Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie juz 10 kg na plusie

Wlasnie koncze 2 trymestra...

Polecane posty

i przytylam juz 10 kg...az sie boje pomyslec ile mi przybedzie w 3 trymestrze...Jak myslicie do ilu moge dobic?

jestem na tym samym etapie i przytyłam 9kg, ale nie uważam że to dużo. Przed ciążą ważyłam 49 kg, a teraz 58 - mam zgrabny brzuszek i oprócz powiększonych piersi nie widać po mnie tych kg.

Wiesz co, mi narazie te kilogramy poszly w brzuch i tez nie wygladam jakos nadmiernie poteznie ;). W tylku przytylam minimalnie, prawie wcale, a w nogach (udach) w ogole, ale wydaje mi sie, ze te 10 kg to dosc sporo, poniewaz czytalam, ze podczas calej ciazy kobieta powinna przytyc od 9 do 13 kg, a u mnie juz teraz dycha na plusie, a podobno najwiecej przybywa w 3 trymestrze...

Straszny kocurze, to ty juz zaczelas 3 trymestr, a ja dopiero koncze 2 (jestem na samej koncowce 25 tc, jutro zaczynam 26 tc)

Jedyne pocieszenie to takie, ze oboje z mezem jestesmy wysocy i synek podobno tez bedzie duzy (tak stwierdzila polozna po ostatnim usg), wiec jest szansa, ze to woda, macica, wody plodowe i takie tam rozne...a nie tylko tluszczyk ;), ale zobaczymy...

Gość taka jedna w ciązy.....
ja kończę 3 trymestr i mam ok. 13 kg na plusie. Ale najwięcej tyłam w 2 trymestrze własnie, mimo że się nie objadam i nie jem słodyczy... ale dzidzia duża podobno.

Gość Jestem w 28tc
ważę tyle samo co przed ciążą. To moja druga ciąża. W pierwszej w dniu porodu miałam + 7kg także mało. Taka moja uroda. Próbuję troszkę przytyć bo gin mi kazał do nasteonej wizyty mieć 2 kg na plusie ale jakoś mi nie idzie :-( Nie jestem szczupakiem, moja normalna waga to 78kg przy wzroście 170cm. Jak widać nie ma reguły. Jedne kobiety tyją po 30kg inne jak ja pomimo starań nie mogą przytyć chociaż się starają.

Gość oxy
no to jak to jest - bo już się pogubiłam - najwięcej się przybiera w 2 czy 3 trymestrze? w połowie ciąży czy pod koniec?

a ja mam 22 tydzień ale w zasadzie jeszcze nie przytyłam :) w pierwszym miesiącu schudłam 5 kg i jeszcze tych kilogramów nie przekroczyłam, ale może jeszcze wszystko przede mną :)

Gość momota
a ile masz wzrostu? Ja teżjestem wysoka 178 i trochę to pocieszające, bo nie widać moich kg tak bardzo. Mam już13 (!!!) a jestem dopiero w 29tc :( ale już się zaczęłam pilnować :) i to 13kg trzymam od 3 tygodni :D

myślę, że to bardzo indywidualna sprawa kto ile tyje i kiedy najwięcej. znam dziewczynę, która przez pierwsze 2 tr. prawie nie przytyła, a w trzecim przybyło jej bardzo dużo. i odwrotnie- są takie które tyją najwięcej w drugim, a w trzecim maleńko. Nie ma reguły. Ja jestem pod koniec 25 tc- na razie przytyłam 5 kg- głównie piersi i ostatnio trochę brzuch zaczął w końcu rosnąć. Reszta ciała raczej bez zmian, ale zostało jeszcze trochę czasu i wszystko się może zmienić.

Ja tez jestem wysoka (tez mam 178 cm). Wlasciwie jak tak sobie pomysle to jest roznie z tym tyciem...Moja kolezanka w 1 i 2 trymestrze razem przytyla 4 kg, a w 3 trymestrze 24 kg...szok...Gdybym jej nie znala to bym pomyslala, ze to niemozliwe, zeby w ciagu 3 miesiecy przytyc az tyle, ale niestety to prawda...Normalnie az boje sie myslec jak ja bede wygladac jak obok tych 10 kg przybedzie mi jeszcze 24 kg... W sumie odzywiam sie normalnie, nie mam zadnych zachcianek, nie jem jak smok, a jednak kg leca w gore...