Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wpisuje swojej tylko tą

NAJLEPSZA GODZINA NA ŚLUB LATEM - 16 , 17STA CZY JESZCZE INNA?

Polecane posty

..jedno jest pewne,najlepsza zabawa weselna zaczyna się z nastaniem zmroku.Lepsze to niż wątpliwe biesiadowanie od 10.00 ,szczególnie w gorące letnie dni.Jeżeli to możliwe to ślub o 16-19.00 to jest to.:)

Gość czarna koala
ja bym się bała raczej że ciemno będzie :P

Gość z drugiej strony
Dziwi mnie podejście przyszłych małżonków, zamawiają ślub na 14 czy 15, wymagają aby zagrać przed domem u młodego a później u młodej czyli to jest ok godz 12 czy 13 a później najlepiej jakby zabawa trwała do 7 rano, o letnich upałach nie wspomnę, koszmar, no ale "klient nasz pan" jak to piszą co niektóre osoby. Pozdrawiam

myślę że 14-14.30 będzie idealna: ślub + życzenia + dojazd na salę trochę zajmują, potem obiad, tak więc orkiestra zaczyna grać koło 16-17. Tak jest na podkarpaciu i wszyscy bawią się do 5-6 rano. Upał to ma znaczenie może jak się robi wesele w remizie, ale nie w klimatyzowanej sali. Te wcześniejsze godziny zwykle goście spędzają na poznawaniu się, pogadaniu z dawno nie widzianymi krewnymi; później zaczynają więcej tańczyć. Poza tym o 17 ciągle jest ładne słońce i można zrobić zdjęcia w plenerze. Wg mnie o 19 to stanowczo za późno, sama zabawa potrwa raptem z 8-9h ( od 21 do 5-6). poza tym przed weselem goście mają cały dzień, muszą sobie kombinować jakiś obiad itp. z drugiej strony: wystarczy sobie doliczyć ekstra za granie pod domem i więcej niż 12h. Mój zespół w cenie ma 12h, później jest dopłata więc sobie to po prostu ewentualnie doliczam do kosztów. Pod domem nie chcemy muzyki, gdybyśmy chcieli to zapłaciłabym dodatkowo 300 zł.

Gość z drugiej strony
widocznie jestem zbyt łaskawy dla swoich klientów i nie wyliczam im każdej minuty, być może czas to zmienić. Czy wszyscy macie w umowach: granie przez określoną liczbę godzin np 11 + każda godzina dodatkowo płatna + opłata za granie przed domem??

z drugiej strony: wahałam się pomiędzy dwoma dobrymi zespołami; ten drugi był odrobinę droższy (200 zł) ale grał od początku do końca i nie wyliczał godzin. Ostatecznie pewnie wyszliby taniej od tego, który wybrałam bo ci biorą 200 zł za każdą dodatkową godzinę. Zdecydowała nie cena a ilość instrumentów, ten pierwszy gra w 100% na żywo, a ten drugi ma 2 osoby + wokalistkę w składzie więc nie jest w stanie zagrać bez podkładów.

My akurat mieliśmy znajomych to jest inna bajka. Orkiestra w umowie grała od 19 lub ciut po (bo na 18 msza) do 4 rano.Jednak grali do 7. Na poprawinach było ustalone że od 14-22,byli do 24. Ale tak to bywa że do każdej godziny się dopłaca :) W końcu niby dlaczego orkiestra ma grać za friko?

,,Mój" zespół kasuje od innych 50 - 100 zł za każdą dodatkową godzinę.Można jak najbardziej się targować :) Tak czy siak jeśli zespół dolicza sobie godziny pracy to lepiej od razu brać zespół do 6-7,bo niekeidy to taniej wychodzi niż później mają dodatkowo policzyć za 3-4 godziny.

Gość z drugiej strony
tak czy inaczej najważniejsze żeby ustalić wszystko wcześniej i zapisać w umowie, żeby nie było później pretensji z żadnej strony.

Gość z drugiej strony
ale i tak jestem zdania że przyjęcie powinno zaczynać się później, 18 czy 19 to idealne rozwiązanie, jeżeli chodzi o okres letni oczywiście :)

Gość dj LEPSZY
16 w kosciele, wtedy po 17 jestescie na sali, wiem z doswiadczenia, ze jest to uklad optymalny :)

ja miałam na godzine 14 i było w sam raz. Ślub miałam w sierpniu. W restauracji byliśmy o 16, Ten dzien tak szybko minął ze lepiej go wczesniej zacząć .

u nas tak jak pisalam sluby 16-18, i zadnego problemu nie ma i nikt obiadów napewno nie je w domu tylko najwyzej jakąś kanapkę, pozniej wesele zaczyna sie 17,3 - 19,3 i nie ma na sali typowego obiadu tylko wchodzą od razu poprostu cieple posilki wszyscy sie bawią do 4-6 rano czyli tak 8,5-12,5h wiec uwazam ze to i tak jest bardzo długo i wystarczająco :)

Witam, o której godz zorganizowały byście ślub w pierwszej połowie czerwca? czy godz 15 jest zbyt wczesną a może 16 usmiech.gif godz 17 odpada jest zbyt późna oraz plener w dzień ślubu czy wybrać jednak inny dzień poproszę o poradę pozdrawiam