Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niniaaaaaaa

w którym tygodniu ciąży najwcześniej widać pęcherzyk na USG?

Polecane posty

Gość niniaaaaaaa

Jestem w ciązy, jednak ze względu na nieregularne miesiączki trudno w który tygodniu od zapłodnienia, czy jak wolicie okresu okołoowulacyjnego można cokoliwek zobaczyć na USG? jestem w ciąży i martwie się że nic nie widać....a informacje które wygooglowałam są niejednoznaczne....wszyscy pisza że widac cos po 6 tyg jednak raz piszą że od ostatniej miesiączki, raz że od zapłodenienia....nie wiem już co myślec:(

Gość niniaaaaaaa
trusk.aweczka a wczesniej było cos widać? czy dopiero w tym 10 tyg od miesiaczki? u mnie jak widzicie te róznice miedzy tyg. ciąży od zapłodnienia a tyg. ciąży od miesiączki są spore i dlatego nie wiem czy się denerwować czy nie....

Gość niniaaaaaaa
w 4 tyg od zapłodnienia czy od miesiączki?

Widzę że nikt nie potrafi zrozumieć o co tak naprawdę pytasz więc może ja spróbuję. Myślę, że w Twoim przypadku licz lepiej czas od dnia prawdopodobnego poczęcia. A wydaje mi się, że to będzie rozsądne ponieważ przy tak długich cyklach jak Twoje, gdyby liczyć ciążę od dnia ostatniej miesiączki (tak jak piszą dziewczyny), w dniu zapłodnienia kiedy nie doszło nawet jeszcze do zagnieżdżenia się zarodka byłabyś już w około 3-4 tygodniu ciąży (czyli 3-4 tyg od dnia ostatniej miesiączki)!! Po 6 dniach zrobiłabyś badanie krwi które potwierdziło by ciąże...i co? zgodnie z tym co pisze kocur czy betix powinnaś się już spodziewać niedługo dziecka na USG albo bijącego serca?? Oj nie....to by było niedorzeczne:) Dlatego nie martw się bo moim zdaniem to za wcześnie by USG mogło coś wykazać.

Gość 3 tyg spóźnienia
u mnie owulacja wystąpiła dopiero w 32 dniu cyklu i po 4 tyg od owulacji, było już widać na usg pęcherzyk w macicy i 4 mm zarodek z bijącym serduszkiem

Gość trusk.aweczka
ja wcześniej usg nie miałam tylko w tym 10 tyg ale w tedy już dzidzie było widac. Gdzieś wyczytałam że na samym początku ciąży stosuje się usg dopochwowe ono jest w stanie wykryc pęcherzy zwykłe jeszcze nie jest na tyle dokładne. Poczekaj jeszcze chwile i się nie denerwuj napewno jest wszystko wporządku

Gość dziuba
Hej, ja ostatnia miesiaczke mialam 25 maja, 23 czerwca robilam test i wyszedl pozytywny. W ten dzien poszlam do lekarza, ale usg nic nie pokazalo. Tez sie martwie i ciagleo tym mysle, czy wszystko jest ok. MAm przyjsc w poniedzialek na ponowne usg. MAm nadzieje, ze cos bedzie juz widac, bo juz nei moge sie doczekac :)

Dziuba ja tez tak mam tyle ze ja pare dni wczesniej niz Ty. Dzwonilam dzisiaj do lekarza i mowi ze mam sie uspokoic bo tak jest bo to jeszcze za wczesniej.Kazal przyjsc za tydzien:( a na wyniki hcg w Irl czeka sie ponad tydzien. Jak zrobisz beta hcg w polsce popros o wynik w ten sam dzien i zrob ponowne beta hcg po dwoch dniach. Hormon powinnien sie podwoic jesli nie to wtedy mozna sie niepokoic. Ja niestety musze czekac ponad tydzien na wyniki :( I tez mam nadzieje ze bedzie dobrze. To pierwsza Dzidzia...:) nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym zobaczyc ze jest juz tam w srodku i jest jej wygodnie i serduszko bije. Czekam doi piatku i zobaczymy :)

Gość biest
witaj anitek ja poronilam 2 tygodnie temu... nie widzialam fasolki co i moze lepiej... to moje czwarte poronienie i moje szanse sa coraz mniejsze.... lekarka stwierdzila u mnie zespol antyfosfolipidowy.... napisz prosze co u ciebie?mam nadzieje ze widzials swoje malenstwo...ania

Gość jantaraasia
Witam jestem totalnie w rozsypce. Ostatnia miesiaczke mialam 4.05 cykle mam 26-28 dniowe do zaplodnienia doszlo pawdopodobnie 17 maja no i potem testy ciazowe poztywne pierwsze usg 18 czerwca widoczny pecherzyk i echo zarodka a kolejne 7.07 i tu ciaza okreslona na 9 tydzien a wyglada na 6 i brak bicia serca. do tego mam plamienia lekarz dal mi skierowanie do szpitala ale jak nie bedzie sie nic dzialo to w przyszly wtorek mam kolejne usg. Martwie sie bo wyglada na to ze moje malenstwo juz sie nie rozwija ale czy mozliwe jest zeby bylo takie przesuniecie zebym na pierwszym usg widziala pecherzyk gdyby to byl np 3 tydzien a nie 5?

Gość jantaraasia
tak nie widzial bicia serca bo ostatnio chodzilo chyba o echo zarodka a teraz o bicie serca nie za bardzo juz wnikalam tak mnie to przybilo ze nawet nie dopytalam chyba musze czekac bo innej rady nie ma to co mi gin powiedzial to ze za tydzien porownawcze bo moze jeszcze bedzie rosnac jedyne co to pomyslalam ze moze jak od 17stego do zagniezdzenia uplynelo 10 dni co pewno jest malo prawdopodobne to moze to wszystko jest przesuniete ale pewno tak nie bedzie i bede musiala isc do szpitala na zabig nie dosc ze strace dziecko to jeszcze boje sie panicznie tego zabiegu

Jantaraasia zrob sobie hormon hcg. I powtorz hcg po 2dniach ponownie. hormon powienien sie podwoic jesli sie nie podwaja to moze oznaczac ze organizm nie da rady utrzymac ciazy. ja mialam takie badanie.

Gość ja ostatnią
starsznie mi przykro:( żadne słowa teraz nie dadzą Ci ulgi, ale wiedz, że będzie dobrze tylko potrzeba na to czasu... wiem co mówię - sama byłam w Twojej sytuacji pod koniec września 2007 roku, a na początku sierpnia 2008 roku urodziłam zdrowego chłopca:) z całego serca życzę Ci SIŁY, bo to teraz najważniejsze... zobaczysz, że jeszcze się uśmiechniesz i urodzisz zdrowe dziecko:)

Gość cocoa1980
Witam wszystkich,co to znaczy ze mam pecherzyk?czy to jest ciazy?ale zarodek jeszcze nie ma,jak jest pecherzyk to znaczy ze jestem w ciazy?Mialam silne bole jajnik prawa,Nie wiem co jest

Gość iguanaaa
torbiel*

Gość iguanaaa
Myślicie że mając torbiel na jajniku można zajść w ciąże? Jest jeszcze drugi jajnik który może owulować, ale skoro w tym miesiącu zrobil się torbiel to ten z torbielem jajnik owulował, to raczej nie możliwe jest zajscie w ciąże?

Jej co Wy straszycie dziewczyne z tym torbielem??? ja tez mialam sile bole prawego jajnika przez 6tyg ciazy ginekolog powiedzial ze to wlasnie jest jajnik z ktorego zostalo wypuszczone jajeczko i tam jest pozostalosc cialka zoltego stad ten bol. Ja zrobilam test 23czerwca bylam na usg i jeszcze pecherzyka nie bylo widac a to bylo 25czerwca. Pozniej poszlam na usg 3lipca i pecherzyk juz byl i bijace serduszko :) Zycze powodzenia :)

Gość czekajaca niecierpliwa
ja mialam ostatnia miesiaczke 5 listopada, 9 grudnia zrobilam test i byl pozytywny. wczoraj bylam w szpitalu, bo mialam bardzo silne bole lewego jajnika, na usg nie bylo widac pecherzyka, lekarz mi powiedzial, ze albo poronie (90%), albo jest to ciaza pozamaciczna (10%), albo stanie sie cud i za kilka dni bedzie cos widac, zalezy kiedy mialam owulacje... mam miesiaczki dosyc nieregularne (27 - 32 dni). teraz siedze i mysle. pocieszylas mnie z tym jajnikiem.... czyli jest szansa, ze to jednak nie jest pozamaciczna...

czekajaca niecierpliwie....jestesmy w podobnej sytuacji. @ mialam 2 listopada, 9 grudnia test poztywny, ale 3 dni lekkie plamienia i bol prawego jajnika. Usg nic nie wykazalo, musze czekac tydzien na powtorke, istnieje ryzyko ciazy pozamacicznej :(

Gość czekajaca niecierpliwie
wlasnie... to glupie czekanie jest najgorsze. w sumie lekarz powiedzial, ze sa male szanse na ciaze pozamaciczna, a wieksze na poronienie. dzis mnie juz nic nie boli, plamien tez nie ma, w poniedzialek ide na beta hcg, w sumie ta z czwartku byla 175, powtorzyli po 12 h i wyszla 187( nie wiem czy nie za niska jak na 5 tydzien). nie wiem, nie wiem. trzymam kciuki za nas obie.

no rzeczywoscie czekanie wykancza...jak mam sie nie stresowac, kiedy czuje sie bezradna i nie moge przestac o tym myslec?? wczoraj czulam sie super i juz myslalam ze jest nadzieja dla naszego groszka. Ale dzis bol powrocil, tyle ze nie ma plamien od dwoch dni...ale najlepsze jest to że dzis zrobilam test i wyszedl negatywny!! a 3 dni temu byl pozytywny...

zresztą Ty wiesz że masz w sobie fasolke, takze nie stresuj sie i staraj sie myslec pozytywnie! moze jak na poczatku jest tak zle to porod bedzie lekki??

Hejka :) spokojnie poczekajcie u Nas wczoraj jedna Mamusia na forum napisala ze w 7tyg lekarz powiedzial ze nie bije serduszko i ze ma sie zglosic na lyzeczkowanie ona poszla do innego lekarza i sie okazalo ze serduszko bije!!! i tak oto jest w 30tyg ciazy :) tak jak ja :) tutaj macie wyniki bety...P.s. bete powtarza sie co 2dni a nie 12godz!!! powinna po 2dniach byc dwukrtonosc tego co wyszlo w pierwszym badaniu. Co do odpowiednika beta a tydzien ciazy to nie sugeruj sie tym w racji tego ze do zaplodnienia moglo dojsc nawet ok 20 badz 25 dnia cyklu wiele czynnikow ma na to wplyw...wiec spokojnie! najwaznijeszy jest przyrost bety!!!ale tak jak mowie powinnas go robic co 2dni!!! 3 tc: 5,8 - 71,2 4 tc: 9,5 - 750 5 tc: 217 - 7138 6 tc: 158 - 31795 7 tc: 3697 - 163563 8 tc: 32065 - 149571 9 tc: 63803 - 151410 10 tc: 46509 - 186977 12 tc: 27832 - 210612 14 tc: 13950 - 62530 15 tc: 12039 - 70971 16 tc: 9040 - 56451 17 tc: 8175 - 55868 18 tc: 8099 - 58176 Trzymam za Was kciuki i dajcie znac prosze jak juz cos bedziecie wiedziec :) tutaj macie linka do super forum ja na nim jestem na watku "Luty 2010" www.brzuszek.net jest tam pelno przyszly Mam terazniejszych Mam zapraszam :) p.s. jestem pod tym samym nickiem :)

Gość przyszla mloda mama
u mnie w 6 tg 4 dniu od miesiaczki bylo juz widac bijace serduszko ...

Gość czekajaca niecierpliwie
wlasnie tak mysle... jesli moje miesiaczki ostatnio byly nieregularne: czerwiec - 28 lipiec - 27 sierpien - 27 wrzesien - 29 pazdziernik - 32 i jesli do zaplodnienia doszlo okolo 20 listopada (co jest prawdopodobne, bo miesiaczka byla 5/11, to jak mi robili pierwsze usg to minelo dopiero 19 i drugie usg 20 dni od zaplodnienia. chwytam sie juz kazdej nadziei. sorki, ze zasmiecam watek :-/

Gość ja widziałam 25 tyg od
jajeczkowania