Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazury nie do wyleczenia /

Paznokcie-mega problem8230 Czy zna ktoś DOBRY sposób by były mocne?

Polecane posty

Witajcie dziewczyny. Ten temat na pewno był już tu nie raz, ale chcę jakiś nowych rad... A więc chodzi o paznokcie-można mieć słabe i rozdwajające się paznokcie... Rozumiem.. Ale moje są koszmarem!!! Po prostu są jak z papieru!!! Nie pomagają mi w dodatku ŻADNE odżywki, kremy, żadne tabletki wzmacniające, NIC!!! Totalna porażka :( kiedyś nawet kosmetyczka, która widzi setki paznokci tygodniowo, powiedziała mi, że takich jeszcze nie widziała!! Mogę je dosłownie wyginać w obie strony jak kartkę papieru... Raz w życiu założyłam żele. Miałam dylemat bo chciałam choć raz mieć ładne paznokcie, a z drugiej strony wiedziałam, że skoro bez powodu mi się niszczą to po żelach będzie jeszcze gorzej... No i oczywiście od studniówki do dziś jest kiepsko :/ nie warto było :/ ale co mam zrobić, żeby jakoś wyglądały? Jestem na całe życie skazana na brzydko wyglądające paznokcie? Muszę przyznać, że mam bardzo ładne dłonie, ale te pazury... :/ Nawet głupi lakier, pod którym mam dodatkowo odżywkę mi je niszczy :/ oprócz kąpieli przy każdym kontakcie z wodą muszę mieć gumowe rękawice bo pazury mi się dosłownie kruszą, łuszczą, łamią, rozdwajają... Czy znacie jakieś naprawdę KONKRETNE I SKUTECZNE SPOSOBY???

Gość nail tek II
nie ma nic lepszego! ja miałam identyczny problem jak Ty, stosowałam witaminy, herbatki, kąpiele w oleju i setki drogich i tańszych odżywek i nic nie pomagało, nawet nie mogłam zapuścić 2mm białej końcówki bo łamały mi się do krwi. Kupiłam zestaw nail tek II i stosuję już od miesiąca i w ogóle żaden paznokieć się nie złamał, są dużo twardsze i nie rozdwajają się. Na wizazu jest forum o tej odzywce i nie ma dziewczyny ktorej nail tek nie pomogl. Odzywka z podkladem na allegro kosztuje ok 50zł ale warto!

dzięki wielkie :) oczywiście wypróbuję, jestem w stanie spróbować wszystkiego co mi polepszy stan paznokci... Jeżeli macie jeszcze jakieś rady dziewczyny-prosze napiszcie.

Gość ktoś też pisał
tutaj o cebuli, podobno też u niektórych wzmacnia paznokcie i włosy przy okazji