Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia1911

Jak wasze dzieci toleruja melko BEBIKO1??????

Polecane posty

Gość moj nie
tolerował w ogóle po kilku dniach mały zwracał wszystko co zjadł i dołem i góra az wylądowalismy w szpitalu

Gość lalolaaa
moj przez 10dni ok pozniej problemy z zalatwianiem, w dodatku malo przybieral na wadze zmienilam na nan i waga ruszyla kupki tez;)

ja na początku karmiłam mieszanie - pierś i właśnie bebiko1. wszystko było ok. ale później okazało się ze mały ma skazę białkową i przeszliśmy tylko na pierś :) i tak jest do tej pory.

Gość dnju
no właśnie,nie zastanawia cie dlaczego ta sama firma a ceny aż tak różne?

Moja córcia bardzo dobrze tolerowała. Nie miała żadnych skutków ubocznych, nawet bym powiedziała, że jej smakowało:-) Do 2 roku życia piła Bebiko, teraz juz pije normalne mleka z kartonu. Myślę, że to niegorsze mleko od innych, pod warunkiem oczywiście, ze dziecko nie jest uczulone czy coś

Gość macapaca
Moja mala pije bebiko juz 2 lata:)lubi te mleczko i nigdy nie bylo zadnych problemow.Obecnie pije bebiko 4 i bardzo sobie chwali:)

Gość moja jest na bebiku
odkad skonczyla 1 mż i dobrze je toleruje . nie ma problemu z zalatwianiem sie,

Gość lalolaaa
ile dzieci tyle roznych reakcji trzeba wyprobowac zeby sie przekonac

U nas najpierw był Bebilon Comfort, ale synka bardziej bolał po nim brzuszek i miał problemy z kupkami, ciągle nie mógł zrobić kupki, a jak już się udało to strasznie zielona, później zwykły Bebilon, też problemy, a teraz jest już na Bebiko 1 i wszystko jest w porządku, codziennie 1- 2 kupki, brzuszek nie boli, doskonale toleruje to mleczko. Z mojej strony moge polecić, ale jak pisała przedmówczyni- ile dzieci tyle reakcji, każdemu pasuje co innego.

ja przeszlam z bebilonu na bebiko ale juz po roczku zadnych problemow nie ma z tym ze moj maly mleczko pije tylko raz dziennie

Ja zmieniałam mleczko i to trzykrotnie. Na samym początku była 1 puszka Bebilonu, potem lekarka nawyzywała mnie od wyrodnych matek, które dla wygody dokarmiają dziecko sztucznie i przepisała Nutramigen (bo stwierdziła, ze to najmniejsze zło). Córeczka nie chciała tego świństwa pić. Kupiłam bebiko Omneo (z obniżoną zawartością laktozy) i to mleczko było super, tylko, ze niestety w moim miescie potwornie ciężko było go dostać, więc kupiłam zwykłe Bebiko i tak juz zostało.

kurcze nie wiem cz to dobry pomysl mzieniac melko malemu no ale ta ena jest kosmiczna a bebiko 350 gram kosztuje u mnie w rossman 11 zl nicale dzwonilam do pediatry swego i mowil ze mozna sprubowac,jesli cos bedzie nie tak wrocic do bebilonu

Mi lekarz doradzał na początku mieszać dwa różne mleka, żeby dziecko powoli przywyczaiło się do nowego smaku (ale tu chodziło o wprowadzanie tego paskudztwa Nutamigenu, a i tak się nie udało). Myślę, ze spokojnie możesz spróbować zmienić mleko od razu. Jesli coś będzie nie tak, jakieś niepokojące objawy, zawsze możesz szybko wrócić do starego mleczka.

Moja corcia je BEBIKO i nic jej nie jest za to kolezanka stosuje u dziecka BEBILON i dziecko co zje towymiotuje strumieniami. jak podalam BEBILON coreczce to tez zwymiotowala. to nie bylo zwyke ulewanie tylko tzw strumien

Gość gość
Nie wiem, bo podaję naturalne mleko. Jakby coś - wygodne staniki ciążowe macie na http://babymama.pl (kod rabatowy: dlamamy), więc zamiast wymyślać, zacznijcie karmić normalnie...