Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasaasd

dylemat...czy się przyznać...

Polecane posty

Gość teraz musze incognioto
a tak poza tym, to moim zdaniem obawiasz sie powiedziec, bo boisz sie kontroli, a z drugiej strony chcesz byc szczera i ze jego oparcie moze Ci pomoze.

Gość dasaasd
Kontroli się nie boję, bo nie mieszkamy razem, więc kontroli nade mną miał nie będzie...A oparcia owszem..chcę...

Gość Samotny__aniołek_xDD
jak ci zalezy to mu powiedz! chyba nie chcesz zaklamanego zwiazku a on i tak sie dowie ... !

Gość tez na to chorowalam
nie powiedzialabym ze najlepiej z tego wyjsc w szpitalu psychiatrycznym. jak zaczelam sie w koncu leczyc (po 5 latach) pomoglo mi to, ze wyprowadzilam sie z domu (moja rodzina miala na mnie duzy wplyw), zmienilam otoczenie i znalazlam dobrego psychologa. bylam sama na wlasna reke i wiedzialam ze juz nie moge sie tak pograzyc jak sie pograzalam bo nikt mi nie pomoze. a jednoczesnie bardzo chcialam z tym skonczyc, mialam ogromna motywacje. pierwsze 2 lata bylo troche lepiej, ale wciaz nie umialam myslec jak normalny czlowiek o jedzeniu. jednak potem zaczelam wracac do zycia. to trwa i trzeba umiec przetrwac te wszytskie chwile. ale zastanow sie czy juz teraz to dobry moment. moze odczekaj jeszcze troche. ale tak w ogole to dobrze bylo zeby on wiedzial. jednak musisz go jakos do tego przygotowac, moze opowiedz mu historie "kolezanki" ktora ci sie zwierzyla ze na to choruje - i zobacz jak zareaguje?

Gość dasaasd
Moje Alter Ego--wysłałam Ci wiadomość..

Gość kuna61
jakim trzeba być słabym psychicznie żeby wplątać poddać się czemuś takiemu!!

aaa: ta chorobe da sie wyleczyc. tez nie wierzylam. ale przekonalam sie z czasem ze jestem juz setki mil od tego cholerstwa i nie mam najmniejszej ochoty do tego wracac. czy tak bedzie zawsze nie wiem. ale dziewczyny - trzeba naprawde sily i woli do walki. jestescie sie wstanie zmusic by wyrzygac pol lodowki, to wierzcie mi ze mozecie z taka sama sila sie od tego powstrzymac. raz sie uda, raz nie, poczatki sa trudne. ale trzeba chciec. jak sie nie chce to najlpeszy lekarz nie pomoze.

A dlaczego ma kłamać? W miłości, w związku opartym na zaufaniu, nie ma miejsca na kłamstwa i "ściemnianie". Jest chora i mężczyzna, który ulokował w niej swoje uczucia i którego ona kocha, powinien o tym wiedzieć. Nic nie usprawiedliwia kłamstwa. Takie zagrywki mogą tylko pogorszyć stan psychiczny dziewczyny (później będzie musiała się przyznać, że kłamała lub brnąć w kłamstwo dalej ale chłopak niekoniecznie w to uwierzy). Szczerość ponad wszystko.

Gość dasaasd
tez na to chorowalam---> przeciągam tą rozmowę ile tylko się da....ale czasem już mi brak sił...

Gość anonomowa17
historia kolezanki to nie najlepszy pomysł.co bedzxie potem,kiedy zechce powiedziec o sobie?przyzna,że nie chodziło o koleżankę,czy powie,że ma ten sam problem?

no i co z tego? wyjasni mu ze bala sie mu o tym powiedziec. jak tego nie bedzie w stanie zrozumiec, to tym bardziej nie zrozumie jej choroby.........

tez na to chorowalam - co za niedojrzałe bzdury! Nakłaniasz dziewczynę do czynu, który może podważyć jej wiarygodność u chłopaka i odebrać zaufanie!

Gość anonimowa17
z kłamstwa do kłamstwa?no nie wiem

Gość ja200
jest to trudne ale trzeba powiedzieć prawdę nie ma co ściemniać i owijać w bawełnę bo to go może tylko urazić!!

Gość Dziwna sprawa...
Wydaje mi się, że jak na razie powinnaś go jeszcze przetrzymać nie mówiąc mu o tym. To na co chorujesz to bardzo dziwna sprawa i rozumiem, że dla Ciebie krępująca, w związku z powyższym rób wszystko żeby miedzy Wami było jak najlepiej, bądź milutka i nie popadaj w paranoje... Kiedy się do Ciebie przyzwyczai to trudno mu będzie popełnić tak pochopne kroki. Myślę że wszystko będzie ok tylko musisz sama tego chcieć i uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam

Gość ja200
bardzo dobra rada, a później jak on się spyta od kiedy choruje to co??? znów ma skłamać czy poczekać z odpowiedzią, ludzie strach się z wami związać...

czemu nie dojrzale bzdury. a jesli po opowiesci o kolezance ona stwierdzi ze jej chlopak moze nie zrozumiec tego problemu tak jak by ona chciala????? lepiej od razu prosto z mostu a moze on najpierw powie, ze tak, rozumiem, a po pewnym czasie wypali ze jednak nie daje sobie z tym rady??? ---> jak mialam 14 lat wpadlam w anoreksje, a potem zrobila sie z tego anoreksja bulimiczna. napisalam o tej kolezance, bo sama chcialam powiedziec mojemu facetowi o moim problemie (chociaz ja juz bylam na na etapie sukcesow w wychodzeniu z tego) po jego reakcji stwierdzilam, ze nie ma sensu. on sie nigdy z tym nie spotkal i chyba uwaza to za wyglupy a nie powazna chorobe. wiec po co mowic? nie wiem jaki jest twoj chlopak, ty to przeciez musisz ocenic, ale czy nie lepiej sie troche upewnic. jak nie chcesz klamac o kolezance, wymysl cos innego, nie wiem. po prostu zeby poruszyc ten yemat bez mowienia jeszcze calej prawdy.

Gość juka20
to należy kopnąć go w tyłek bo nie jest jej wart!!

Dziewczyna chce być szczera a ty nakłaniasz ją do kłamstwa. To jest dziecinne, jak i tok twojego myślenia. Po prostu brak mi słów.

"po jego reakcji stwierdzilam, ze nie ma sensu. on sie nigdy z tym nie spotkal i chyba uwaza to za wyglupy a nie powazna chorobe. wiec po co mowic?" - jeśli jest tak samo dziecinny, jak ty, to nie ma się co dziwić jego reakcji.

Gość juka20
kobitki a teraz przestawcie to w inna stronę, jakbyście się czuły gdybyście to wy były ta drugą połówką?? tez chciałybyście być testowane??? jak się zachowa???

Gość dasaasd
Moje Alter Ego--> dziękuję za maila. Opiszę:)

Gość juka20
chodzi o te nawijki w temat i obserwować zachowanie... jak chłopak będzie zmęczony i coś chlapnie to już będzie sprawa przesądzona, dziewczyna się zamknie w sobie i nic mu nie powie...