta?

Gość gość
A dlaczego robiłaś betę po uwidocznieniu pęcherzyka? Lekarz coś podejrzewa? Błąd laboratorium może być ja niebędąc w ciąży dostałam wynik ponad 2000 :( W ciąży w 2 dni z 790 urosło na 21000 (!) nigdy nie słyszałam o takim przyroscie....

Gość Addusia12
Zostałam przyjęta do szpitala ponieważ bolał mnie prawy jajnik. Lekarz zrobił mi usg i stwierdził że nie ma pęcherzyka ale może być to ciąża pozamacicza. Dwa dni później usg zrobił mi inny lekarz, który stwierdził że pęcherzyk jest ale martwi to bHCG i dlatego w poniedziałek muszę zrobić jeszcze raz i wtedy zobaczymy czy się rozwija. Przy takim niskim wzroście może po prostu przestała się rozwijać.. nie słyszałam nigdy o takim niskim w ciągu dwóch dni, każdemu powinien się przecież już podwoić ;-( w poniedziałek wynik będzie z 96H wtedy się okaże czy się podnosi czy obniża..

Gość gość
Jestem wedlug miesiaczki w 6 tyhodniu ciazy po raz drugi bylam u ginekologa i wyszlo ze jest jajeczko ale puste lekarz stwierdzil ze moze cos bedzie albo nie biore luteine 100mg rano i wieczorem zapytalam lekarza czy m brac dalej czy odstawic uslyszalam ze jak uwazam zeobilam ponowne badanie krwi w pon bedzie wynik nie wiem co mam myslec na ten temat pomozcie

Gość gość
Jestem wedlug miesiaczki w 6 tyhodniu ciazy po raz drugi bylam u ginekologa i wyszlo ze jest jajeczko ale puste lekarz stwierdzil ze moze cos bedzie albo nie biore luteine 100mg rano i wieczorem zapytalam lekarza czy m brac dalej czy odstawic uslyszalam ze jak uwazam zeobilam ponowne badanie krwi w pon bedzie wynik nie wiem co mam myslec na ten temat pomozcie

Gość gość
Hej dziewczyny mam maly problem mialam okres 13,04,17ostatnie miesioczke bylam w czoraj u lekarza I powiedziala ze nic nie widzi bardzo sie martwie