Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona żonka

BECIKOWE TO JAŁMUŻNA!!!!!! WSTYD!!!!! A NIBY PAŃSTWO PRORODZINNE

Polecane posty

Nie wierzę.... Polska jest naprawdę biednym krajem, i całe szczęście że jakiekolwiek becikowe daje. Fakt - wystarczy jedynie na słabej klasy wózek, ale przecież nie decydujemy się na dziecko dla tego 1000 zł!! A pomysł żeby becikowe należało się tym kobietom, które odwiedziły ginekologa jeszcze przed 10 tygodniem uważam za bardzo mądry. Nie przesadzajcie - większość z was wie że jest w ciąży już w 5-6 tygodniu, nawet jak do gina jest kolejka, to normalna dziewczyna już w 8 tygodniu jest na badaniu. No a jeśli któraś ma okres do 3 miesiąca ciąży - sory, a nudności? Senność? Nic innego nie sugeruje ciąży? Zawsze można zrobić test ciążowy za 10 zł! Tylko ostatnie leserki wiedząc że są w ciąży nie chodzą do lekarza. A do lekarza chodzi się po to, aby ciąża była bezpieczna. Widziałam wiele kobiet, które nigdy nie były w ciąży u lekarza, nie łykały kwasu foliowego, nie miały robionych badań... A potem rodzą się dzieci z rozszczepami, pod wpływem leków lub alkoholu. Mądre, prawda?

tak, a jeśli kobieta karmi piersią i nie ma okresu?? to skąd ma wiedzieć że jest w ciąży? moze nie zdążyć sie dowiedzieć przed tym 10 tygodniem. To samo sie tyczy kobiet z problemami hormonalnymi. Mogliby przesunąć tą granicę np do 15 tygodnia ciąży. Polska to durny kraj, durni ludzie nami rządzą i jeszcze kościół się wpitala grrr... takie jest moje zdanie

Mojej siostrze lekarz w 5 msc wykrył ciąże:) Wcześniej leczył ją na grypę żołądkową bo myślał że przez to wymioty itp... no ale to nie w PL więc nasze \"10tyg\" jej nie obchodzi

moja znajoma nie wiedziała, że jest w ciąży do 6 m-ca, aż poczuła dziwne drgania, czyli kopniaczki malucha i wtedy sie zorientowała, że bedzie miała dziecko. Nie wiedziała o tym że jest w ciąży, bo miała normalnie okres i nie czuła sie źle, nie kazdy ma wymioty, ja nie miałam żadnych wymiotów

No widzisz a moja siostra miała w sumie objawy ale lekarz stwierdził że to grypa żołądkowa, u niej z okresu nie dało się stwierdzić bo parę msc wcześniej poroniła a do tego przez chorobę raz go miała raz nie. Przez 5 msc lekarz ją badał i leczył aż brzuch zaczął rosnąć:)

Gość O ..........
Że niby należy wam się wyższe becikowe ? z jakiego to powodu ? Bo co , bo święta krowa raczyła urodzić dziecko i wyciąga spasione łapsko po kasę .

spasione łapsko.... super. Nie kazda kobieta w ciąży wygląda jak upasiona krowa ty niedouczony durniu ty :P

O.... wiesz mi się wydaje że autorce nie chodzi o sam fakt tego że chce więcej kasy, tylko o podejście państwa PL do tego. Fakt faktem ciągle gadają jak to oni są za rodziną, że chcą żeby ludzie powiększali rodziny... A po co?? Mnie tam nie wkurza to ile jest tego becikowego ale wkurza mnie to gadanie, a jak ktoś już wcześniej zauważył czepcie się prezydenta i jego wakacji, przelotów samolotem itp za naszą kasę

Ktoś wyzywa kogoś od niedouczonych? To zabezpieczajcie się i miejcie większą świadomość swojej płodności. Wielka mi uczona, która do 6 miesiąca nie wie że jest w ciąży... No litości, to jest ignorancja! Nie czuła różnicy w swoim organizmie? Pochwa jest bardziej przekrwiona. Jeżeli nie ma wymiotów, to chociaż są nudności (ja całą ciążę nie wymiotowałam ani razu). Zmiany w piersiach - w pierwszym trymestrze są nabrzmiałe i tkliwe. Zmiany na skórze. Inne zachcianki pokarmowe. Pierwsze ruchy od 16-20 tygodnia, nie od 6 miesiąca... Poza tym miesiączki, jeżeli są, to są zupełnie inne, to nie są tylko skąpe plamienia. I taka dziewczyna jeżeli nie zwróci na to uwagi i nie pójdzie do lekarza, to coś jest z nią nie tak, sorry, musi mieć coś nie tak w głowie... Jeżeli kobieta karmi piersią nie znaczy że jest zabezpieczona, nie wiecie? Trzeba stosować co najmniej prezerwatywę, bo w połogu najpierw pojawia się owulacja a dopiero później miesiączka. I stąd tyle wpadek i dzieci rok po roku.... Trochę oleju w głowie!!

to moja znajoma tak miała, że do 6 m-ca nie wiedziała o ciąży, co dla mnie było bardzo dziwne... A niedouczonego nazwałam tego co pisał, że kobiety w ciąży są spasione jak krowy i mają grube łapska - ja tak nie miałam, wypraszam sobie :P Co do karmienia piersią, prezerwatywy czasem zawodzą, hormony nie kazda kobieta chce łykać, spirali założyc nie mozna i wpadka moze sie zdarzyć. Pozostaje zrobienie testu ciążowego, a jeśli dowie sie zbyt późno o ciąży to jej becikowe przepadnie.