Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrrota

pomocy, pytanie o zolwia

Polecane posty

Gość stokrrota

mam taki problem. Dostalam zolwia czerwonolicowego wodnego, ale pojecia nie mam jak sie nim zajmowac. Dalam go do akwarium, wlalam troche wody i kamien zeby mogl wyjsc z niej. Ale co dalej?? co jedza takie zolwie??mieso czy co??czy musez mu zapalic lampke zeby sie wygrzal???? prosze pomozcie

Gość stokrrota
taaaaa...... dzieki, a moze jednak ktos powaznie potraktuje moje pytanie???

Żółw musi mieć w akwarium część wodną i kamień na który będzie sobie wychodził,żeby się ogrzać,więc lampkę też musisz mu założyć. Mam żółwia,w naszym akwarium jest na spodzie żwirek,i dwa kamienie na które Maksymilian wpływa jeśli ma taką potrzebę.Miałam kiedyś innego żółwika,trzymałam go bez filtra i grzałki ale strasznie szybko woda zaczynała po prostu śmierdzieć,dlatego teraz filtr obowiązkowo i jest ok. Mój żółw zjada specjalne jedzonko dla żółwi takie granulki,bo krewetki suszone mu nie podeszły,poza tym strasznie zasyfiają wodę,stynkę,czyli takie malutkie suszone rybki,czasem kupujemy mu ze 2 prawdziwe rybki i wtedy je także zjada...ochotkę mrożoną lubi,też słyszałam,że serca z kurczaków ale nie daję mu takich frykasów,czasami odrobinę dosłownie fileta z kurczaka surowego,ale tak malutko. Wszystkie potrzebne rzeczy kupisz w sklepie zoologicznym.