Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajnegracja

nie rozumiem chemii!

Polecane posty

Gość kajnegracja

może mi ktos wytłumaczyc??

Gość nie2
ja zawsze na klasówkach nic nie umiem, ale dobrze że koledzy umieją.

\"ja zawsze na klasówkach nic nie umiem, ale dobrze że koledzy umieją.\" żeś mi to z ust wyjął :D:D:D

Gość E Ty Wy
bo chemię to trzeba poczuć dziecko drogie.;-)

Gość kajnegracja
bedziecie sie ze mnie śmiac,e jestem jakis nieuk i w ogole..

Gość kajnegracja
mam jutro spr. z tlenkow i mam taki podział na tlenkow na:atmosferyczne,zasadowe,kwasowe i obojętne i mam wiedziec z czym one reagują i do akurat mam wypisane ii umiec robic reakcje ,a tego juz kompletnie nie umiem:(

Gość kajnegracja
np. ona napisala mi taka reakcje BaO z wodą to jest wg niej : 2BaO+H2O-->2BaOH kurcze skad twa dwójka przed Ba?? czemu nie jest na dole??

to ja ci coś powiem... kiedyś nie umiałam napisać najprostszych reakcj i nawet pojec nie chcialo mi sie uczyc i kto by pomyślał ze pójdę na profil biol chem:) a jednak:D i teraz sie ogarnęłam i kapuje wszystko(bynajmniej do tej pory)

Gość mnie się pytasz
Ja też nie rozumiem. Patrze się na wzory(bab od chem. gada od rzeczy, zresztą mój korepetytor też...) i nic nie kumam co z czym... i tu błędne koło, bo jak nie wiem co z czym to się nie uczę, a jak się nie uczę to tylko doopy na koniec :( i to takie błędne kółko :P

Gość kajnegracja
a przez gg??

Gość kajnegracja
oh tak juz na pewno bo bez chemii to umre..;) powiedzial co wiedzial.. nie wies nic o mnie to nie prorokuj mi tu juz przyszlosci dobra?;] ciekawe,czy z fizyki,historii i biologii jestes takim orłem jak ja? ;] takze daruj sobie z wykształcenia CHEMIKU ;]

kurcze nie wiem.....bo to najlepiej tak jakby ci ktos wytlumaczyl no wiesz mi np tlumaczyla to siostra.....nie wiem czy bym dala rade przez komp. najlepiej tak bezposrednio wtedy bys zrozumiala. a ty mario8400 daj se spokoj bo ja sama kiedys tego nie kapowalam bo nauczycielom wcale nie zalezy na tym bysmy to umieli

Gość KAśka tryska cytrna
mario8400 ja nigdy nie umialam najprostrzych rzeczy chemii :O a zarabiam 3500z netto ;)

Gość kajnegracja
a to faktycznie takie skomplikowane jest? bo ja to rozumiem na swoj sposob ,ze np. jak ona mi da tlenek zasadowy np.CaO to wiem,ze te tlenki reaguja z H2O i HCl i wtedy pisze do nich reakcje tak?np. CaO+H2O-->i tu nie wiem własnie...2reakcja to CaO+HCl-->

Tlenki AMFOTERYCZNE nie atmosferyczne. 2 stąd, że w cząsteczce wody masz 2 atomy wodoru a BaOH jeden. Trzeba wyrównać współczynniki stechiometryczne.

mario z ust mi to wyjąłeś :) Nie wierzę, że jestes takim orłem z biol i fizyki jak najprostszych równan z chemi nie umiesz zrobić... Zamiast tu tracić czas na głupie pisanie weź się do nauki, bo tu i tak nikt Ci nie pomoże

Gość oczywiście że tak
nie używaj terminu stechiometria bo jeszcze na serce zejdzie :D dziecko, nic dziwnego że nie umiesz, skoro zakładasz że "baba od chemii" gada od rzeczy, próbowałaś kiedykolwiek się tej chemii pouczyć?:O

no i to tylko w tym tkwi filozofia ale nie wiem czy jej to cos mowi w ogole.....tyle to w ksiazkach pisze

Gość kajnegracja
mario tak jestem żałosna :) zadowolony? bede sprzątac obok Twojego domu,bede pucowac Twoj samochod ;) juz lepiej? ... co za ludzie nie mam zamiaru nic udowadniac ...masz racje nikt Ci nie dorowna;) normalnie jakbym własnego ojca słyszala.. jestescie straszni.

Gość kajnegracja
dobra juz wszystko wiem;) dziekuje;*******

Gość no same mądrale tutaj
a równanie podane przez autorkę do dooopy jest, nie ma BaOH tylko Ba(OH)2.Poza tym równania reakcji to zapis reakcji i tzreba wiedzieć co powstaje podczas reakcji np tlenków z wodą albo tlenków zasadowych z kwasami.Inna sprawa to pisanie wzorów-ale na to też są sposoby, trzeba znać wzór ogólny danego rodzaju związku nieorganicznego. Jednym słowem trzeba się zwyczajnie NAUCZYĆ

o co wam ludzie chodzi? chemia jest takim przedmiotem ktory trzeba wytlumaczyc po to sa nauczyciele aleci czesto maja w dupie czy ktos rozumie to co oni gadajay