Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfiorwgia

CZY PAN MŁODY MOŻE MIEC UBRANY KRAWAT?

Polecane posty

Gość dfiorwgia

ja wszystkich w muszkach widze a on nie lubi :P

Gość jak musi to niech ubierze
ale krawaty najchętniej latają na golasa

Gość krawat - jak najbardziej
to znacznie lepsza wersja od "polsko-prowincjonalnych" połyskujących muszników i kamizelek... Poza tym te połyskujące muszniki etc. to strój WIECZOROWO-balowy, a ślub odbywa się z reguły za dnia!!! Nawet arystkoracja europejska z reguły ubiera z tej okazji surduty i zakiety (chodzi o panów) a fraki dopiero na wieczorny bal. Tak sugeruje m. in. protokół dyplomatyczny. Pooglądaj sobie może zdjęcia ze ślubu Kozuchowskiej, jej mąż był wystylizowany bardzo prosto i nowocześnie, i do eleganckiego, klasycznego garnituru mial założony tylko dość wąski krawat. Żadnych kamizelek, muszników, kwiatuszków i tym podobnych ozdóbek w stylu "panny Mariolki wyobrażenia o wielkim swiecie" ;)

Gość Marcin82
Jasne, ja mialem, oczywiscie nie zwyczajny tylko w jasnych weselnych kolorach i wzorku.

Gość yyyyyyyyyyyy
a czemu ma nie móc, wiązać nie potrafi ?

Też mnie troszkę zdziwiło pytanie, pomijając błąd, sama tak czasem \"z rozpędu\" mówię.. Ja chyba nie widziałam dotąd pana młodego w muszce... a może nie pamiętam? Tylko jednego pana młodego w fularze widziałam. Krawat jest jak najbardziej na miejscu... Mój narzeczony, tak jak Katowiczanki, też nie będzie miał kamizelki, sam nie chciał, a że dobrze wygląda bez niej, więc zupełnie nic przeciwko temu nie miałam. garnitur i koszulę wczoraj kupiliśmy, a za krawatem chyba w sumie najdłużej teraz pochodzimy, żeby odpowiedni dobrać.

Gość nie sypiam z komiczne
karawaty sa ok, trzea tylko uwazac na odpowiednia dlugosc i wezel aha i koniecznie spinka do krawata

historynka --> mój też podjął decyzję, że w kamizelce wygląda okropnie. zapytał mnie o zdanie i przytaknęłam. ostatnio wyszukał taki krawat wiązany u góry w węzeł podobny do musznika. stwierdził, że bardzo mu się podoba i właśnie takie coś chce mieć. a jak nie znajdzie to będzie zwykły krawat. a tak na marginesie: za krótki/za długi krawat to totalna porażka. spinka na nim również ;)