Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszalała ....

teściowa ma żal ,że nie składam jej życzeń na dzień matki

Polecane posty

Gość oszalała ....

już zliża sie 26 maj,więc delikatnie napomina,że jej druga synowa zawsze składa życzenia i tak miło by jej było gdybymja nie zapominała.. Ale matkę ma się jedną i to swojej rodzicielce składam i pamiętam a teściowej z jakiej racji,?to dzień matki ,nie teściowej,wkurza mnie to,ale napewno nie złóże jej życzeń,mąż jest od tego. A jak jest u was,składacie życzenia teściowej?

z grzecznosci wypada. ja nie mam tesciowej ale mąż mojej mamie składa zyczenia w tym dniu i bardzo jej zawsze milo

Gość ja nie składam
ja nie składam. to dzień matki! dzień teściowej już był 5 marca ona ma wtedy swoje święto.

Ja skladam zyczenia mojej Tesciowej na dzien Matki. Dla mnie to jest normalne. Wydaje mi sie, ze uwazasz mame swojego meza za gorsza od Twojej... Tak nie powinno byc... To jest w koncu mama Twojego meza, a nie jakas obca kobieta... A jak Ty sie zwracasz do swojej Tesciowej?

Gość oszalała ....
to jest dzień teściowej? nie wiedziałam skoro tak jest to będę tak miła i poinformuje o tym teściową

Gość trzeba było jej złozyć
na dzien tesciowej :P to byś teraz miała wymówkę, że już swoje życzenia dostała ;)

wlasnie - zwracasz sie do tesciowej per \"tesciowo\" czy \"mamo\" ?

Gość moooooooooooom
ja też nie składam na 26 maja, matka jest tylko jedna, a teściowa to w sumie nie rodzina

Gość oszalała ....
zwracam się MAMO...ale przecież ona nie jest moja matką ,dlaczego mam jej składać życzenią?mam inne przekonania.....

Gość moooooooooooom
nie mówię :mamo, tylko bezosobowo "mama", mamę to mam tylko jedną jedyną

Gość oszalała ....
popieram poprzedniczkę MAMA JEST TYLKO JEDNA I DLA NIEJ BĘDĄ MOJE CAŁUSKI W TYM DNIU!!!!!!!

ja się zwracam do swojej per ty :D czy jak kto woli po imieniu.... a dzień teściowej obchodziliśmy 5 marca ;)

Gość wiosenny powiew
ja składam tel teściowej mąż zawsze po pracy z jakimś kwiatkiem wjeżdża do niej czy czekoladą a ja jadę do swojej i zero problemu przecież nie musisz jechać do niej a tel wystarczy nie kosztuje wiele a jakiś święty spokój przemyśl czy nie warto ?

Gość Ja do swojej mówie przez
pani i nie składam jej życzen na dzień matki bo moją matką ona nie jest.

Gość moooooooooooom
bezosobowo czyli jak: Poda cukier? albo nie wie któa jest godzina : :)

to może wyslij kartkę...kup taką z gotowym wierszykiem i się tylko podpisz, pamiątka będzie a i wysilać się trzeba znacznie mniej niż przy osobistym "produkowaniu" życzeń....

Gość jakieś bzdety chyba
Ta teściowa to MATKA waszych mężów......... więc nie rozumiem jak można jej w tym dniu nie złożyć życzeń? Ja składałam i teściowej i swojej Mamie. Co w tym jest złego ?????

Gość przyczpa
ja też bezosobowo mówie i życzeń nie skladam.

" bezosobowo czyli jak: Poda cukier" :D chyba raczej "czy mozna prosić o cukier - patrząc na teściową" sama często korzystam z takiego wariantu

Moja Tesciowa traktuje mnie jak swoja corke, wiec ja traktuje ja tak jak moja Mame. To jest teraz rowniez moja rodzina. Bardzo kocham moja biologiczna Mame, ale to wcale nie wyklucza tego, ze moge Tesciowa tez traktowac jak moja druga Mame. W koncu dzieki niej mam takiego cudownego meza:) Bede jej i Tesciowi zawsze za to bardzo wdzieczna🌻❤️

Gość wiosenny powiew
wiadomo ze matkę się ma jedną ....ale teściowa to matka mojego męża więc mimo wszystko jakiś szacunek jej się należy chociażby za to że tak a nie inaczej wychowała mojego męża ...skoro mój mąż szanuje moją mamę czemu ja mam nie szanować jego ? nie wyobrażam sobie zwracać się do teściowej bezosobowo

Gość ja zloze
tesciowej zyczenia, bo jest mi bliska osoba, bo jest matka mojego meza! Zapewne bedzie jej milo, a i mnie jest kiedy na dzien dziecka dostane swoje ulubione czekoladki ;) Oj baby baby... Tyle sie mowi o zlych i niedobrych tesciowych... Tylko w 99% to wy same tworzycie te problemy. Moją Mamę ma w sercu zawsze! I staram sie zeby kazde nasz spotkanie bylo dla niej Dniem Matki (mieszkamy z mezem 200 km od moich rodzicow- uwaga! - z tesciami!! :P). A skladajac zyczenia tesciowej korona mi z glowy nie spadnie... I bede się cieszyła ze sprawilam jej przyjemnosc...

Gość moooooooooooom
wszystko zależy od relacji teściowa- synowa, jeśli są dobre to czemu nie złożyć, jeśli są złe to po co składać, jeśli są poprawne to można wysłąć kartkę lub smsa. Tak myślę :) Ps, a z tym : poda cukier, to był żart :)

Gość oszalała ....
napiszę tak...nie będę nic robić wbrew sobie,nie jest moją mamą,nie czuje potrzeby składać jej zyczeń wtym dniu,tym bardziej,że jest odpowiedniejszy tzn,dzień teściowej,mama jest jedna,jedyna,a życzeń niech oczekuje od swoich dzieci

Gość kalinkaczerwona
ja pewnie bede sie ograniczac do kartki bo mojej przyszlej tesciowej nie klubie

Gość kalinkaczerwona
nie lubie :)

Gość ja zloze
oszalala... ty chyba nie masz wiekszych problemow w zyciu :D Nie chcesz skladac nie skladaj, tylko po co to oburzenie? ;)

Gość kalinkaczerwona
oszalała - zgadzam sie z Tobą. W dodatku takie upominanie sie o zyczenia jest zalosne - bedzie miala wielka przyjemnosc z tego ze pod naciskiem powiesz jej wszystkiego najlepszego? Żenada..