Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wpisuje swojej tylko tą

NAJLEPSZA GODZINA NA ŚLUB LATEM - 16 , 17STA CZY JESZCZE INNA?

Polecane posty

Gość nie wpisuje swojej tylko tą

ktora uwazasz ze bylaby NAJLEPSZA

Ja w maju miałam na 18. Z początku myślałam że będzie za późno.Ale był to strzał w 10 :D.Na sali goście byli lekko po 19. W sierpniu byliśmy na 15.Masakra :D Za ciepło było i za długo :) A we wrześniu na 17 było super!

my w sierpniu mamy na 18... obawiam sie troche, ze pozno, ale kazdy (restaurator,dekoratorka, dj itd. - ludzie ktorzy z weselami maja wiecej do czynienia niz ja ;)) zgodnie mowia, ze to dobra godzina na slub latem :) a w pazdzierniku bylismy na 17 na slubie i tez bylo ok :) nie za dlugo nie za krotko :)

Gość glupie uwagi na bok
dziewczyny nie macie sie czym martwic z godzina-ludzie i tak beda 12h jest tak ogolnie przyjete-tzn slub o 15-wesele do 3rano,slub o 17 wesele do 5... godzina 18 na lato jest w porzadku bo faktycznie po co sie grzac (moga byc upaly ale nie musza).natomiast godz 19 to juz dla mnie przesada-bo oznacza wlasnie krotkie wesele i nie kazdemu moze sie ta godzina podobac.to dobra godzina robic urodziny a nie slub moim zdaniem...moze warto sie pomeczyc troszke i pomyslec o gosciach weselnych-pozatym jesli bedzie niewiarygodny upal to czy gosz.15 czy 18 temeperatura raczej nie zmieni sie....

..taaak,czym póżniej tym lepiej.Oczywiście dla młodych i...orkiestry,kapeli,zespołu,jak kto woli:):):):)

to zalezy dla kogo najlepiej-chyba nie dla gosci,bo po to ida na wesele zeby sie pobawic a nie maszerowac do domu zaraz po kolacji a jeszcze obiad w domu gotowac przed wyjsciem na impreze... a jesli mlodzi az tacy zmeczeni obecnosci gosci to po co ten caly cyrk?albo zapraszanie gosci na pozniejsza godzine bo niby co?na 1 daniu sie zaoszczedzi? ja mialam slub o 15 i zlecialo nawet niewiem kiedy-nawet nie zdazylam z wszytkimi chociaz chwile pogadac...moje wesele mogloby jeszcze spokojnie dluzej trwac bo o to w tym wszytkim chodzi8 zeby ludzie byli z tego wesela zadowoleni i je pamietali dluuugo a nie tylko mieli je w pamieci jako chwila za gruba koperte! sorry ale ja tak to widze!

ahaa i nie opowiadajcie glupot ze niby o 18 nie bedzie goraco!jak sie trafi upal 30st to i o 18 nie bedzie chlodniej...

ale agresja bije z tej Twojej wypowiedzi... mamy slub na 18, bo nie bylo innej mozliwosci... jak poszlismy do ksiedza zostala tylko ta godzina i 15... i nikt tu nie chce zaoszczedzic czy wykreca sie zmeczeniem... my np oplacamy hotel dla wszystkich gosci i robimy poprawiny... nie wiem gdzie tu oszczednosc i brak baczenia na potrzeby gosci... zreszta jak dawalismy zaproszenia kazdy mowil \"o bardzo dobrze, ze taka godzina\"... pytanie bylo o godzine slubu nie widzialam tam zachety do krytykowania... ale widze taka tu tendencja... kochana nie kazdy patrzy tylko na grubosc koperty! nie mierz innych Swoja miara...

Gość a juzzzzzzzzzz
a jakie to ma znaczenie??? Ja miałam wesele o 14.30 w sierpniu, gorąco... a wesele trwało do 7 rano...muzyka przestała grac o 6.

gepi Nie oceniaj innych swoją miarą :D .Miałam ślubna 18,wesele skończyło się o 7. Jak dla mnie głupia gadka że im szybciej będzie ślub,wesele to goście będą gadali o moim dniu przez co najmniej 10 lat :P .A jak później to umilkną tego samego dnia :D A ja zawsze myślałam że o udanym weselu decyduje zupełnie co innegoooooo.

sorry aga nie pilam do ciebie ale zdenerwowala mnie wypowiedz siekby bo jakos glupio to zabrzmialo! pozatym mam znajomych ktorzy wlasnie z tego powodu robili wesele o 18 i to w marcu a nie w lecie i jeszcze nas o tym fakcie informowali dlatego nie pojechalismy na slub:( wykrecilismy sie daleka podroza.Co innego jak ktos nie ma wyjscia,a co innego jak ktos to robi specjalnie bo niby bedzie miec mniej zametu z goscmi... mowie tylko ze niektorzy maja tylko taie pomysly...

pozatym Princpolo wiele ludzi zmywa sie juz po oczepinach-wiadomo kto jest mlody,pije wodke potrafi wysiedziec do bialego rana ale spora czesc gosci nie wytrzyma tyle... chociaz w lato to ta godzina jest i tak OK bo wiadomo dzien tez dluzszy...moze tez jestem uprzedzona rejonowo-u nas najpozniejsze sluby sa o 16 i to juz sie ludziom widzi pozno:/ jestem z podkarpacia.

ja bede miala w lipcu na 19 i ciagle slysze, ze to bardzo dobra pora. w lecie pozno robi sie pozno, jest juz troche chlodniej, goscie nie bawia sie tylko do 24 (jak bywa w przypadku tych o 14-15) tylko dluzej ludzie od sali tez powiedzieli, ze to najlepsza pora w lato ja bylam na wielu slubach i weselach o roznych porach i tez mi bardziej odpowidaly te, co byly pozniej

my od samego pocztaku chcwlismy slub na 19 i w kosciele okazalo sie, ze msza jest o 18 wiec albo slub o 19 albo 17 sluby u nas trwaja jakies 40 min, a sala jest blisko - jakies 10 min drogi wiec szybko zacznie sie wesele, a jak znam swoich gosci to dluuugo zabawia

gepi ----Luzik:D Po prostu dziwnie się poczułam,że niby bardziej zależy mi na kopertach wypchanych po brzegi niż na zadowoleniu gości :) Ja znów jestem z zachodniopomorskiego. I najczęściej u nas Młodzi chcą ,,łapać\" godzinę 17-18 . Ale jakby nie było,godzina jest tylko godziną.Liczy się tu zupełnie co innego :D

I jeszcze dodam tylko tyle że każdy ma inny organizm :) Jak szłam na ślub 14-15 .Msza krótka,sala weselna blisko lub 5 min autem :P to ledwo co wytrzymywałam do 24 :D I w sumie najczęściej męczyłam się do 2-3 by nie robić przykrości młodym :P.Ja lubię być na parkiecie i tyle tańców oraz trochę procentów robi wiele :D .A jak jest upalne lato to gorączka też swoje zrobi.Wiadomo że na 18 nagle nie bedzie latem zimnoale na pewno skawru już nie ma :D

a ja mysle, że to zależy jeszcze od tego skąd są goście, jacy są. Ja mam w czerwcu na 17-ta, bo jak zamawialiśmy ponad rok wcześniej ro mieliśmy do wyboru 17-tą i 19:30. Ta druga wydawała mi się za późna, więc została 17-ta. Ale część gości musi dojechać ok 60 km i oni woleliby później. Poza tym jak już ktoś napisał wcześniejszy ślub może spowodować, ze o 2 nad ranem będa puchy na sali

My mamy o 17 we wrzesniu ja uwazam ze to idealna pora i bardzo się ciesze ze ta godzina byla wolna :)

okolice od 15 do 18. ja z braku laku w moim USC mam na 14:40(idziemy jako ostatnia para) więc gdzieś ok 15:20 wszyscy będą już w restauracji.

Gość czarna koala
"Princpolo - Ja znów jestem z zachodniopomorskiego. I najczęściej u nas Młodzi chcą ,,łapać" godzinę 17-18." a dokładnie :) nam się udało "złapać" 16. godziny 16, 17, 18 to najpopularniejsze ślubne na Pomorzu...

ja jestem z lubuskiego i u nas tez najczesciej sluby sa w godz 16-18, czasem na 15, ale dla nas to bylo za wczesnie...zwlaszcza w lecie :)

a na podkarpaciu najbardziej rozchwytywana godzina to 14-15.Czasami 16.Pozniejsze godziny naleza do rzadkosci-ciekawe zjawisko ale naprawde tak jest! moze to skutek tego ze u nas szybciej zachodzi slonce?aha no i mlodzi zazwyczaj robia sesje zdjeciowa tego samego dnia na ogol po pierwszym tancu...? a jak jest nad morzem? kiedy robicie sobie sesje zdjeciowe?na 2 dzien czy moze przed slubem?

Gość czarna koala
zalezy. standardowo robi się krótką sesję przed ślubem (w ogrodzie, w parku, w jakimś ładnym budynku typu muzeum, na jakiejś malowniczej uliczce), potem kościół, orszakiem na wesele i już obiad i zabawa. raczej nie ma tu zwyczaju robienia sobie sesji w trakcie wesela i dość rzadko się zdarza robienie zdjec miedzy slubem a weselem. sesje plenerowe zazwyczaj robi sie innego dnia, z reguły tak do środy po ślubie. takie zróżnicowanie ma swój urok - przed ślubem jestes swieżutka, suknia czysta, makijaz i fryzura tip top, dobra sesja potrafi też fajnie rozluźnić przed ceremonią. a na kolejny dzień zdjęciowy masz inną fryzurę, inny makijaż, mozna pojechac nad morze, na pola, do lasu, nie żal juz jak się rozczochrasz, zapiaszczysz buty itd...

Gość zfjky
ja mam w połowie sierpnia na 14.00 :) dla mnie wymarzona godzina:) nie będę mieć wesela tylko obiad dla rodziów i świadków, ze znajomymi spotykam się wieczorem w klubie:D

moim zdaniem najlepsza jest 15 :) ja mam ślub na 13:30, bo niestety nie było możliwości zrobienia później. kolejna wolna godzina to 18:30. jak dla mnie zdecydowanie za późno...

Gość drftesrtg
a ja mam na 12 :) zalezy jaki region,slub na 12 obiad gdzies na 14 i do samego ranca baaawimy sie :)) wiadomo slazacy potrafia sie zabawic :))

Gość drftesrtg
nie co tydzien chodzi sie na wesela ,wiec do 5 spokojnie kazdy wytrzyma :)

Gość hehehehe hehe
no wlasnie na slasku slyszalam ze raczej godziny kolo poludnia sa modne :) nawet bylam na 1 co byl o 12.zwazywszy ze musialam dojechac to ta godzina nie byla najlepsza no ale tak sobie mlodzi wybrali... co region to inaczej :)

jak juz pisalam u nas 16-18 najlepsze godziny, my na 17 mamy wiec na sali prawdopodobnie bedziemy po 19 :) a zdjęcia dopiero o 21 :O (z jednej strony sie ciesze :), z drugiej boje sie ze do 21 to makijaz splynie albo wiadomo wypije jakiegos drinka czy cos od razu czerwona bede :O ) woj. podlaskie