Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ytr

Gdy kąpiel staje się koszmarem.

Polecane posty

Gość leica
No to widzisz - jest poprawa. Niedługo dzieciątko będzie przesiadywało w łazience dłużej niż moja bratowa ;)

Gość szach
ytr, pamiętaj, że dziecko też człowiek i musi się przyzwyczaić do zmian :) cieszę się, że jest jakaś poprawa :)

A jak długo przesiaduje Twoja bratowa - leica?:) Wiem że do zmian trzeba się przyzwyczaić. Ja jestem dorosły człowiek i też nie lubię zmian;)

Gość szach
Zmiany czasem są fajne i potrzebne, ale w granicach rozsądku. Nie rzucać się na głęboką wodę, ale też nie zamykać się na nowe przygody :)

Oj, gdybym sie rzucila na gleboka wode, to juz niechybnie bym umarla (nie umiem plywac). Srodek- to najlepsze rozwiazanie ;)

Gość szach
nji, to samo napisałam, tylko innymi słowami ;) czasem trudno znaleźć ten złoty środek, szczególnie, jeśli podejmujemy decyzję nie tylko w swoim imieniu i interesie

E tam trudno. Tu się nie podejmuje decyzji na emocjach :)

Gość leica
Jak nie? Jak dziecko po raz milionowy nie chce się kąpać? Nie targały by Tobą emocje?

Gość mira76
tak sobie oglądałam tę gazetkę wklejoną przez splatha i przypomniało mi się jak kiedyś moja mama w chwili gdy nie chciałam jeść robiła mi z kanapek żołnierzyki (które czasem zamieniały się w samochodziki), które musiałam pokonać poprzez miażdżenie ich zębami. Pomogło - już nie było problemów z jedzeniem, tylko matka miała problem bo żywność w formie innej noiż żołnierzyk nie nadawała się do jedzenia. A przypomniało mi się to w związku z radami dla biednych, sponiewieranych życiem rodziców, które są w tej gazetce i refleksją, że współcześni rodzice mają łatwiej. No, chyba że trzeba wykąpać dziecko:)

Splath, Ostatnio to jest moja gazetka obowiązkowa, bo jak przychodzę do siostry, to innych gazet nie ma :D Jak dla mnie, laika, jest ciekawa. Pewnie jak będę mieć dziecko to będzie to dla mnie lekturą :D Jeśli chodzi o kąpiel, to kąpię się z moją chrześnicą i wtedy już nie krzyczy, włoski chętnie myje ;)

A nie obawiasz sie wymiany zarazkow, bakterii i grzybow?

Gość mira76
kocico, przepraszam, że się interesuję, ale ile Tym masz właściwie lat?:)

Gość szach
kocica, ale razem się kąpiecie? Jak dla mnie to trochę dziwne ;) rozumiem urozmaicać dziecku kąpiel, ale znowu bez przesady ;) "mira76 kocico, przepraszam, że się interesuję, ale ile Tym masz właściwie lat? " Też się nad tym zastanawiałam, bo ten mail przy nicku może być mylący, ale szczerze mówiąc głupio mi było zapytać ;)

:) ale się uśmiałam, przyda się przed dobrym snem ;) Kąpię się, tzn. siedzę przy wannie, a mała bierze zabawki i się bawimy razem. Albo urządzam jej teatrzyk, wtedy jest kąpiel poprzez zabawę :) Polecam ten sposób na zainteresowanie dziecka ;) Bez obaw, trochę tych wiosen jest ;) pełnoletniość była dobrych parę lat temu ;) Mam nadzieję, że Was to uspokoiło :)

Gość szach
ufff, to dobrze. Ale zabrzmiało to tak, jakbyś rzeczywiście kąpała się ze swoją chrześnicą ;) Co do Twojego wieku, z mojej strony to raczej była czysta ciekawość, skoro widzę tu rok 1995 :)

kocica :) troche mnie uspokoilas. Rozumiem, ze rodzice sie kapia z dziecmi, ale dalsza rodzina to juz przeciez inna flora bakteryjna...

szach i nji, mogło tak zabrzmieć, cieszę się, że Was uspokoiłam ;) Rok 1995? hm... fajnie gdyby teraz był ;) A wracając do kąpieli z dzieckiem, to myślę, że odpowiednie podejście do dziecka może wiele zdziałać. Moja siostrzenica boi się kąpać w prysznicu i kiedyś zrobiła małą scenkę, że nie będzie się myć. To wymyśliłam, że zrobię jej basenik. Położyłam ręcznik i zalałam wodą...od razu pojawił się uśmiech na buzi dziecka ;) zresztą, no mojej też ;)

Pomyslowa kociczka ;) . Teraz zbliza sie czas cieploty, wiec dobrze dziecko przekonywac do kapieli w baseniku, na podworku.

Ciepłota? wreszcie!! :) Tak, kąpiel w baseniku jest jedną z lepszych zabaw dla dzieci, tylko przed blokiem nie ma możliwości tego zrobić ;)

Gość szach
Ale zawsze jest gdzie dziecko zabrać. Są baseny miejskie, na które możesz zabrać ze sobą taki mały dmuchany basenik, napełnić wodą i postawić obok swojego kocyka. Dziecko będzie na widoku ;)

Ale wiecie co? Ta gazetka, o ktorej wczesniej byla mowa, jest niesamowita. Opowiadala mi znajoma, ze jak poszla z dzieciakiem nad wode, to ten chcial , zeby mamusia z nim przerabiala cbeebies, a nie wlazil do wody ;). Sorry za dygresje, ale mi sie teraz przypomnialo ;)

Gość szach
Bo wiesz, jak się mama nim zajmuje, to jest zadowolony:) A może po prostu woda była za zimna?:))

Zdecydowanie woda jest jeszcze za zimna :) Podpisano: doświadczona ;)

Dlatego wziela gazetke i malucha jakoby nie bylo... ;D

Gość szach
Splath, sprawdzałaś?:) nji, ale z gazetką to mogli iść gdziekolwiek, a woda, to może akurat malucha kusić ;)

Tylko dobra gazetka przebije wode ;). Splath, you\'re my hero :)

Gość szach
I od kogo oczekujesz nagrody?:P