Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Szukam sukni z długim rękawem - widział gdzieś ktoś takie?

Polecane posty

Ewentualnie z 3/4 rękawem. Ślub w zimie a ja jestem okrutnym zmarzluchem. Może wiecie gdzie szukać? Jakieś strony , adresy? Pomóżcie, proszę.

Gość ja też upierałam się
przy sukni z długim rękawem, slub byl 31 stycznia (padał snieg, było zimno), mialam krótki rekawek, na to etolke z marabu i powiem Ci że emocje takmnie grzały,że nie zmarzłam ani troche ;) A zmarzluchem również jestem nieprzeciętnym :D Kolezanka miala z rekawem długim ale dała szyć sukienkę u krawcowej ;)

Emocje na pewno podwyższają temperaturkę! Też trochę na to licze, ha ha! Ale mam słabe zdrowie i muszę niestety chcąc nie chcąć ubrać się w miare ciepło.

ytuutu, dzięki. Już nawet dochodzę do wniosku że nawet nie musi to być typowo słubna , strojna sukienka, byleby była w kolorze ślubnym czyli biała, ecru, krem...

Gość suknia plus bolerko
z dlugim rekawem i problem z glowy:) a na sali napewno bedzie cieplo:) mimo ze zima,snieg czy mroz.....

Gość ann//
Dokładnie. Nie radze sukni z długim rekawem bo potem w tancu strasznie sie zgrzejesz. Wystarczy bolerko z długim rekawem, ewentualnie jakas etola i tyle

Ale u mnie nie będzie tańców więc nie zgrzeję się na pewno. A w kościele będzie lodowato bo to stary gotycki kościół. Więc jakby ktos jeszcze znał jakieś namiary na długii rękaw to bardzo proszę. Ja szukam i szukam i mam pecha bo nie znajduję. Pomóżcie.

www.we-dwoje.pl/suknia;slubna;madonna;ecru;dlugi;rekaw;r;36;38,ogloszenie, 5724.html www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=181 allegro.pl/item606774014_suknia_slubna_dlugi_rekaw.html#gallery MOŻE któraś z tych???

Gość brak weny
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02324eb4b70f1869.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64c106a649e9e389.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/99afc68baa1dd632.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d29d1b584fb93558.html Wymiary (36-38). Jest gorset, więc spokojnie można dopasować do sylwetki. Szyta na 165 cm + 5cm na obcas. Halka z małym kołem. Tren ma trzy warstwy, wszystkie są podwiązywane. Nie są zniszczone, bo miałam je w pełnej krasie tylko w kościele. Dodaję etolę, satynowe bolerko, z wykończeniem rękawów z futerka (wszystko w kolorze ecru- szyte z tego samego materiału co suknia, bo warstwa spodnia jest z satyny właśnie, a na niej udrapowane kilka warstw leciutkiego muślinu). Do tego jeszcze przypinka do włosów (miałam ją po oczepinach, jest ręcznie robiona z elementów koronki, użytej do wykończenia dekoltu). Do "wzięcia".

Gość brak weny
więcej szczegółowych fotek na maila. Zapraszam do negocjacji ceny.

Do "brak weny" - bardzo dziękuję za propozycje. Piękna suknia! Niestety mogłaby być za krótka bo mam 175 cm wzrostu. A jeszcze obcasy gdy ubiorę... Taka ze mnie trochę żyrafa.

pronovias w kolekcji 2008 miał ładną suknię z długim rękawem - koronkowym

Gość poszukaj w necie zdjęć
z "królewskich ślubów" - księżniczki i arystokratki zwykle zakładają mocno zabudowane suknie, bo etykieta etc. ;) w efekcie np. infantki hiszpańskie, Cristina i Elena (córki Juana Carlosa) miały sukienki z długimi rękawami, chyba też Mette-Marit z Norwegii i księżna Mary MacDonald (duńska?? moge się mylić) tu jest dziewczyna w sukni z długim rekawem - potomkini hrabiów brała ślub w czasie tradycyjnej mszy łacińskojęzycznej ;) a suknię szyla podobno w "przesławnym" salonie madame Obajtek w Krakowie - dla hrabianki się postarała ;) http://www.sanctus.pl/index.php?grupa=215&podgrupa=312&doc=250

Gość brak weny
Tak sobie oglądam te fotki hrabiny- i rzeczywiście- suknia bardzo prosta i bardzo elegancka, ale czy jakoś rewelacyjnie odszyta? Według mnie materiał się za bardzo gniecie, jak na taki prosty krój. Uważacie, że się czepiam, sądząc że z tym "postaraniem się" coś jednak nie wyszło?

Gość maria.kl
a może Demetrios 4215 (z 2007r)? Ma długie rękawki z koronki. Ewentualnie sprzedam ;)