Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pereterka

Robi sie przyjęcie na rocznice komunii ???? Powiedzcie prosze !!

Polecane posty

Gość pereterka

Witam.W zeszłym roku córa miałą Komunie no i w tym roku rocznica sie zbliża.Czy znowu trzeba zapraszać chrzestnych dziadków itd? I znowu grzebanie sie w garach z obiadami? Nie wiem co robić ..pomóżcie - jak u was było ?

Gość firrok
Najlepiej rob co roku i to masz jak z BANI

Gość to głupota jakaś przecież

Gość akceptacja
chyba się grzmoci :o przyjęcie z okazji rocznicy bierzmowania też będziesz robić? :o

Gość ja robiłam ale mniejsze
dla rodziców i chrzestnych

Gość kurtka na wacie
ja nie robilam niczego, przyjechali tylko dzaidkowie zrobilam taki niedzielny obiad - nic nadzwyczajnego i po nim podalam kawe i ciasto

Gość olllllllllka
bez przesady:)

i jeszcze co roku róbcie rocznicę chrztu :-P i zrobienia pierwszej kupki

Gość hihihihihihihihihihihihihih
a po co??? robi to ktoś wogóle???

Gość pereterka
Najbardziej zastanawiają mnie Chrzestni. Tak apropo dla najeżdźających - ja też nic nie chce robić bo uważam że waźna komunia już była.Chce sie tylko dowiedzieć jak było u was i czy jak nic nie zrobie to rodzina zrobi wielkie oczy co jest grane

Gość ja robiłam ale mniejsze
dla tych co się czepiają - kościół nie wzywa do rocznicy chrztu, a do rocznicy komunii owszem. Przymusu nie ma przecież, ale zaprosić chrzestnych na kawę chyba można?

"kościół nie wzywa do rocznicy chrztu, a do rocznicy komunii owszem" e, to tylko kwestia czasu i będzie wzywał :-P kilkanaście lat temu o idiotycznych rocznicach komunii też nikt nie myślał

Gość gość
Witam , ja mam 39 lat i po komuni tez miałam Komunie rocznicową wiec nie wiem kiedy miało by nie być rocznicowych Komuni . Mój syn za tydz tez ma rocznicowa ale ja nic nie robię .

Gość gość
Po mszy rocznicowej zaproszę tylko dziadków na obiad. Chrzestni mają swoje rodziny,dzieci -nie chcę żeby wszyscy mi się zwalili do domu.

Gość gość
a to ciekawe, bo ja 1. komunię miałem w 87 roku i nikt wtedy nie robił żadnych idiotycznych rocznic no, ale każda okazja do wyciągania kasy od chrzestnych/dziadków jest dobra :D

Gość gość
Przecież na rocznicę komunii nie daje się pieniędzy ani prezentów!

Gość gość
chyba was powaliło, u nas w rocznice szlismy do kosciola tylko my-czyli rodzice i dziecko, i tyle, nawet nikomu nie mówiłam bo po co, jedni dziadki naleza do tej samej parafi chodza na tę samą msze i tylko widzielismy sie po kosciele i tyle, z jakiej racji mam prosic na obiad lub impreze, no ale wy tylko chcecie nową kase lub prezenty wysepić od rodziny to prosze bardzo, bo napewno jak dzieciak zaprosi babunie z okazji rocznicy komuni i powie babciu przyjdz do koscioa i na obiadek to wiadomo ze chodzi o kase, ale z was chytre wredne babska, chyba kazdy dziadek wie ze jest cos takiego rak rocznica w kosciele i jak bedzie chciła to sama przyjdzie a nie cza jej prosic, to do tych oczywiscie co mieszkają blisko, co do tych co mieszkają daleko do głowy by mi nie przyszło prosić by np. chrzestni przyjechali, chytre hieny z was

Gość gość
ale z was hieny, wymyślacie durne rocznice by póniej znów zakładać kolejne tematy typu-zrobiłam rocznicę komuni przyszli tesciowie nic dziecku nie dali, ale mam tesciowa sknerę, bo tylko chybawam o kase w tych rocznicach chodzi

Gość kamaju1983

ja mam rocznice corki za tydzien.. dziadki beda i brat meza z rodzina..jest chrzestnym.. moja mama i brat nieszkaja za graniaca i nie bedzie ich.. po mszy zapraszam na normalny obiad i kawke  nic nadzwyczajnego i napewno nie chodzi o prezenty i kase ale tak u nas sie zawsze obchodzi rozne swieta rocznice msza potem obiad lub ciasto z kawa i nikt nie lata i o prezenty nie pyta..ja mialam rocznice w 93 i mialam rozniez msze i obiad dla nas najbliższych bylo milo i warto sie spotykac! 

Gość Kiki
Dnia 21.04.2009 o 15:59, Gość to głupota jakaś przecież napisał:

"kościół nie wzywa do rocznicy chrztu, a do rocznicy komunii owszem" e, to tylko kwestia czasu i będzie wzywał 😛 kilkanaście lat temu o ...ycznych rocznicach komunii też nikt nie myślał

Na byłam do komunii w 87 roku i normalnie mieliśmy rocznicę komunii, więc to nie tak ze  Kosciol nie wzywał 🙂 ja tam na rocznicę komunii córki nie  robię nic, mamy dzisiaj, jadę do Kościoła i nazot do dom 😄