Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość Lolunia
niektore kobiety wogole nie maja objawow tak ja jak :) mialam tylko przez jeden dzien nudnosci tzn ze mi niedobrze bylo ale nic pozatym zadnych wymiotow itd jedynie bolace sutki i biala wydzielina z pochwy :) i ona bedzie przez cala ciaze :) hmmm a co do kawsu foliowego to nie prze[pisal ci nie dlatego ze nie masz zadnych badan tylko dlatego ze gdzies za 2 tyg bedziesz miala usg i dopiero w 100% potwierdzi ciaze i zobaczy czy tetno bije a zaczyna bic miedzy 6 a 8,9 tyg ciazy wtedy mozna zalozyc karte ciazy i brac kwas foliwowy :) nie martw siue to normalne ze nie chce ci sie jesc a aobjawy jesli u ciebie wystapia tzn nudnosci i wymioty beda wystepowac od oklo 7 do 13 14 tyg ciazy cos kolo tego :) pozniej zanikaja jak sie konczy pierwszy trymestr :) hmmmmm ja mialam ciaze potwierdzona usg w 7 tyg ciazy i od tamtego czasu kwas foliowy i badania dopiero a bylam tak jak ty wczesniej okolo 5 tyg :) masz jesze jakies pytanka bo ejstem na biezaco:)

Gość malwinka0504
lolunia a to mozliwe ze lekarz sie pomylil? bo ja sie tak nastroilam! a robilam test i byla druga kreska rozowa... no i okresu nie mam piersi mnie bola wydzielina tez jest ale niewiele w sumie aczkolwiek wiecej niz zwykle.

Malwinka bedzie dobrze:) byl test lekarz potwierdzil na pewni jestes w ciazy:)Nie mysl o tym,ze nie jestes.Poczekaj jeszcze troszke a zobaczysz zdjecie usg:) jeszcze raz gratulacje:) trzymaj sie i dbaj teraz o siebie :)

Gość Lolunia
nie pomylil sie napewno :) zarodek pewnie ejst tylko musi troszke urosnac :) a ty sie nie przejmuj bo tym szkodzisz dzidzi :) ja schizowalam do tego tygodnia ze cos jest nie tak i sie balam czy wszytsko ejst ok bo brzuch mi nie uroisl nie mialam objaowo oprocz tego co ci pisalam ale jak zobaczylam na monitorku swoja dzidzie to sie poplakalam ze szcescia wiec ciesz sie ze dobrze znosisz ciaze i skoro lekarz tak stwierdzil to nie masz sie co obawiac moj swterdzil ciaze na 1 wizycie po samym badaniu na fotelu bez usg :) usg mialam w 7 tyg wiec u ciebie na bank jest dzidzia :) i pamietaj ze dziecko odczuwa nastroje matki i jak ty sie stresujesz to ono sie boi :) tera ztylko uwazaj na siebie unikaj gazowanego jasnego pieczywa chipsow itd i wcinaj duzo bo na bank wiecej ci sie jesc zachce niedlugo i jedz duzo owocow i okolo 5 posilkow dziennie ale nie opycchaj sie :) aaaaaha i nie pije kawy i ogranicz herbate :) wszytsko ejst w porzasiu i mmysl pozytywnie :) testyy sie nie myla w ta strone :)

Gość malwinka0504
kochane jestescie! ;* dziekuje! noszę tipsy mysliscie ze powinnam zdjac?

Gość Smmmutek
malwinka, a czy kochaliście się do końca w te dni płodne, czy może to był stosunek przerywany?? bardzo Cie proszę o odpowiedź :) Pozdrawiam Cię ciepło i życzę CI spokojnych 9 miesięcy

Gość Lolunia
moim zdaniem lepiej tak :) bo te zapachy pprzy ich robieniu moga tobie szkodzic :) i dzidzi:) duzo o tym czytalam i ja nawet farbe do wlosow spacjalna kupuje bez amoniaku i tych wszystkich pierdol :)

Gość malwinka0504
był do końca, ale przedtem było też kilka przerywanych.

Gość malwinka0504
to może faktycznie ściągnę je. no właśnie myślałam o malowaniu włosów, bo mam loki i już kolor mi sie nie podoba, to u fryzjera zrobią mi bez amoniaku? chyba zadaje banalne pytania :P

Gość Lolunia
mysle ze tak ze beda mieli te specjalne farby :) a jak chcesz to sama kup a drogerii zapytaj jak cos:):):)

Gość malwinka0504
aleeee fajnie, ciesze sie bardzo! na poczatku byl szok, ale teraz to juz sie ciesze;) teraz pozostaje mi dbac o siebie, zrobic badania i biec do lekarza :) czuje wlasnie jak mi jezdzi w brzuchu cos, ale glodna nie jestem :P i glupio sie przyznac ale mam wzdecia tez mialas?

Gość Lolunia
Ojjjjjjj mam ciagle i bede miec pewnie dlugo bo dzidzia uciska niedlugo zacznie ci sie czesciej siku :) i pamietaj nie uciskaj brzucha ani nie naciskaj ja juz nie spie nawet na brzuszku :)

Gość malwinka0504
a chodzisz w jeansach? a co z butami na obcasie?:P upierdliwa jestem, ale miło porozmawiać z kimś, kto ma podobnie:)

Gość halkaaaaa
witam kobitki i gratuluje stanu. co do Ciebie autorko jesli masz ajkies pytania chetnie odpowiem:) jesli chodzi o dzinsy to mozesz chodzic i w butach na obcasie tez ale tylko w poczatkowej ciazy potem wysokie obcasy beda niewygodne:)

Gość Lolunia
ja w szpilkach wogole nie chodze bo szkodza na kregoslup :) a wole nie miec problemolw:) ja gdzies od tygodnia nie nosze jeansow bo sie nie dopinam hehe :) ale takto nosilam hihih teraz to dresy itd :) bo nie chce uciskac brzucha nisko bo dzidzia tam siedzi :)

To,ze jestes szczesliwa az bije od ciebie:)widac,ze chcesz i pragniesz dziecka bedzie mialo super mame juz tyle ci poslodzilam hehe jeju moze ja sobie takie szczescie sprawie:)

Gość malwinka0504
dzięki wszystkim!!!! ;* postaram sie o siebie dbac! a tak ku przyszlosci to kiedy mozna juz sprawdzic plec? :) fakt, ze dla mnie najwazniejsze aby zdrowe bylo, ale z ciekawosci pytam:P

U nas robia USG w 12 i 20 tygodniu ciazy i podczas tego drugiego mozna sprawdzic plec :) Moje gratulacje! My wlasnie staramy sie o dzidzie.

Gość Lolunia
no zazwyczaj jest tak jak poprzedniczka pisze :) ja jestem w 14 tygodniu a w 17 mam juz isc na sprawdzenie plci :)mam tylko problem bo moja dzidzia jest wyjatkowo ruchliwa :) heheh

Gość malwinka0504
ja to juz bym chciala zeby moja dzidzia byla ruchliwa :) ale Ci fajnie! mnie to dzis cos podbrzusze pobolewa. tak juz bym chciala miec zdjecie fasolki a to pewnie jeszcze uhuhu.. od poniedzialku bedzie 4 tydzien. tylko martwi mnie troszke, bo cos kicham :/

Gość ja ma już dwoje
dzieci i czekam czy przypadkiem nie jestem w ciąży. Zafundowaliśmy sobie z moim TZ seks bez gumki przez chwilę w 10dc potem było dokończenie stosunku w prezerwatywie. Mąż nie zdejmował gumki przez ostanie 10 lat. po 13-14 ha po stosunku wzięłam Escapelle i teraz martwię się żebym nie była. Dostaję szału, boję robić się test. Jestem strasznie nerwowa - jak się wyciszyć - pomóżcie :-) A narazie o seksie mogę zapomnieć ..

Gość ja ma już dwoje
A tym dziewczynom, które czekają na dzidzię szczerze gratuluję :-)

Gość malwinka0504
hm... mi pomaga ciepła kąpiel, spacer z słuchawkami w uszach z ulubioną muzyką :) nie denerwuj się! nie można! zabraniam :)

Gość Lolunia
tak naprawde w 12 13 tyg zobaczyc dzidzie bo wtedy juz bedzie wygladac jak dzidzia hehe :) aaaaaaaaaa i zapomnialam ci powiedziec nie kap sie w goracej wodzie najlepiej jak mozesz to tylko krotkie prysznice pod ciepla woda bo to jest bardzo niedobre dla ciebie i dziecka w pierwszym trymestrze najbardziej :) moja dzidzia skubana jest taka ruchliwa ze az wszytsko mnie boli na dole bo tak tam rozrabia hehe no ja juz w pon zaczynam 15 tydzien i jestem ptrzeszczesliwa :) bardzo o siebie dbam i uwazam a na katar polecam bo nie wolno ci zadnych lekow brac herbate z miodem i cytryna abo mleko z czosnkiem wiem ze to niedobre ale pomaga bo ja w 7 tyg mialam goraczke prawie 39 i to mi pomoglo :) zadnych lekow nie bierz i nie pij sokow z malin bo one podobno wywoluja skurcze a w pierwszym 3 miesiacach ja wolalam uwazac niz sie rozczarowac :)

Gość malwinka0504
o to cenne rady! :) dzieki! wlasnie zrobilam drugi test, bobo-test, ktory ma rzekomo ponad 99% skutecznosci i dosc szybko pojawila sie druga kreska :D radosc az ze mnie bije!

Gość malwinka0504
w sumie nie mam nowych objawów, ale momentami boli mnie brzuszek, lekarz mówił, że to normalne.. że wszystko się rozciąga i czasem mam wrażenie, że mi niedobrze. jestem juz spokojniejsza... staram sie nie denerwowac.. tylko musze sie cieplej ubierac teraz;P jak dobrze, że jestescie!

Gość malwinka0504
emisia jestes kochana! :) a Ty oczekujesz, tak?